2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Budapest Bár zenekar
 
Legutóbbi kiadványok
Délutáni csókok (2014)
Hoppá! Koncertszínház (2012)
Hoppá (2011)
Budapest Bár Volume 2. (2009)
Budapest Bár Volume 2. (cd2) (2009)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Budapest Bár zenekar: Budapest Bár Volume 1. (2007)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Budapest Bár (press)
Kapcsolódó cikkek
Ütős esték a Fertőrákosi Barlangszínházban
Könyvet írtak a Budapest Bárról - hamarosan bemutatják a közönségnek
A Budapest Bárral jön a Szerencsés flótás - jegyekért klikk
Jövőre 5 éves a Budapest Bár 
Boltokban a Budapest Bár első DVD-je 
     
 
Budapest Bár zenekar
Megalakulás: 2007.
Kapcsolattartó: Gáncs Andrea
Web: http://www.budapestbar.hu
E-mail: budapestbar@budapestbar.hu
Aktív kapcsolat: Frenk (Torma Gábor) (énekes), Keleti András (énekes), Kiss Tibor (énekes), Kollár-Klemencz László (énekes), Lovasi András (énekes), Németh Juci (énekes), Rutkai Bori (énekes), Szalóki Ági (énekes), Szűcs Krisztián (énekes), Farkas Róbert (hegedűs), Ökrös Károly (zongorista), Farkas Richárd (bőgős), Farkas Mihály (cimbalmos)
Régi korok nagy slágerei modern hangzással - amolyan zenei időutazás.
 
     

Budapest Bár

Az együttes története 2007-ben kezdődött. Zenészek és énekesek laza szövetségének indult – aztán rövid idő alatt igazi csapattá, produkcióvá nőtte ki magát.

A Budapest Bár zenekart eredetileg Farkas Róbert (hegedű, gitár) alapította azzal a szándékkal, hogy friss lendületet adjon a kávéházi cigányzenei hagyománynak. Robi a Zeneakadémián ismerkedett meg zenésztársaival: Farkas Mihállyal (cimbalom) és Ökrös Károllyal (harmonika, zongora). A zenekarhoz csatlakozott negyedik tagként Misi öccse, Farkas Richárd is (bőgő). Az alapzenekar összeállt, már csak valami különleges, mai hangzás hiányzott belőle. Így született meg az ötlet, hogy meghívjanak néhány kiváló magyar pop és rock énekest, napjaink zenéjének meghatározó személyiségeit. Régi filmslágereket, kuplékat és táncdalokat dolgoztak fel, mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében.

A magyar és cigány művészek együttműködésén alapuló produkció merész ötlete bevált: a Budapest Bár teltházakat vonzott a MÜPA Hangversenytermében, a Katona József Színházban, az A38 Hajón, Debrecenben és a Trafóban, s a nyári fesztiválok egyik keresett programja lett. Minőségi, különleges, szórakoztató muzsikája mindenkihez szól, aki szereti a jó zenét.

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (tangóharmonika, zongora) és Farkas Richárd (bőgő), közreműködik: Illés Ferenc (gitár) Ének: Behumi Dóri (ex-Jazz + Az), Ferenczi György, Frenk (ex -Hiperkarma), Keleti András (Colorstar), Kiss Tibi (Quimby), Kollár-Klemencz László (Kistehén tánczenekar), Lovasi András (Kispál és a Borz), Németh Juci (nemjuci), Ruttkai Bori (Specko Jedno), Szűcs Krisztián (HS7). Vendég: Mazz Swift Producer: Gáncs Andrea.

2010. március 15. alkalmából díjeső hullott a Budapest Bár háza táján: Farkas Róbertet, a zenekar vezetőjét a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel, Kiss Tibor énekest a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével, Lovasi Andrást pedig Kossuth-díjjal tüntették ki.


“Váratlanul ért a díj, hiszen a Budapest Bár mindössze két éve létezik, a kitüntetésekkel pedig általában a hosszabb időn át végzett tevékenységet jutalmazzák. Úgy gondolom, hogy a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet nemcsak a Budapest Bárnak, hanem egész eddigi munkámnak is köszönhetem, ugyanakkor azt hiszem, hogy az elismerés zenésztársaimat és a Budapest Bár összes tagját is megilleti. Külön öröm számomra az is, hogy zenénkkel elfelejtett dalokat elevenítünk fel, és kedveltetünk meg fiatalokkal. Az már csak a hab a tortán, hogy egyidőben kaptam kitüntetést barátaimmal, Kiss Tiborral és Lovasi Andrással.” – nyilatkozta Farkas Róbert a kitüntetés átvétele után.

[2010.02.12.]

Kiadványok
stúdió
Budapest Bár zenekar: Hoppá (2011)Budapest Bár zenekar: Délutáni csókok  (2014)
élő (live)
Budapest Bár zenekar: Hoppá! Koncertszínház (2012)
válogatás
Budapest Bár zenekar: Budapest Bár Volume 1. (2007)Budapest Bár zenekar: Budapest Bár Volume 2. (cd2) (2009)Budapest Bár zenekar: Budapest Bár Volume 2. (2009)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még