2024. november 25. | hétfő | Katalin nevenapja

Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre

zenés állások
Oldal.info

Fórum
Teljes fórum lista

Keresés a fórumban
OK
Regisztráció
Belépés
OK
Hozzászólások » Cikkhez

"Számomra élvezhetetlen volt a Nox koncert" - írta olvasónk felháborodottan

Hogyan érezted magad a Nox, október 24-én megtartott koncertjén?

Témaindítás: 2008.10.25.
Utolsó hozzászólás: 2008.11.01.
OK

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be!

Old Boy 2008.10.26. 01:41 • [16]
Miért volt szánalmas ? Az első gondolat az a menedzsment által alaptalanúl kreált "high-tech" bomba volt, amivel nagyot akartak durrantani. Még most is a fülemben csengenek a felhajtott galléros menedzseri szavak: ...magyarországon még soesem látott technika....világújdonság....interaktív kivetítéstechnika....stb. Aztán a "bombából" csak egy felfújt lufi lett, ami még pukkanni sem volt képes.... Azt hiszem ezt hívják átverésnek. Csak a NOXtól nem ezt vártuk el....
Old Boy 2008.10.26. 01:35 • [15]
Mi az egymillió hangmérnök országa vagyunk...azaz mindenki ért hozzá, hogy mikor-hol-hogyan szól egy koncert szarúl, vagy jól. Én direkt körbejártam az arénát és tényleg voltak nagyon lényeges különbségek...és sok helyen bántó volt (ez lejött a nézőtársak arckifejezésén is) De ezért nem a hangmérnököt v. a hangosítót kell kirúgni azonnal. Inkább azzal az elhibázott menedzsment-gondolattal lehet a baj, hogy ennek 5.1-ben kell szólnia.... Volt néhány effekt a számok közben, ami erre a hangrendszerre lett íródva de ezen kívül csak zavaró volt ez az installáció..és tényleg rontotta a koncertélményt. Amúgy meg lehet magyarázni, de az tény hogy sokan panaszkodtak a hangra és szemmel láthatóan a helyszínen is látszott a "zavar"... Persze higyjünk a fanatikus első sorban állóknak is, hogy ott olyan volt, amilyennek lennie kellett.... Bár aki egy bulit zeneileg és látványilag is élvezni akar az nem a kordon közvetlen közelében állva formálja meg a véleményét, ugyhogy a fanklubbnak is hinnie kell a kevésbbé elvakultaknak.
Old Boy 2008.10.26. 01:27 • [14]
Sziasztok ! Én is azok közé tartozom, ki ott lehettem. A szó, mi eszembe jut a koncerttel kapcsolatban: szánalmas. És nem a rosszindulat beszél belőlem, meg a fikázási vágy, hanem az őszinte vélemény... hogy miért az majd részletekben.
Szabeenah 2008.10.25. 20:22 • [13]
Sziasztok!
Én azon szerencsések közé tartoztam akik közvetlen a színpad előtt állhattak.Nekem kifejezetten tetszett a hangzás, a basszus által úgy éreztem mintha együtt dobogna a szívem a ritmusra a színpadon lévőkkel.Nem értem ha valamiről véleményt mondunk miért a rosszat hangsúlyozzuk ki..ez gyakori az embereknél,ezt sohasem szerettem.Szidjuk a hangzást mikor annyi minden más felejthetetlen volt...Például a fényjátékok azon belül is a táncosok világító ruhái is kellékei,aztán persze maga a tánc tette számomra életem egyik legjobb élményéve ezt a koncertet,mert persze jók voltak a dalok,és Szilvi hangja mint mindig fantazstikus volt, de a No Comment táncosai nélkül nem lett volna ez a hatás a véleményem szerint.ÍGY TOVÁBB!!:D
Potyó 2008.10.25. 20:04 • [12]
Sziasztok! Nekünk is, párommal, ez volt az első NOX koncertünk... és sajnos be kell vallanunk, hogy NAGYOT csalódtunk. Lehet, hogy nagy volt az elvárás, hiszen, soha nem látott effektusokat és 5.1-es technikát ígértek. Ehhez képest, primitív ábravillódzásokat (agymosás? :) ) rossz hangosítást és borzalmas megvilágítást kaptunk. K17-nek ellentmondva állítom, hogy a 119-es szektorban a hang pocsék volt (mi is ott ültünk) , sokszor kellet eltakarnunk a fülünket, annyira sértő volt a hangerő, főleg, úgy a koncert kétharmadától Szilvi hangját annyira felerősítették, hogy már élvezhetetlen volt. Jó, persze, egy koncert erről szó, hangerő ezerrel, de lehet azt jól keverni is. Itt egyetértek sasjoe-val, hogy a hangosító "monnyon le!" Hangosítás értékelés: 2
A megvilágosításról... Szilvit folyamatosan fentről világították, így az arca jó része mindig árnyékban volt (hogy ne zavarja a fény???) úgyhogy itt egy gyenge 3-ast adnék.
A hangulat, valóban a közepétől jött meg, de ezt is beárnyékolta egy jelenet amit a küzdőtéren láttunk. Négy fiatal táncolni kezdett (néptánc nem őrült "pogo"-zás), egy biztonsági rögtön közéjük állt, azt nem tudtam fentről megítélni, hogy rájuk is szólt, de a táncot abbahagyták. Miért megy az embert koncertre? Hogy jól érezze magát több hasonló érdeklődésű társával. Itt ez valamelyest korlátozva volt.
A kezdésről... Ez tipikus magyarországi bevett szokás. Később kezdünk, hogy mindenki megérkezzen. Nem KELLENE a Kedves Közönségnek legalább annyival megtisztelnie az előadót, hogy időben elfoglalja helyét?
Elnézést mindenkitől, hogy csupa negatívumot írok, de igérem csak még egy lesz :)
... mégsem, nem akarom, hogy én legyek az örök elégedetlen. Így is, biztos kapok majd hideget-meleget. :)

Természetesen nekünk is volt ami tetszett (bármilyen meglepő is). A zenészek jól muzsikáltak, külön kiemelném a hegedűs hölgyet.. Ő szenzációs volt a vokállal együtt. Meg kell említenem azt is, hogy Szilvinek az évek során nagyon sokat fejlődött a hangtechnikája, egyre jobb.

No ennyi! :)

Csak a véleményünket fektettem szavakba, nem kell egyetértsen senki ezzel, de legalább tartsa tiszteletben.

Azért továbbra is maradunk NOX rajongók, bár ezzel a változással nemigen lesznek népszerűbbek.
Köszönöm a lehetőséget, hátha eljut ebből valami a szervező stábhoz..
80pancsi 2008.10.25. 19:56 • [11]
Sziasztok!
Az, aki azt mondja rossz volt bármi a koncerten, az nem tudja, mi az igényes, jó showműsor! Én a 120-as szektoban ültem elég közel a színpadhoz és a szinpad felett lógó egyik nagy hangfalsorhoz, de nekem semmi bajom nem volt a hangosítással! A koncertek hangosak, erős a basszus. Semmivel sem volt rosszabb a hangtechnika, mint bármelyik koncerten amin jártam, akár Nox akár más koncerten. És tényleg a 4.-5. szám után lett felszabadult az egész, úgyhogy aki hamarabb elment, az egy életre szóló élményt hagyott ki. A erős decibellel kapcsolatban ami káros a kisgyerekekre, én csak annyit mondok ezek, a koncertek nem kisgyerekeknek valók!
Szóval én teljesen elégedett vagyok, azt kaptam a megváltott jegyért amit vártam. Jó volt minden, az ének, a tánc, a látvány és a HANGTECNIKA is! Magyarországon ezt egyetlen együttes sem tudja felül múlni, semmilyen téren sem! Forever Nox! CSAK ÍGY TOVÁBB! Ha tehetném én is mennék minden koncertre! Hajrá NOX!
Cittyna 2008.10.25. 19:36 • [10]
Szerintem iszonyatosan jó volt az egész!! Én remekül éreztem magam! És a táncosok FANTASZTIKUSAK!!!! :O
Hihetetlenül szép volt és egyszerre!!!!! Ennél jobb koncerten még nem voltam!! Le a kalappal! Szerintem én megyek a debreceni koncertre is. Puszi.
Előzmény: bizso • 2008.10.25. 08:00 • [1] • Előzménykövetés 
reekk90 2008.10.25. 18:43 • [9]
Nekem tetszett a koncert! A hangosítással semmi bajom nem volt, mondjuk én hozzászoktam a hangos zenéhez. A látvány is nagyon tetszett. Egyedül azzal volt kisebb problémám, hogy 20 perc késéssel kezdődött, mert kinn voltak még kb 2000-en, és ez szerintem túlzás. Ha elkezdenék időben, akkor az emberek se kinn a büfében beszélgetnének, hanem rögtön bemennének. Ami pedig a korán hazamenőket illeti.. én is hazamentem hamarabb, de csak azért mert a család többi tagja már fáradt volt, és nem azért mert nem tetszett nekünk:) Úgyhogy csak így tovább.
Tamás 2008.10.25. 13:54 • [8]
Szerintem nem kéne így jellemezni azokat, akinek nem jött be a koncert bármilyen okból is. Aki ilyet primitív jelzőkkel illeti a másik fórumozót, az csak saját magát minősíti ezzel. El kell fogadni más véleményét is, mégha nem is azonos a Tiéddel! Lehet, hogy a koncerten résztvevők 1%-a a 150 ember, de ne feledkezzünk meg arról, hogy az a 150 ember potenciális lemezvásárló!
Én arra kérek minden fórumozót, hogy ezután is nyugodtan írja meg a véleményét, mégha az nem is pozitív, kulturáltan, nem bántva meg a másikat! Az opcén beszólásokat kérem, hogy mellőzzük!

Köszönettel:
Tamás - Zene.hu
sasjoe 2008.10.25. 13:52 • [7]
Hidd el, nem egy koncerten voltam már. És nem egy helyen volt hangos a zene. A koncert erről is szól, de nem arról, hogy a hangerő a hangminőség rovására megy.
Mi a 110-es szektorban ültünk és az ott ülők között elég sok beszólás volt. Nem is igazán tapsoltak a számok végén, pedig gondolom nem véletlenül vettek jegyet a Noxra.
Azt írtad ha 1% hazamegy a koncertről, az bőven belefér. Ahol eddig voltam, ott fél százalék se ment haza. És azért megkérdezném az ott maradtakat, milyen véleményük volt a hangzásról.
Félreértés ne essék, nem a Nox-szal van bajom, őket nagyon is szeretem. A hangosítással volt gondom.
És csak egy költői kérdés: Ki mondta, hogy sírnotok kellene ha mi legközelebb nem jövünk? :)
Előzmény: K17 • 2008.10.25. 13:24 • [6] • Előzménykövetés 
lap teteje
További oldalak «« 1 2 34 5 »»
Súlyos kölcsönök magánszemélyek között szolgáltatás [2024.11.23.]
Súlyos kölcsönök magánszemélyek között szolgáltatás [2024.11.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük - szuperhősök és vikingek metal bulija a Barba Negraban
November 03-án két...

Megnéztük az Animal Cannibalst a Zene Házában - képekkel
Élő zenekaros koncertet adott az...

Megnéztük Horváth Tomi Halloween partyját a Barba Negraban
Valóban verhetetlen - Frank Turner visszatért Budapestre!
Álom Színházban jártunk - megnéztük a Dream Theater koncertjét Mike Portnoy visszatérésével
Brit Floyd koncertbeszámoló - Ha nincs ló, tényleg jó a szamár is!
Megnéztük Reviczky Gábor visszatérését a Magyar Színházban
beszámolók még