2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ez cool! Európát akarja a Cool Garden
Sikeres a RapSzínHáz
Kapcsolatok
Cool Garden
Legnépszerűbb csengőhangok

Több fronton is nagy karrier előtt állnak

A magyar könnyűzenei élet egyik kétségtelenül ígéretes zenekara a Cool Garden, amely hazai és külföldi sikereket egyaránt elkönyvelhet magának. A csapat feltett szándéka, hogy a nemzetközi zenei színteret meghódítsa. A Zene.hu kicsit kifaggatta őket, hogy mi újság a csapat háza táján.

A zenekar tagjai a RapSzínHáz produkció válogatóján találkoztak először. Zsolt, mint a társulat művészeti vezetője, Kriszti, Zsuzsi és Gábor pedig főszereplői az első rap-musicalnek a "Rap City"-nek. Zsuzsi Miskolcon a zenei konzervatóriumban végzett hegedű és ének szakon. Kriszti zongorázni és gitározni tanult, ezen kívül énekelt több templomi kórusban is. A fiúk közül Gábornak volt egy szép sikereket elért underground rap bandája. Zsolt pedig az UFO együttessel több lemezt is megjelentett már, valamint producere volt a C'est la Vie nevű együttes második lemezének.

A bemutatkozó kislemezeteket több, mint 80 ország rádiójához küldtétek ki. Mit kell erről tudni?
Az első kislemezt, amely a For Always: Csak egy érintés címet kapta, játszották Belgiumban, Máltán, Németországban, Új Zélandon, és az USA-ban is. Ez a német Allmusica kiadó jóvoltából kapható már Németországban és világszerte a nagyobb online zenei áruházakban is. Sőt, rákerült két német válogatás lemezre is. A második kislemezünk forgalmazása hamarosan elkezdődik. Ez a dal az osztrák Kult Fm rádió slágerlista vezetője.

Ez az anyag német nyelvterülten is forgalomba került. Lehet tudni, mennyi fogyott belőle, s milyen visszhangja volt a korongnak? 
A német kiadónk vezetője szeptemberben látogat majd hozzánk, és akkor magával hozza az első félév eladási adatait, akkor fogjuk majd megtudni, hogy mennyi fogyott el belőle.

Videoklipjeitek nagyon látványosak, mozgalmasak. Milyen koncepció alapján készítitek el őket?
A formáció zenei irányzata lényegében egy stílus egyveleg. Az R&B keveredik a pop dallamvilágával és a latin zene motívumaival. A videoklippek a dalok érzéseit szeretnék képben megjeleníteni. Az előadók komoly tánc és színházi tapasztalatokkal rendelkeznek. Ennek, és a rendezők jó stílusérzékének köszönhető az a hatás, amit a klipekben látunk.

Kik szerzik a Cool Garden dalait?
A dalokat Krivickij Jevgenyij, Zsenya szerezte a Cool Garden közreműködésével. A magyar dalszövegeket a csapat két férfi tagja Gábor és Zsolt írta, Ács Zoltán közreműködésével. Az angol szövegek pedig Todd Williams és Vastag Csaba nevéhez fűződnek.

Meséljetek a távlati terveitekről!
A zenekar célba vette Nyugat-Európát. Hamarosan egy komolyabb médiakampány indul Németországban, valamint megkezdődtek a tárgyalások egy olasz kiadóval is. Természetesen a hazai közönséget sem felejtjük el. Nemsokára indul a VIVA TV-n egy új televíziós sorozat "Táncpercek a Cool Garden-nel" címmel, szeptemberben pedig jön az új klip és a nagylemez.

Saját rajongói klubotokkal egy színházi elődadáson dolgoztok. Miről szól az előadás?
A RapSzínHáz első előadása a "Rap City", ami eddig a Millenáris Parkban, valamint a Klebelsberg Kunó Művelődési Klubban volt látható. A darab egy képzeletbeli városról szól, amit a rossz életű vezetője a drog segítségével irányít. Ám jön egy idegen, akinek az érkezése megváltoztat mindent...

Kik segítették a darab létrejöttét?
Rengeteg ember, cégek és a média van segítségünkre. A darab rendezője Barnócky Ákos aki a "Szőke Kóla" című filmet is jegyezte. Az előadás rendező-koreográfusa Zsolt a zenekarból. A társulat producere Barbalics Péter, aki olyan filmeket készített mint a "Sose Halunk Meg" vagy a "Sorstalanság". Egy kiadó is nagyon sokat segít, ők a pénzügyi hátterét biztosítják , egy ismert márkát képviselő cég is mellénk állt, amely a szponzora volt a társulatnak. A zenecsatorna pedig egy 40 részes sorozatban reality jellegben mutatta be egészen a társulatot, megalakulásától a darab bemutatójáig.

Mit vártok ettől az előadástól?
Egy új műfaj megteremtésén túl az előadás célja az, hogy felhívja a figyelmet korunk egyik komoly problémájára, a drogkérdésre. S esetlegesen választ adjon olyan kérdésekre, amit a művészet által meg lehet adni ebben a témakörben.

Terveztek-e további színpadi bemutatókat, vagy a RapSzínház után már csak a külföldi karrier építése marad?
A RapSzínHáz és a Cool Garden együttes rengeteg időt emészt fel. Új előadások és darabok készülnek a társulattal, na meg a zenekar is komoly karrier előtt áll. Ezek most minden energiát lekötnek.

Láthatjuk, a Cool Garden csapata nem pihen, lelkesen és elszántan haladnak a nemzetközi siker felé vezető úton. S ha ehhez egy nagy adag profizmus is társul, akkor már csak a szerencse közreműködése kell, s az álmok valóra válhatnak…

– Havassy Anna Katalin –

[2007.08.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még