2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Balázs Pali
 
Letölthető dalok
Belevésted a szívember
Te vagy az igazi
Fénylő csillag vagy nekem (videoklip)

Összes letölthető dal

Legutóbbi kiadványok
20 év romantika (2016)
A líra hullámain (2008)
Nem sírok érted (2006)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Válogatás / több előadó: Szuperbuli MegaMix 3 (2006)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Balázs Pali megújult - képekben
Balázs Pali sajtófotók 2004
Balázs Pali sajtófotók 2006
Kapcsolódó cikkek
Balázs Pali szokatlan dologra kérte zenésztársait
Balázs Pali bevallotta: "Az is benne volt a pakliban, hogy..."
Motivációs gálaműsor sztárvendégekkel - íme a fellépők névsora
Balázs Pali megújult - íme a Majd holnap írok
Átölelném a világot - új koncertvideóval jelentkezett Balázs Pali
     
 
Balázs Pali
Születés dátum: 1968. július 25.
Web: http://www.balazspali.hu/
Énekes
 
     

Balázs Pali

1968-ban, Békéscsabán született.

14 évesen a barátaival ment el először egy könnyűzenei koncertre, amely végül hatással lett egész későbbi életére: egy csapásra magával ragadta a zene.

Később a középiskolás évek alatt barátaival úgy határoztak, hogy ők is létrehoznak egy bandát. S így született meg Refrakció néven az első amatőr zenekaruk, amely azonban csak néhány évig működött, 1989-ben végleg feloszlott.

Pali azonban nem szakadt el a zenéléstől, folyamatosan képezte magát: gitározni tanult és egyre jobban elmélyedt a zene világában. Ennek eredményeként hamarosan előadóművészi vizsgát tett.

1990-től kezdődően több formáció tagja is volt, akikkel éjszakai bárokban, éttermekben, klubokban szórakoztatták a vendégeket és az érdeklődőket.

1996-ig kellett várni, hogy megjelenjen első hanghordozója, egy saját kiadású kazetta, amelynek a „Slágerek Házibulihoz 1.” címet adta. Megtalálhatóak rajta a ’70-80-as évek legnépszerűbb romantikus dalai. A kazetta sikere az előadó minden várakozását felülmúlta, a közönség roppant lelkesen fogadta. Ennek hatására még ez év novemberében kiadta a „Slágerek Házibulihoz 2-őt”, amely méltó folytatása volt az előző hanghordozónak.

1997. február 7-én érkezett el az idő, hogy első két albuma dalaiból megtartsa első önálló koncertjét, amelyre rengeteg ember gyűlt össze s nagyszerű hangulatban zajlott le. Ez követően békésmegyei koncertkörútra indult, amelynek során egyre szélesebb réteg ismerhette meg, s mindenhol kitörő lelkesedéssel fogadták. A nagy siker hatására megszületett a harmadik lemez is, természetesen „Slágerek Házibuli 3” címmel.

1998-ban is rengeteg koncertet adott, emellett pedig a legkedveltebb nótái, mint például a „Kék a szeme, a „Se veled, se nélküled” című dalok a regionális rádiók egyik legkedveltebb és legtöbbet játszott felvételei közé kerültek. Az év végére pedig, több mint 250 nagysikerű koncertet adott hazánk Dél-keleti régiójában, ám érhető módón a zenész országos szintű ismeretségre és elismerésre is vágyott.

1999. márciusában az EMI 5 évre szóló lemezszerződést kötött vele.
Ez év szeptemberében megjelent a Romantikus Slágerek elvevezésű lemeze, amellyel végre az áhított országos ismeretség is elérkezett számára.

2000. március15-én Balázs Pali élete első aranylemezét vehette át, s ezzel szinte egyidőben a médiában is egyre nagyobb figyelmet kapott, egyre szélesebb körben lett népszerű és keresett előadó.
Még ebben az évben ismét nagylemezzel jelentkezett, „Nem adom kölcsön a szívem” címmel, amire a jól bevált feldolgozások mellett már 6 új szerzemény is felkerült, amelyekhez Kaszás Péter neve fűződik. Az album szinte szédítő gyorsasággal ért el arany-, majd platinalemez státuszt.

2001-ben a sikeres előadó a közönség legnagyobb örömére egy 65 állomásból álló turnéra indult. Ezt követően Erdélybe is ellátogatott, ahol 2 hét alatt 16 koncertet tartott zenekarával, s bebizonyosodott: határainkon kívül is hatalmas igény van a dalaira és a fellépéseire.
Még ez év szeptemberében a boltokba került soron következő nagylemeze is, „Mindig úgy szeress” címmel, amely rövid időn belül aranylemez lett.

2002-ben Balázs Pali megalapította Happy Records elnevezésű saját lemezkiadóját, s a következő albuma –„Veled leélném az életem” – már a magánkiadó gondozásában jelent meg. A korong még a megjelenés napján aranylemez lett. Külön érdekessége, hogy most először kerültek fel rá teljes egészébe új dalok, amelyeket szintén Kaszás Péter szerzett, ahogy tette ezt a „Nem adom kölcsön a szívem” című hanghordozó esetében is.
Egyre több felkérést kapott az énekes határainkon kívülről is, így ebben az évben már a környező országok összes magyarlakta területeit is szórakoztatta.

2003-ban új zenekarral kezdett el dolgozni, amelynek természetes velejárója volt, hogy változott a színpadkép és a megjelenés is. Ám a rajongók hamar a szívűkbe zárták az új formációt, s a sikersorozat tovább folytatódott.
Szeptemberben került a boltokba a soron következő nagylemez – „Szánd rám az éjszakát” – rajta 12 vadonatúj romantikus dallal. Két dalhoz videoklipet is készítettek.

2004-ben közel 100 helyszínen lépett fel s mindenhol kitörő lelkesedés és túláradó szeretet fogadta. Sőt, külföldről (Ausztrália, Afrika, New York) is érkezett felkérés a sikeres előadó felé, aki azonban ezeket a meghívásokat egyelőre még elutasította.
„Zenés randevú” címmel egy 73 perces albumot adott ki, amelyen barátai is közreműködtek.

2006-ban jelent meg a 10. nagylemeze, pontosabban március 10-én 10 óra 10 perckor, amelynek címe „Nem sírok érted” volt. Ezen az albumon saját szerzemények kaptak szerepet, s ahogy az énekes jellemezte: aki belehallgat, az a lelkébe is beleláthat.
Az albumom található egy dal – „Tíz év, tíz érzés” – címmel, amellyel a rajongóknak mondott köszönetet azért a sok támogatásért, amelyet az elmúlt évtized alatt kapott.
Ráadásul a színpadkép is változott: Balázs Pali mellett két táncos-vokalista lány is lehetőséget kap a koncerteken, Andi és Rita személyében.

2007-ben a Fonogram – díjátadó gálán neki ítélték oda a 2006-os év hazai szórakoztató lemez díját, amelyet a „Nem sírok érted” című nagylemezével érdemelt ki.

Balázs Pali szabadidejében szívesen jár kirándulni, kedveli a sportokat, különösen a labdajátékoknak hódol szívesen. Tagja a Magyar Színészválogatott és a Magyar Zenészválogatott csapatának is.

Diszkográfia:
Slágerek Házibulihoz 1. (1996)
Slágerek Házibulihoz 2. (1996)
Slágerek Házibulihoz 3. (1997)
Romantikus Slágerek (1999)
Nem adom kölcsön a szívem (2000)
Mindig úgy szeress (2001)
Veled leélném az életem (2002)
Szánd rám az éjszakát (2003)
Zenés Randevú (2004)
Nem sírok érted (2006)

[2007.03.14.]

Kiadványok
stúdió
Balázs Pali: Nem sírok érted (2006)Balázs Pali: A líra hullámain (2008)Balázs Pali: 20 év romantika (2016)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még