2024. június 12. | szerda | Villő nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Van Halen
Legnépszerűbb csengőhangok

Megint együtt a nagy csapat - Húsz év után újra turnéznak

Az Egyesült Államokban és Kanadában koncertezik a Van Halen, az eredetileg Mammoth néven alakult együtteshez a koncertsorozat idejére újra csatlakozik alapítóénekesük, David Lee Roth is.

A kaliforniai metalbanda hivatalos weboldala szerint a turné szeptember 29-én, szombaton indul majd az észak-karolinai Charlotte-ban, és december 11-én zárul az 1988-as téli Olimpia városában, a kanadai Calgaryban. A mintegy két és fél hónap alatt teljes egészében bejárják majd az észak-amerikai kontinenst, a Van Halen huszonöt koncertet ad, Chicago-ban például kettőt is. Azok a rajongók, akik már most szeretnék bebiztosítani helyüket valamelyik állomáson, augusztus 18-tól foglalhatnak jegyet az interneten.

A turnésorozat külön érdekessége, hogy erre az alkalomra visszatér a csapat alapítóénekese, David Lee Roth. Ez azt is jelenti, hogy több mint tíz év után lesz újra együtt látható majd a metál-négyes, vagyis Lee Roth mellet a Van Halen testvérek, és Michael Anthony.

A zenész egyébként a szólókarrier reményében vált ki a metál-bandából 1985-ben, pont akkor, amikor az együttes a fénykorát élte. Azóta két énekese is volt a Van Halen-nek, Sammy Hagar (1985-1997, majd 2004-2005) és Gary Cherone (1997-1999) személyében.

Többször visszatért a bandához

David Lee Roth többször is visszatért a bandához, Hagar első távozása után nem sokkal az MTV Video Music Awards díjkiosztón lépett fel velük, tizennégy év után először. A produkciót akkor felállva tapsolta a közönség, és bár a rajongók reménykedni kezdtek a folytatásban, Roth a díjkiosztó után azt nyilatkozta, hogy mindez csak a Best of lemezüket támogatandó kampányfogás volt, amire két Daviddel készült friss dal is rákerült.

Az ezredforduló évében ugyan újra együtt dolgoztak Lee Roth-tal a ’78-óta összetartó zenészek, de a stúdiómunkálatok alatt megint összevesztek vele, s végül nem jelent meg új anyag. Ekkor a Van Halen valójában megszűnt létezni, négy évig sem új albumokat nem csináltak, sem hivatalos információkat nem jelentettek meg a jövőről, s mindamellett, hogy a gitáros, Eddie egy csípőműtéten és egy váláson is átesett, a Warner Bros, amely 1978-tól a zenekar összes lemezét megjelentette, 2002-ben még szerződést is bontott velük.

A rajongók nagyon bíznak abban, hogy nem kapnak majd harmadszor is össze az énekessel a többiek, és a szeptemberben induló turné összes állomásán őt láthatják majd a fellépéseken.

-ej-

[2007.08.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.09.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.07.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még