2024. június 5. | szerda | Fatime nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Fórum
Teljes fórum lista
 
Keresés a fórumban
OK
Regisztráció
Belépés
OK
Zenekarok/Előadók » Magyar

A pop Magyarországi helyzete

Azthiszem a legtöbben egyetértünk, ha azt mondom: a magyar pop messze elmarad pl. az amerikai előadóktól. Miért?...

Témaindítás: 2005.08.21.
Utolsó hozzászólás: 2005.08.28.
Hozzászólások: [2.]
OK

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be!

Tufoid 2005.08.28. 12:27 • [2]
Üdv mindenkinek!!!

Mickee hozzászólására reagálnék, ha nem gond!?
Szóval a magyar pophelyzet jelenleg úgy Sz*r, ahogy van! De saját tapasztalatból nyugodtan mondhatom, hogy erről nem kifejezetten az előadók, vagy zenészek tehetnek. Az is igaz, hogy a szövegek semmitmondóak, nem szólnak semmiről, de ha jobban meghallgatunk kicsit odafigyelve egy most "csúcson" lévő amerikai slágert, akkor rá kell ébrednünk, hogy semmivel sem mondanak többet azok a dalok! Sőt! Jóval bugyutábbak. Ha egy-két külföldni nótát, amiért rengeteg ember oda van, lefordítanák és azt énekelnék, amiről szól, végig sem bírnád hallgatni.
A másik pedig a kúltúra! Pl. az amerikai "fekete emberek" azon nőttek fel, hogy már a gyapotföldeken a Gospelt nyomták, mivel szegények voltak stb. stb. énekléssel, rappelgetéssel ütötték el az időt! Ők ezen nőttek fel! Ezek után egyátalán nem csoda, hogy igényes és nagyon profi amiket csinálnak.
Ezzel szemben a magyar ember a népzenén, a mulatós-zenén nőtt fel. Ezért lehet a Matyi és a hegedűsnek dupla platina lemeze(akik sztem, nem csinálnak jó zenét)! A magyarnak ez kell! Népi alapokon fekvű Tucc-Tucc!
Viszont ha megpróbálnál olyan igényes zenét csinálni, mint ami külföldről árad be hozzánk, akkor a többiek elnyomnának, azt hallanád mindenhol, hogy sajnos ez nem idevaló, mert tiszta amerika! Nem engedik be az újjat a piacra, ha valamit el akarsz érni, akkor sajnos azt kell csinálnod amit hagynak!
Van pár "zenész" barátom, akik könnyedén írnak olyan dalokat, mint amik áradnak befelé az országba, csak sajnos az senkinek nem fog kelleni!
És itt be is zárult a kör! Nem hagynak érvényesülni, ha szeretnél egy egyedi, stílusos, ötletes, igényes dalt csinálni, akkor azt a választ fogod kapni, hogy ez már túl új, túl jó! És szerintem ezzel el is mondtam mindent! Ha már egy produkcióra azt mondják, hogy túl külfödi(magyarán túl jó), és az itthon nem állja meg a helyét akkor miről beszélünk???
Túl sok megoldás erre a helyzetre nem nagyon van! Próbálkozni lehet! És szerintem kell is! Hátha történik egyszer valami csoda!??
Én nagyon bízom benne!

Hát röviden ennyi lett volna! Sajnos tele tudnám írni a fórumot egymagam, és napokig elvitázgatnék egyedül is annyira kesze-meg-kusza itt minden!

De azért, nem csüggedek! Remélem, egyszer hazánkat is elére az igényesség szele! Talán mintha az utóbbi időben, kicsit fújkálna már........:-))
Előzmény: Mickee • 2005.08.21. 20:47 • [1] • Előzménykövetés 
Mickee 2005.08.21. 20:47 • [1]
Azthiszem a legtöbben egyetértünk, ha azt mondom: a magyar pop messze elmarad pl. az amerikai előadóktól. Miért? A szöveg nem jelent semmit, vagy elcsépelt, közehelyekből áll az egész. A dallamvilág nem változatos. Rengeteg (elnézést) SZAR előadó lemezeit próbálják ránktukmálni, de a mínőséget nem garantálják. Mit tudok tenni? Kiben bízhatok? Kik Magyarország kiváló kritikusai, kik a kontárok? Ha hasonló kérdéseid vannak írd meg ide, ha válkaszaid, azokat is feltétlen!! Ez midannyiunk közös ügye, a miénk, akik szertjük az igényes, minden szempontból kielégítő, saját stílusú különlegességeket. Köszönöm. =)
lap teteje
További oldalak 1
SÜRGŐS HITELEK zenész » dobos/ütős [2024.05.28.]
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még