2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Sepultura
Bloodhound Gang
Hooligans
Zorall
Kapcsolódó események
Hegyalja Fesztivál 2007
[2007. július 11. - 15. ]

Hegyalja főszervezője szerint ezerötszáz hordó sör már szép rekord lenne

Nyolcadik alkalommal „szabadul fel a part” Tokajban. Idén kilenc helyszínen várják a látogatókat, a Tisza-partra érkezik a Sepultura, a Bloodhound Gang vagy éppen a Noisia. A hazai zenekarok is szép számmal képviseltetik magukat a Hegyalja Fesztiválon, ahol ezen az éven is fontos szerepet kap a környezetvédelem július 11. és 15. között. Bukovinszky Bélával, az egyik szervezőjével beszélgetünk.

- Tavaly a fesztivál előtt, az árvíz bőven okozott plusz munkát. Idén „vizes” gondotok nem volt, hogyan készültetek az immáron nyolcadik Hegyaljára?
- Az idén szerencsére nincs árvíz, s valószínűleg az indulásig már nem is lesz, az idei év pontosan a fordítottja a tavalyinak az időjárás szempontjából. Most azokat a munkákat, amiket tavaly az árvíz miatt nem tudtunk elvégezni, azokat most sikerült. Ezek talaj-előkészítő munkálatok voltak elsősorban, de a kemping bővítése, vagy az utak építése is ide sorolható.

- Idén Tokajba látogat a Bloodhound Gang, itt lesz a Sepultura is, hogy ha csak két külföldi előadót említek. Miért pont ők lettek kiválasztva, s kik voltak még kiszemelve erre az évre?
- Nagyon sok zenekarral folytattunk tárgyalásokat, van, akikkel anyagi, s van akikkel időpontbeli okok miatt nem tudtunk megegyezni. De talán majd jövőre sikerül őket lehozni valamelyik rendezvényre. Tekintve azt, hogy nem vagyunk egy világhírű fesztivál, a zenekarok nem tolonganak értünk külföldről, hanem mi keressük meg őket. Tehát igyekszünk a nemzetközi turnéállomások közé bekerülni, kapcsolatban állunk a nagy koncertszervező cégekkel, azokkal, akik a zenekarokat turnéztatják Európában. Az általad említett fellépők turnéjának egy-egy állomása a Hegyalja Fesztivál lesz.
 
- Viszont újra fellép egy régen látott csapat, ha jól számolom, akkor utoljára három éve járt Tokajban az Irigy Hónaljmirigy.
- Igazából tavaly és tavalyelőtt azért nem tudtunk velük egyeztetni, mert pont a nyári szabadságolás idejére esett a fesztivál, s mivel a fiúk a televízióban is sokat szerepelnek, így legalább nyáron igyekeznek kipihenni az éves fáradalmaikat, de az idén „visszatérnek”. Egyébként egészen baráti viszonyban is állunk a mirigyesekkel, például a Környezetvédelmi Világnap alkalmából, ebben a bizonyos Hegyalja Vadműveletben (ami Nyíregyházán is sikeresen zajlott le) Budapesten ők is részt vettek. Tehát amellett, hogy „Ős-Hegyaljások” ők is éreznek affinitást a környezetvédelem kapcsán. Ugyebár a fesztivál, amikor elindult, akkor egy karitatív céllal kezdtük meg a munkát, az a tiszai ciánszennyezés volt. S a srácok már akkor is a segítségünkre voltak.

- Ha már a fellépőkről beszéltünk, akkor mi alapján dől el az, hogy ki kerülhet a nagyszínpadra, s ki a kisebbekre? Gondolok itt például arra, hogy a tavaly a Viván koncertező Hooligans az idén a Pepsin lép majd fel, de a Zorall a Jim Beam után megkapta a főhelyszínt.
- A Hooligans esetében különleges helyzetről van szó. Mi a nagyszínpadra szántuk volna őket, de ők időközben szerződést kötöttek a Pepsivel, így lettek idehaza a kólás cég reklámarcai. S emiatt a Pepsi ragaszkodott ahhoz, hogy az ő színpadján lépjenek fel a srácok. A Zorall egy kicsit más. A délutáni idősávokban nyilvánvalóan kisebb zenekarok vannak a Viván, de igyekszünk olyan zenekarokat felléptetni, akikben azt gondoljuk, hogy van olyan potencia, hogy később majd nagyszínpados húzónevek is lehetnek. Ilyen például a Zorall, akik tavalyelőtt is teltházat csináltak a Jim Beam-en, s azt gondoljuk, hogy érdemesek a Viva színpadi fellépésre is.

- Hány embert vártok Tokajba? Beszélhetünk rekorddöntési kísérletről?
- A fesztivál – úgymond- „beállt” egy ötven-ötvenötezres nézőszámra, ami azt gondolom, hogy ha jó idő lesz, ha jól működik a kampány, és semmi nem jön közbe, akkor nagyjából hatvanezer nézőig tudunk felmenni. Ettől több embert is elbírna a terület, tehát olyan százezres nagyságrend beférne, igaz, akkor már kicsit zsúfoltan lennénk. Rekorddöntés? Ha jó idő van, akkor sörből például ezerötszáz hordó (nevetve mondja) egy szép rekord lenne. De ez is benne van a pakliban, nyilván ez is időjárásfüggő.

- Erdős József -

[2007.07.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még