2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Magyar Jazz Szövetség
Komolyzene

Versenyt hirdet a Magyar Jazz Szövetség

A Magyar Jazz Szövetség első alkalommal hirdeti meg jazz combo versenyét.

A versenyre zenekari tag szerzeményével jelentkezhetnek a zenekarok, melyet saját maguk adnak elő. Jelentkezni jazz, latin jazz és kortárs jazz kompozíciókkal lehet. A verseny célja, hogy a magyar combo jazz-ben új művek és hangszerelések szülessenek, valamint ezek előadása professzionális módon valósuljon meg.

A nevezés korhatára 35 év. Ennél idősebb sem a darab írója, sem a zenekar tagjai nem lehetnek. Pályázni csak olyan saját kompozícióval lehet, amely egy évnél nem régebbi, és kereskedelmi forgalomba semmilyen hanghordozón nem került min.5 perc, max.10 perc hosszú művek.

Kétszázezer a tét

A Zenekari díj 200.000, 150.000 és 100.000 Ft. Díjazzák a legjobb jazz combo zeneszerzést, hangszerelést és elisemrik a legjobb szólistát

A versenyműveket bemutató zenekarok összetétele min. trió, max. septet lehet. Trió- pl.ének-gitár-bőgő. Septet – pl. Trombita-szaxofon-harsona-baritonszaxofon-zongora-bőgő-dob

A versenyműveket professzionálisan írt partitúra formájában két példányban,demo anyaggal együtt kell beadni lezárt borítékban személyesen legkésőbb 2007. október 19.-én 16 óráig, vagy postán 2007. október 20.-án 24 óráig a Magyar Jazz Szövetség címére:1068 Budapest, Városligeti fasor 38. Tel.: 061- 479-5164.

A pályaműveket név nélkül, jeligével ellátott borítékban kell benyújtani. A partitúrán kívül mellékelni kell egy lezárt normál méretű borítékban – melyre kívül szintén rá van írva a jelige – a versenyző adatait (név, lakcím, telefonszám, születési év). A boríték tartalmazzon egy nyilatkozatot a versenyzőtől, amely szerint a benyújtott pályamű egy évnél nem régebbi, és kereskedelmi forgalomba semmilyen hanghordozón nem került.

Az október végén tartandó előválogatás eredményhirdetéséig a pályaművek titkosak, a döntőbe jutott pályaművek szerzőit írásban és telefonon értesítik.

A döntő 2007.nov.23-án délután lesz a Klauzál Gábor Budafok -Tétény Művelődési Központ (1222 Budapest Nagytétényi út 31-33) -ban.  A zsűri értékelése után a díjnyertes darabok este elhangzanak a díjkiosztó gálakoncerten.

(MJSZ)

[2007.07.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még