2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
DJ Tiësto (DJ Tiesto)
 
Legutóbbi kiadványok
DVD1: Tiesto: Elements of Life (2008)
DVD2: The Sound of Tiesto (2008)
In Search Of Sunrise 6 (2007)
In Search Of Sunrise 6 - CD 2 (2007)
Elements of Life (2007)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
DJ Tiësto (DJ Tiesto): Dance4Life (2006)
DJ Tiësto (DJ Tiesto): In Search Of Sunrise 5 (2006)
DJ Tiësto (DJ Tiesto): Just Be Remixed (2005)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Tiësto is a Music FM-en mixel
Ismét Calvin Harris az év legjobban kereső dj-je
Forbes: a legjobban kereső zenészek listája
Tiësto, Pauly D, Skrillex a legjobban fizetett DJ-k között
Ilyen még nem volt! A Twitteren adott élő koncertet a sztár  
     
 
DJ Tiësto (DJ Tiesto)
Születés dátum: 1969. január 17.
Web: http://www.tiesto.com
 
     

DJ Tiësto (DJ Tiesto)

Tijs Verwest 1969. január 17-én született Bredában. A zene iránt már elég korán elkezdett érdeklődést mutatni, tizenkét éves korában már zenét írt. Mire elérte a huszadik életévét, minden komolyra fordult. Tijs mindig is úgy érezte, hogy meg kell osztania a zenét másokkal. Sosem gondolta volna, hogy ekkora sztár válik belőle, de idővel minden egyre több és nagyobb lett. A '80-as évek végén egy kis bredai klubban játszott, a Spock-ban, minden csütörtök, péntek és szombat este 22 órától hajnali 4-ig.

DJ karrierje kezdetén new beatet és acid house-t játszott, néha Madonna-t. Tijs szereti Madonna munkásságát, mert a zenéje megmutatja, hogy szeret táncolni. A Vougue remixei számtalanszor forogtak a Spockban, akkoriban klubhimnusszá váltak. Sokak számára felejthetetlen élményt nyújtott DJ Tiësto első szettje az Innercity-n. Számára ez hozta meg az igazi áttörést. Az 1999-es Innercity után DJ Tiësto naptára azonnal betelt, fellépett a Love Parade-en, a Nature One-on és a Hyperstate-en, valamint jó néhányszor Ibiza szigetén is.
 
1999 őszén Bredaban megnyitotta a Magik the Recordshop elnevezésű lemezboltot. Arny-val, üzleti társával közösen ugyanebben az évben indították el a Black Hole labelt, ami manapság is minőségi tánczenékkel látja el a világot. Azonban elsősorban saját szerzeményeik és mixeik kiadására alapítottak. Itt láttak napvilágot az olyan híres kiadványok, mint a Space Age vagy a Magik sorozat. Ráadásul ez a kiadó felelt Ferry Corsten, Johan Gielen és Armin Van Buuren első mixeinek megjelenéséért is, valamint itt mutatkozott be az In Trance We Trust elnevezésű sorozat is.

Innentől számított három év kellett ahhoz, hogy Tiësto-t Hollandián kívül is teljes mértékben elismerjék. Az USA-ban is szerződést ajánlottak neki, és a Summerbreeze jelentette Tiësto tengerentúli debütálását. - Szeretett az USA-ban fellépni és mind a mai napig kedvenc helye.  Egy olyan mixalbumot készített, amely magában foglalja Delerium Silence (featuring Sarah McLachlan) című remixét is, a 11 és fél perces opuszt. Ez volt az első house track, amit napközben lejátszottak az észak-amerikai rádiók, és négy hétig bent tudott maradni az Egyesült Királyság tíz legjobb felvétele között és harmadik helyezést ért el a Billboard dance chartján. Ezzel a húzással Tiësto a legkeresettebb producerré / remixerré avanzsálódott, és nem hagyott fel az éteri női vokálok használatával. Olyan művészeknek készített remixeket, mint Chicane, Leigh Nash a Sixpence None the Richer-ből, Kosheen és a Faithless.

Tánczenei kitüntetések, aranylemezek
2001-ben Tiësto új sublabelt indított, a Magic Muzik-ot, amin Tiësto legkiforrottabb produkciói és kedvenc trackjei jelennek meg. Az első kiadványok között találjuk 2001 klubhimnuszát, a Flight 643-t és a régóta várt művészi albumot, az In My Memory-t, valamint Umerk, Mark Norman és Mr Sam vs. Fred Baker szerzeményeit. 2002 nyarán megszületett a Black Hole Recordings UK, a leányvállalat, ami az angol piac kiszolgálására jött létre. Miután Tiësto szinte minden neves tánczenei kitüntetést megkapott 2002-ben, az év végén karrierjét megkoronázandó első helyen végzett a DJ Magazin 100 legjobb lemezlovasának listáján.

Tiësto egyedüli DJ-ként a világon teljes stadionnyi (25.000) ember előtt adta elő szóló műsorát. Akárcsak a Nyana, a Tiësto In Concert DVD is aranylemez lett és vele együtt a Traffic is, 23 év óta az első olyan insrumentális darab, ami első helyezést ért el a slágerlistán. 2003-ban Tiësto három TMF díjat (Hollandia és Belgium), két holland DJ díjat, egy MTV díjat sepert be, és ismételten első helyen végzett a DJ Magazin listáján; ez volt az első olyan alkalom, hogy egy DJ kétszer egymás után nyert.


A jelen
A 2004-es év tavaszának elején megjelent Tiësto és BT közös száma a Love Comes Again c. single, amely igen hamar a tánczenei toplisták élére került szerte a világon. Az év első felében a Heineken Thirst jóvoltából Tiësto világkörüli turnén vett részt. Ázsia és Ausztrália után Dél-Amerika majd Észak-Amerika következett. A turné után 2004. májusában megjelent második saját szerzői albuma a Just be, amelyen a BT-vel közös nagysikerű számuk is megtalálható.
2004 sikeres éve lett Tiësto-nak. Miután beutazta fél Európát, egész Ázsiát és Észak-Amerikába is kirándulást tett zenéjével, az őszi hónapokban számos szakmai elismerést söpört be. Október elején az Ibiza DJ Award 2004-es díjátadón a tavalyi évhez hasonlóan szintén Tiesto vehette át a legjobb nemzetközi Dj-nek járó díjat. A Belga TMF Díjkiosztó gálán a "2004. év legjobb nemzetközi DJ-je" kategóriában olyan versenytársak elől hozhatta el a díjat mint Roger Sanchez, Paul van Dyk vagy Armin van Buuren. Ez immár a második alkalom, hogy ezt a díjat neki ítélte a helyi lemezlovas szakma.

2004 augusztusában fellépett az Athéni Olimpia megnyitóján is egy 90 perces szettel. Tiësto-é volt a megtiszteltetés, hogy először képviselhette egy világméretű sporteseményen a DJ szakmát. Az olimpiai szettjének apropójaként megjelent 4-ik szerzői (mix)albuma 'Parade of the Athletes' címmel.

Harmadszor nyerte meg egymás után a DJMag TOP100 szavazását, így újra Tiësto lett az év DJ-je. Az eredményhirdetés napján megrendezésre került a Tiësto in Concert 2, amely a 2003-as év után 2004-ben 2 napos volt! Most először Hollandia határain kívül is rendeztek TIC-et, méghozzá a szomszédos Belgiumban. Egy hét alatt 3 In Concert! Számos első helyezés, 2 kiadott szerzői album, végigturnézott év után Tiësto az évet az amerikai kontinensen zárja.

[2005.09.28.]

Kiadványok
stúdió
DJ Tiësto (DJ Tiesto): Dance4Life (2006)DJ Tiësto (DJ Tiesto): Elements of Life (2007)
élő (live)
mixlemez
DJ Tiësto (DJ Tiesto): Just Be Remixed (2005)DJ Tiësto (DJ Tiesto): In Search Of Sunrise 5 (2006)DJ Tiësto (DJ Tiesto): In Search Of Sunrise 6 - CD 2 (2007)DJ Tiësto (DJ Tiesto): In Search Of Sunrise 6 (2007)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még