2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Dobrády Ákos
 
Legutóbbi kiadványok
Közelebb egymáshoz (2010)
Hallgass a szívedre (2008)
Hallgass a szívedre (2008)
Fekete gyémánt (2006)
Fekete gyémánt (2006)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Dobrády Ákos: Te vagy a hangszerem (2006)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Dobrády Ákos ezzel a dallal emlékezik Flipper Öcsire
Már nézhető Dobrády Ákos meseprodukciója
Mit művelt Inti a régi fellépéseken?!
Platina lett A Játékkészítő
Csak néztünk! Fura ruhában jelent meg a magyar énekes
     
 
Dobrády Ákos
Születés dátum: 1975. szeptember 7.
Web: http://www.dobradyakos.hu
Aktív kapcsolat: TNT (előadó/zenész, 1996-), eMeRTon-díj (díjak, 2006-)
Énekes, zenész, zeneszerző, szövegíró
 
     

Dobrády Ákos

1975. szeptember 7-én, Győrben született. 8 éves korában iskolájában önálló döntéstől vezérelve beiratkozott szolfézsra. Ehhez kedvet pedig nem mástól kapott, mint azt unokanővérétől, aki zongorázni tanult. A szülei már ekkor is támogatták elképzeléseit és kapott tőluk egy bécsi zongorát, így már ez sem állhatta útját a tehetsége kibontakozásának. Az első 4 évben a klasszikusokkal ismerkedett meg, s utána tért át a könnyűzenei tanulmányokra. Ákos összesen10 éven keresztült tanult zongorázni.

16 évesen már a vendéglátóiparban dolgozott. Egészen pontosan Győrben és környékén léptek fel egy kisebb zenekarral és mindenféle zenei stílusban muzsikáltak. Tagadhatatlan, hogy Ákosra a magyar előadók nagy hatással voltak, ugyanis többnyire az akkoriban futó, népszerű slágereket s mellettük régebbi dalokat is játszottak.

A fiatalember a zene mellett aktívan kézilabdázott, ám időközben döntenie kellett, hogy melyik mellett tör lándzsát, s Ákos a zenét választotta. 

1994-ben gyerekkori barátjával és csapattársával Zuber Mena Krisztián Feliciánnal (Inti) zenekart alapítottak, amelynek a TNT nevet adták. Később Intivel együtt felköltözött Budapestre, ahol a stúdióban Császár Előd segítségével - aki látott fantáziát a két győri legényben - nekiláttak első lemezük elkészítéséhez. Ezzel elkezdődött egy népszerű és sikeres együttes története, amely a korábban már említett TNT volt. Ez a formáció azonban 2005-ben feloszlott, így Ákos ettől fogva szólózenészként, szólóénekesként tevékenykedik.

2006. májusában jelentkezett a Te vagy a hangszerem címre keresztelt maxival, amely egy csapásra a zenét szerető közönség kedvencévé vált, s a rádiók is előszeretettel játszották. Novemberben jelent meg első szólólemeze Fekete gyémánt címmel, amelyen 11 dal kapott helyet.

Ákos 2009-ben megírta a Szerelemre hangolva/Side by side dalt, melyet duettben szeretett volna énekelni. Szabó Zé segítségével Ákos elküldte a dalt Emilia Rydberg-nek (Big Big World), akinek a dal megtetszett és beleegyezett a duettbe. A siker egyértelmű, hiszen a You Tube-on idáig több mint 2.000.000-an nézték meg. 2009-ben kiadásra is került a kislemez.

2009. december 28-án nagy koncertet adott a Syma Budapest Sportcsarnokban és megjelent második albuma Közelebb Egymáshoz címmel. Az korong hivatalosan március 16-án jelent meg a Koncert a Syma Csarnokban DVD-vel együtt a Seven Music Records gondozásában. A lemezbemutató est Syma Csarnokban zajlott 6.000 ember előtt, ahol zenekara és sztárvendégei, Inti és Emilia is fellépett. A koncert különlegessége pedig az volt, hogy aki részt vett azon, azt Ákosék megajándékozták második szólóalbumával: a Közelebb egymáshoz c. albummal. A Szerelemre hangolva / Side by side dalnak köszönhetően a két énekes azaz Dobrády Ákos és Emilia egymásra talált és egymásra hangolódtak a valóságban is, és jelenleg boldog párkapcsolatban élnek.

Ákos Patai Annával énekelt fel duettet 2010-ben, amely a Karácsonyról szól. Patai Anna a Megasztár 5-ben szerepelt és Ákos itt figyelt fel a fiatal tehetségre. A zenét és szövegét maga Ákos szerezte. A dal címe " Pár nap még nem a világ ".

2011. május 21-én egy nosztalgia koncert erejéig újra összeáll a TNT zenekar, és a Papp László Budapest Sportarénában fellépnek sztárvendégekkel és sok-sok meglepetéssel. 2011-ben a A Nagy Duett című műsor zsűritagja. Az ETO indulónak a zenéjét szerezte és írt hozzá dalszöveget, valamint a Győri futbalcsapat himnuszát is jegyzi.

Díjak, elismerések:

A TNT együttes tagjaként:
Silver Voice - „Az év felfedezettje” díj (1997)
Ifjusági Magazin - „Az év felfedezettje” díj (1997)
MAHASZ ARANY ZSIRÁF - Az év Dance Albuma kategóriában díj (1998)
MAHASZ ARANY ZSIRÁF - Az év Dance Albuma kategóriában díj (2000)
Jakab líra díj - Nem jön álom a szememre című dalért (2003)
Popcorn - Nem jön álom a szememre az év dala (2003)
Jakab líra díj - Híd a folyót című dalért (2003)
Popcorn-Híd a folyót az év dala (2003)
Jetix Kids díj (2004)

Szólóelőadóként:
Magyar Rádió EMERTON-díj, „Év énekese” kategória (2006)

Diszkográfiá:
Te vagy a hangszerem (maxi) (2006)
Fekete gyémánt (2006)

[2007.08.06.]

Kiadványok
stúdió
Dobrády Ákos: Te vagy a hangszerem (2006)Dobrády Ákos: Fekete gyémánt (2006)Dobrády Ákos: Fekete gyémánt (2006)Dobrády Ákos: Hallgass a szívedre (2008)Dobrády Ákos: Hallgass a szívedre (2008)Dobrády Ákos: Közelebb egymáshoz (2010)
Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
TNT Gabi 2007.08.04. 15:10 • [2]
Kedves zene.hu!Szeretnénk ha Dobrády Ákos adatlapját az életrajzával feltoltenétek!Mert szerintem o is sokat elért a zenei pályán és megérdemli akár Baby Gabinak vagy Szekeres Adriennek is van életrajz a adatlapján!Hát nehiányoljuk mi sem azt hogy kell az életrajza a adatlaphoz!Koszonom
TNT Gabi 2006.12.31. 13:01 • [1]
Hello!Szerintem tok jó a Fekete gyémánt és a Te vagy a hangszerem címu albumja!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még