2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Bill Patrick
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Secret Fusion Open Air 2007
[2007. augusztus 18.
szombat 21:00]

Először Magyarországon az amerikai szuper-DJ - exkluzív interjú

A nyár egyik legnagyobb eseményének ígérkezik a Secret Fusion Open Air, amelyet mesés környezetben, a Fertő tó partján rendeznek meg augusztus 18-án. Ezen az estén egy igazán különleges dj látogat először Magyarországra Bill Patrick személyében.

Bill nagyon várja már a fellépést, és természetesen a magyar lányokra is kíváncsi, akik szerinte egytől egyig szupermodellek. Bill Patrick mesélt karrierje indulásáról, a terveiről és jó amerikaihoz híven egy kicsit politizált is, de az interjúból az is kiderül, hogy szívesen venne fel lemezt David Hasselhoffal.

- A karriered New Yorkban kezdődött. Mennyire volt nehéz érvényesülnöd egy olyan városban, ahol sok tehetség van?
- Nem az számít, hogy hol élsz, hanem az hogy a megfelelő emberekkel vedd magad körbe. Amikor zenélni kezdtem, akkor egy pár olyan barátommal tettem ezt, akik benne voltak már a zenei életben, és akiktől rengeteg inspirációt kaptam. Először csak after partikat rendeztünk a lakásunkban, majd később kisebb bulikat itt-ott, s mindig ezekből építkeztünk a következőre. Nekünk mindvégig egy kicsit más volt megtalálni és lejátszani a zenéket, mint azoknak a DJ-knek akiket hallottunk, s pont ezért mi valami olyasmit akartunk felépíteni, ami a miénk. Soha nem követtünk semmilyen trendet, a zenénk soha nem volt kereskedelmi, vagy tipikusan közkedvelt, és pont emiatt egy kis időbe beletelt, amíg rákaptak az izére.

- A nyári szezonra átjössz Európába, mennyire kell itt mást játszanod, mint az otthoni közönségnek?

- Imádok Európában játszani, mert mindig azt érzem, hogy itt jobban értékelik ezt a zenét, mint az Államokban. Amikor tudom, hogy van egy olyan közönség, aki fogékony erre a zenére és készen áll újításra is, akkor kicsit megpihenek, és kicsit többet is kísérletezek. Amikor kipihent vagyok, akkor többet tudok táncolni, és amikor többet tudok táncolni, akkor a lányok is többet táncolnak. De amikor a lányok többet táncolnak, akkor a fiúk is jobban pörögnek, és amikor mindenki táncol, akkor fergeteges a party!

- Az elmúlt évekből kit tudsz kiemelni, akinek a munkássága megfogott és sokat játszottad?
- Butane, Seth Troxler, Lee Curtiss, Ryan Crosson, All American! A felsorolt emberek mindegyike adott már ki szenzációs zenét. Butane futatja az Alphahouse Label-t is, amelyik szintén jelentetett meg pár parádés anyagot az utóbbi pár évben. Egy másik olyan DJ, aki megfogott a munkásságával az Raresh Romániából. Fantasztikus a zenéje és még jobb hozzáállása. George Bush nem végez valami jó munkát a megítélésem szerint. Neki is elő kéne állnia valami új zenével…

- Barátaiddal, Nick AC-vel és Dennis Rodgers-sel elindítottátok a ROBOTS -Partykat New Yorkban. Milyen stílusokat játszotok ezeken a bulikon?
-  A zenék ötvözik a house és a techno stílusait. Vendégeink különböző emberek, Francois K-tól Sven Vath-ig, Dandy Jack-en és Matthew Dear-en át egészen a Radioactive Man-ig vagy a Trentemoller-ig. A partik eddig nagyon jók voltak és ennek nagyon örülünk.

- Hogy állsz a produceri munkákkal? Saját kiadványok várhatók?
- A nyárra Berlinbe költöztem, hogy pár zenén dolgozhassak Butane-nal. Nagyon bízunk abban, hogy sikerül valami érdekessel előállni. Abban nem vagyok biztos, hogy új albumot adok ki, egyelőre jobban érdekel, hogy valami olyan zenét csináljak, amire büszke vagyok. Most még csak néhány szám lesz, és talán utána valamikor elgondolkodom egy albumon is. De szeretnék stúdióba kerülni David Hasselhoffal Németországban és pár zenét közösen elkészíteni. Ezeket már albumként adnám ki!

- Augusztus 18.-án a Secret Fusion csapat meghívására először jössz Magyarországra. Mit hallottál rólunk, magyarokról eddig?
- Azt, hogy minden lány olyan, mint egy szupermodell és hogy a srácok szívesen vesznek italt a DJ-nek. Szóval azt várom, hogy szupermodellek fognak körbevenni nagyon sok alkohollal. De természetesen nagyon várom, mert még soha nem jártam Magyarországon.

- Mit üzensz azoknak, akik várják a fellépésedet?
- Még mindig sok idő van hátra, szóval ne fecséreljétek el erőtöket másra, mert akkor nem marad semmi augusztus 18-ára. Számítok rátok!

- Helgert László - ej -

[2007.08.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még