2024. április 16. | kedd | Csongor nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
My Gift to You
 
Legutóbbi kiadványok
Angels Under Remixes 2011 (2011)

Összes kiadvány

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Poszt-rock dizsiben: Ingyenesen letölthető remixlemez!
Poszt-rock dizsiben: Ingyenesen letölthető remixlemez!
Széljegyzetek Debrecenből
My Gift toYou
     
 
My Gift to You
Megalakulás: 2010.
Cím: Debrecen,
Web: http://www.myspace.com/mygifttoyoumusic
Aktív kapcsolat: Árva Petér (személy, 2010-), Szabó Máté (My Gift to You) (személy, 2010-), Szakajda ’Szaki’ Tibor (dobos, 2010-), Nagy Attila (My Gift toYou) (gitáros, 2010-), Márta Alex (ByeAlex) (énekes, 2010-), Barna József (közreműködő, 2010-), Méhes János (Hangmérnök/technikus, 2010-)
 
     

My Gift toYou

A My Gift to You egy hobbizenekari projekt, s hogy mindenki értse, miről is van szól: nem "atomprofi". Születése Nagy Attila nevéhez fűződik, aki korábban a Lights Go Out nevű formációban nyúzta a gitárt. Most azonban úgy gondolta, ideje valami másba, valami újba kezdeni. Nem volt váratlan vagy éppen hirtelennek mondható ez a lépése, ugyanis már az LGO idejében is dolgozott olyan témákon, amelyeket azonban az anyazenekar 2009-es feloszlása okán nem valósított meg.

A fiatal zenész azonban nem hagyta ennyiben terveit és ötleteit, sokkal inkább demó formáján rögzítette és megőrizte az ihletett pillanatokban megfogant témákat. A felvételeket otthoni-stúdiós környezetben örökítette meg.

Később, az élet és a munka összehozta Márta Alexszel, akivel hamar megtalálták a minden tekintetben közös hangot és gondolkozást, így Ati döntött: Alexnek helye van a MGtY mikrofonja előtt. Ám a történet még mindig nem volt kerek, valami még nagyon hiányzott, valamik, amik igazi zenekarrá érleljék a két, már meglévő tagot…

Kikre számíthatott volna Attila, ha nem barátaira, akik segítő kezüket nyújtottak, hogy az álomból valóság legyen, s a project életképessé váljon. Így került a My Gift to You munkaasztalához Szakajda ’Szaki’ Tibor (Neck Sprain, Desperado), mint dobszakértő, Méhes János – aki több Tankcsapda lemezt is hangmérnökölt már -, mint hangmérnök, Barna József (a Hope the Last gitárosa), aki a stúdiózáshoz szükséges körülményeket biztosította, végül Szabó Máté és Árva Peti, ex-LGO tagok.

A létszám tehát teljessé vált, a MGtY hadrendje kialakult, most már csak el kellett kezdeni a munkát, azt az alkotó folyamatot, amelynek eredményeként olyan dalok születnek, amelyeket a közönség elé lehet tárni, s persze jó esetben szép sikereket elérni velük.

Ennek tudatában a fiúk ez év májusban rögzítették első dalukat Under Pressure címmel. A szám jellegzetes hc, poszt-hc hangzással bír, helyenként underground hiphopos megszólalással. A dal hangzásvilága, - különösen a verse szekciót lekísérő részek - lelkesítően hatott Alex-re, aki hamar szöveget és dallamot szerzett az alapnótára.

A felvétel érdekessége, hogy pincei körülmények között történt, a csapat szülővárosában, Debrecenben. A pince most már biztosan büszke tulajdonosa Barna József tette lehetővé a srácoknak, hogy Múzsájuk ideiglenes szentélyeként használják ingatlanját. Több se kellett a srácoknak, ha már ideiglenes otthonra lelket a muzsikálás ezen szakaszára, névvel is ellátták a pincét: így kapta a poénos RAJ STÚDIÓ elnevezést.

A felvétel keverését Ati és Szaki végzete, majd Méhes János – akinek a srácok nagy köszönettel tartoznak – maszterelés alá vette a nyersanyagot. Ez szeptember elejére készült el, s Ati ekkora már nagyjából be is fejezte a tervezgetett animációt, amely tetszetősen passzol a zene és a szöveg világához.
 

[2010.09.17.]

Kiadványok
stúdió
My Gift to You: Angels Under Remixes 2011  (2011)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SSD VEGYI MEGOLDÁS USD, EURO, GBP SZÁMÁR szolgáltatás [2024.04.14.]
SÜRGŐS HITELEK egyéb [2024.04.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még