2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Jambalaya
 
Legutóbbi kiadványok
Wonder What Can Happen (2008)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Jambalaya (press)
Kapcsolódó cikkek
Jambalaya: Mardi Gras Mese az Akváriumban
Karnevál a Gödörben
A Zene Éjjele - European Clubnight
 Ma este Jambalaya az A38-on - interjú a zenekarral
Jambalaya: "Könnyebb dolgunk volt külföldön"
     
 
Jambalaya
Megalakulás: 2005.
Web: http://www.jambalaya.hu/
Aktív kapcsolat: Mezőfi István "Fifi" (dobos, 2005-), Varga László "Laca" (basszusgitáros, 2005-), Nemes Zoltán (zongorista, 2005-), Szűcs Krisztián "Qka" (trombitás, 2005-)
 
     

Jambalaya

 2005-ben Nemes Zoltán zeneszerző, énekes, zongorista megalapítja a Jambalaya zenekart Mezőfi István "Fifi" (dob), Varga László „Laca”: (basszusgitár), Szűcs Krisztián „Qka” (trombita) és Jász András (szaxofon) társaságában.

 A „jambalaya” elnevezés köztudottan a New Orleans környékiek sajátos ételének a neve, amit zöldségekből, halakból állítanak össze és fő jellemzője a határtalan változatosság. Ugyanez jellemző a – napjainkban már önálló műfajnak számító – New Orleans-i zenére: az alapanyagok – azaz a jazz, a blues és a funky – összetevőit olyan arányban használhatjuk, hogy az eredményül kapható változatok száma végtelen. A formáció névválasztása is ezt tükrözi.

2006. április 29-én sor kerül a zenekar „I Just Wanted To Say” című lemezének bemutató koncertjére Budapesten az Erzsébet téri Gödör Klubban.

2007 tavaszától több neves külföldi nemzetközi fesztiválra kap meghívást a zenekar, köztük a 19. Gronau-i fesztiválra. Áprilisban a zenekart jelölik a Gundel Művészeti Díjra…

2008 januárjában a Jambalaya a Merlin Színházban ünnepelt egy fergeteges Mardi Gras hangulatú koncerttel, mellyel óriási sikert arattak, s melyről audiovizuális és audió felvételek utómunkálatai folynak.

2008. április végén a NarRator Records jelenteti meg a január 6.-i koncerten készült felvételekből a CD+DVD csomagot Wonder What Can Happen címmel. A nyár folyamán a zenekar már a harmadik lemezén dolgozik: ezúttal magyar nyelvű CD stúdiómunkálatai zajlanak.

Majd tizenkét napos turnéra indul a csapat Európában: egy héten belül két alkalommal lépnek fel Hollandia legnagyobb fesztiválján (Big Rivers Festival – Dordrecht –a két fellépés között eleget tesznek belga meghívásaiknak, majd hazaindulóban útközben még német klubokban lépnek fel, amelyekben tavaly már nem sikerült a meghívásokat teljesíteni.

2008 őszén pedig elkészült a zenekar első videoklipje Végállomás, vagy utazás címmel…

A New Orleans-i zene – épp úgy, ahogy a Jambalaya nevű étel - az egykori gyarmati területen élő afrikaiak, európaiak és latin-amerikaiak sehol máshol nem található kulturális keveredésének eredménye; ezerforrású, vibráló, rengeteg zenei kalandozást magában rejtő muzsika. A Jambalaya zenéje ennek a tradíciónak a 21. századi újragondolása, a zenekar hangszerelésében a New Orleans-i autentikus stílus visszaadása az elsődleges szempont (ezért nincs például állandó szólógitár).

Ezt a zenei ágat itthon nem képviseli más előadó. A Jambalaya szerzemények mellett megszólalnak olykor- olykor Bob Shad, Allen Toussaint, Junior Wells, Professor Longhair, Otis Redding, Dr. John, Chuck Berry, Johnny Adams – szerzemények is, természetesen a Jambalaya New Orleans-i felfogásában. 

2009 őszén a „Benzinkút” című dalukhoz készítették el harmadik videoklipjüket. 2010. május 31-én pedig átvették a magyar Oscar-nak számító Gundel Művészeti Díjat könnyűzenei kategóriában.
 

[2007.04.22.]

Kiadványok
élő (live)
Jambalaya: Wonder What Can Happen (2008)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még