2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Rúzsa Magdi
 
Legutóbbi kiadványok
Tizenegy (2012)
Magdaléna Rúzsa: Rúzsa Magdi estjének dalai (2011)
Iránytű (2008)
Kapcsolat koncert (2007)
Ördögi Angyal (2006)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Éliás Jr. (Éliás Gyula): Egy láthatatlan szál (2014)
Rúzsa Magdi: A döntőkben elhangzott dalok (2006)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Képek a nyíregyházi dedikálásról
Rúzsa Magdi (press 2010)
Rúzsa Magdi sajtófotók 2006
Kapcsolódó cikkek
Rúzsa Magdi nagy bejelentést tett: "Örömmel értesítek mindenkit, hogy..."
Rúzsa Magdi koncert 2021 - infok, helyszinek
Rúzsa Magdi: "Szorítsatok, hogy megvalósuljon a nagy álom!"
Halott Pénz feat. Rúzsa Magdi - Szeretni, akit nem lehet: dalszöveg, videoklip
Rúzsa Magdolna - 1 x fent 1 x lent: dalszöveg, videoklip itt
     
 
Rúzsa Magdi
Születés dátum: 1985. november 28.
Web: http://www.ruzsamagdi.hu
Énekesnő
 
     

Rúzsa Magdolna

1985. november 28-án született Vrbas városában, amely a Vajdaságban található. Gyermekkorát Kishegyesen töltötte, és elmondása szerint már egész piciként is az éneklés volt az egyik kedvenc foglalatossága. Egyes források szerint azokban az időkben a kis Rúzsa Magdi még kifejezetten hamisan énekelt.  Később az éneklés mellett néptáncolni is elkezdett és ez a két dolog együttesen hozzájárult ahhoz, hogy előadásmódja az évek során egyre többet fejlődjön, és egyre kiforrottabb legyen. Ahogy ő fogalmazott: a zene eleinte a menekülést jelentette a számára, ha valami bántotta csak bekapcsolta a magnót és tombolt. Iskoláit sikerrel végezte, tanult szülész-nőgyógyászati nővér, ám a zenét és az éneklést mindig is előtérbe helyezte, kamaszkorát is főként ezt töltötte ki.

2005-ben jelentkezett a TV2 tehetségkutató versenyébe, - a nagysikerű Megasztár 3-ba - ahol hangjával és bemutatkozó dalával, a „Highway to hell”-el egy csapásra elvarázsolta a szakmai zsűrit. A verseny döntőjébe egyenes út vezetett: a közönség szívébe fogadta a vajdasági lányt.
A több hétig tartó küzdelem során olyan közkedvelt dalokat adott elő, mint a már említett „rockörökzöld”: a „Highway to hell”, a Hungária nagy slágere: a „Meghalok, hogyha rám nézel”, az Abba legenda: a „The Winner takes it all” és még számos nagyszerű felvétel. Emlékezetes pillanat volt, amikor egy hazájából származó népdalt, az „Ederlezi”-t énekelte el. Sokak szemébe könnyet csalt ezzel a szívből jövő nótával, többek között Soma, a zsűri egyetlen hölgy tagja sem tudta száraz szemmel végighallgatni az előadást. A United nagy slágerét a „Végső vallomás”-t olyan átéléssel tárta a közönség és a tévénézők elé, hogy egy ország borzongott bele. Sokak szerint már ekkor eldőlt: ezt a szériát ő fogja megnyerni.

2006. május 20-án, a Megasztár 3 döntőjét Varga Ferenccel vívta. A végső verseny egyik legemlékezetesebb momentumaként a legendás Máté Péter „Most élsz” című dalát énekelte el. A nézők szavazatai alapján ő lett a győztes, és ezzel együtt a 2006-os év női hangja is.  A döntőben elhangzott dalokból lemez is született, amely a várakozásoknak megfelelően hatalmas példányszámban kelt el. Augusztus 8-án hosszas tárgyalásokat követően Rúzsa Magdi a CLS Records kiadóhoz szerződött. Október 15-én megtisztelő feladatra kérték fel az „Év hangját”, ugyanis a Boban Markovic Orchestraval szerepelhetett egy színpadon. A Művészetek Palotájában megtartott koncerten Magdit több dalában is a neves zenész és zenekara kísérte. November 21-én megjelent első nagylemeze, „Ördögi Angyal” elnevezéssel. Az „Aprócska Blues” című dalból videoklip is készült, amelyet a zenecsatornák nagy sikerrel vetítettek. A lemez alig két héttel a megjelenése után máris elérte az arany státuszt, a MAHASZ listáján pedig hetekig az első helyen állt. December közepére a bemutatkozó album már elérte azt az eladott példányszámot is, amely utána platinalemez jár. Néhány nappal később pedig a rajongók lelkesedésének köszönhetően a Megasztár 3. szériájának győztese a dupla platinalemezes előadók névsorát gazdagította.

2007. február 17-én, Nyíradonyban, a Harangi Imre rendezvénycsarnokban tartotta a fiatal énekesnő élete első élő koncertjét.
Február 24-én a Jövő Háza Teátrumban adták át a MAHASZ 2007. évi Fonogram - díjait. A jóslásoknak megfelelően az év felfedezettje címet Rúzsa Magdolna nyerte el, ezzel kivívva az indulás jogát az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Május 10-én az 52. Eurovíziós dalverseny elődöntőjében Magdi saját szerzeményét, az Aprócska blues angol nyelvű változatát, az Unsubstantial Blues című dalt adta elő, amelynek angol szövegét Mózsik Imre írta. Állandó zenekara kísérte, amelynek összetétele a következő: Hoffer Péter, Kovács Barnabás, Madarász Gábor és Závodi Gábor. A magyar lány szerény külsőségek közepette lépett színpadra, csapán egy buszmegállót jelző tábla és egy bőrönd volt a társasága, a háttérben pedig a zenekar játszott. Nem mellesleg Magdi mezítláb, farmerben adta elő versenydalát, a mezőnyben a 22. fellépőként. Rúzsa Magdi és dala a nézők szavazatai alapján bejutott a legjobbak közé, azaz a szombati döntőbe, ahol a 8-as sorszámot kapta.

Május 12-én,a döntőben 8-ként lépett színpadra, és ismét hibátlanul adta elő dalát. A nézők szavazatai alapján Magdi az igencsak előkelő 9. helyen végzett, amely azt jelenti, hogy Magyarország képviselője a soron következő fesztiválon egyenesen a döntőbe került.

S ami még ennél is nagyobb öröm és dicsőség az az, hogy a fiatal szerbiai magyar lány a szakma döntése alapján a verseny legjobb dalszerzőjének járó díjat hozta haza, amely hatalmas szakmai elismerésnek minősül.

2008-ban jelent meg Iránytű című újabb nagylemeze, amely 2009-ben már aranylemez lett.

Személyes jellemzők:
Foglalkozása: szülész-nőgyógyászati nővér
Kedvenc színe: zöld, fekete, barna
Kedvenc étele: báránypörkölt, kacsasült és olasz tészták
Kedvenc itala: sör, Schweppes
Kedvenc zenekara, előadója: Zanzibar, Green Day
Példaképe: Tina Turner és az édesanyja

[2007.05.20.]

Kiadványok
stúdió
Rúzsa Magdi: Ördögi Angyal (2006)Rúzsa Magdi: Iránytű (2008)Rúzsa Magdi: Magdaléna Rúzsa: Rúzsa Magdi estjének dalai (2011)Rúzsa Magdi: Tizenegy (2012)
élő (live)
Rúzsa Magdi: Kapcsolat koncert (2007)
válogatás
Rúzsa Magdi: A döntőkben elhangzott dalok (2006)
Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
bagameri 2007.05.15. 22:56 • [1]
Öszinte szívvel gratulálok Magdi sikeréhez. Állitólag Magdi dalának néhány taktusa nem önálló szerzemény. Ha ez igaz is lemme, miért probléma a jazz müfajában. Vagy én tudom rosszul?

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még