2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rangos díjat kapott Dobrády Ákos, Berecki Zoltán és Bartók Eszter
Kiderült mit hoz a jövő öt magyar énekesnőnek!
Képgalériák
Bartók Eszter: Üvegvilág - klipforgatás
Kapcsolatok
Bartók Eszter

Kísérletező klip Bartók Esztitől

Képzeletbeli selejtezésről szól a klip, mely Bartók Eszter szeptemberben megjelenő albumáról készül. Az Üvegvilág című dal kisfilmjében a tárgyakon túl az egyik énjétől próbál megszabadulni az énekesnő. Szabadtéren (szép magyar mezőn) és műteremben forgatott Bartók Eszter augusztus végén Lóránt Demeter rendezővel jeleneteket az Üvegvilág című dal klipjéhez.

- Elkészültem a dallal, és három nap múlva megálmodtam a klipet. Sokat vívódtam magamban, hogy egyáltalán el merjem-e mondani, lesz-e valaki aki az elkészítést bevállalja? - kezdte Eszter a klip keletkezésének történetét - Volt, és ennek nagyon örülök. Mások meg sokat segítettek vizuális dolgokban... Ilyen még nem volt az én életemben, hogy kitaláltam egy klipet és meg is valósul... Lóránt Demeternél, a rendezőnél, egyszerűen bepróbálkoztam. Olyan embert kerestem, akivel tudok együtt dolgozni. Végignéztem előző munkáit, láttam, hogy szokatlan dolgokat csinál, és nem az én műfajomban forgat – ami külön is tetszett, úgy gndoltam e miatt még szokatlanabbul fogja megfogni ezt a történetet is – így leírtam neki a forgatókönyvet, elküldtem és még aznap este válaszolt, hogy a dal is tetszik neki, meg az ötlet is. Találkoztunk, leírtuk, megcsináltuk.

A lemezen minden dal új szerzemény, teljesen friss. Az Üvegvilág maga arról szól, hogy mennyire törékeny egy pillanat. Kell foglalkozni az apró dolgokkal, amik csak bennünk vannak, mert csak így kerek a világ. Az új lemez címe egyelőre titok, Eszter csupán annyit mondott el, hogy a Beszállókártya címmel megjelent első albumához hasonlóan a zenéket és szöveget most is ő szerezte. A lemezen – csakúgy mint az előzőn - is lesz Big Band-es dal, Eszter ezúttal is Fekete Kovács Kornéllal és a Modern Art Orchestrával zenélt, valamint felkerül az albumra a bátyjával korábban alapított Clips együttes egyik dala is.

- Nagyon örülök, hogy ismét kitűnő zenészek segítettek a lemez munkálataiban. Fontos megemlítenem Tóth Matyit, akivel először dolgoztam együtt, gitárjátéka több dalban is hallható és a hangszerelésben ezúttal is Caramel segített – tette hozzá Eszter – A klip során pedig már harmadik alkalommal dolgozok két nagyszerű segítővel – angyalkák. Egyikük sminkel, másikuk pedig a hajamat csinálja. Borzasztóan egy hullámhosszon vagyunk és nagyon élvezem a velük való munkát. Előadtam nekik az ötletem, és kapásból megcsinálták amire gondoltam.

Eszter tervezte a dalhoz a ruhákat, válogatta a díszleteket, melyek retro jellegű tárgyak látszólag rendszertelen rendszere... És a többiek pedig segítenek neki megvalósítani élete első saját kisfilmjét, melyet még szeptemberben, Bartók Eszter második szólóalbumának megjelenése előtt láthatunk a zenecsatorná(ko)n.

SirOesh

[2007.09.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még