2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Legutóbbi kiadványok
Újrakezdeni mindennap (2022)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Új dal - érdemes meghallgatni: Auguszt Bárió: Most élsz
Megszületett a hazai énekes kisfia
Hol volt eddig ez a lány? Hugi lehengerelte a közönséget
Jön az új Megasztár? Nyerj házi stúdiót és fütyülj a válságra!
Rajzfilmsláger lesz a magyar sikerdalból?
     
 
Auguszt Bárió
Születés dátum: 1967. április 29.
Aktív kapcsolat: AD. Studio (előadó/zenész), Cafe Heroes (előadó/zenész)
AD stúdió tagja
 
     

Auguszt Bárió

A Zrínyi Ilona általános iskola nyolcadik osztályos tanulójaként a pályaválasztási órán választott hivatásként a rockénekesi pályát jelöli meg. Az iskola ünnepein számtalanszor felváltva szaval és lesz rosszul a melegtől, rajzai már ekkor feltűnően egyéniek, az iskola énekkarából az első próbán kirúgják, viszont az éneklőraj szólistájaként Casey Jones dalát énekli szerte az országban. Nyolcadikosként veszi először kezébe a gitárt és tanulja meg az első akkordokat. A számára mindaddig nyálas slágerzenét játszó Beatles zenekar innentől kezdve válik első számú kedvencévé.

Megszületnek az első dalok, amelyeket egy szomszéd sráccal közösen írnak és vesznek fel egy MK 237 Grundig kazettás mono magnóval.

Tanulmányait a Széchenyi István Kereskedelmi Iskolában folytatja, ahol a keserves tanulást megkönnyítendő megismeri Tóth Imre személyében új osztályfőnökét, akivel a mai napig barátok és egy felszolgáló osztályból Marcz Zoltánt, akivel szintén sülve - főve együtt vannak a mai napig is. Bárió akcióba lép - hogy ellensúlyozza a kereskedelmi pálya iránt érzett némi ellenszenvét, belép az irodalmi színpadba, ahol többek között olyan szerepek várják, mint Olga a Három nővérből vagy Füles a Micimackóból. Eközben kezdi kóstolgatni a billentyűzés örömeit és több amatőr zenekarban énekel.
Az érettségit megkönnyítendő 1984-ben megnyeri a Pesti Műsor és az MHV Start főszerkesztősége által meghirdetett Tinisztár kerestetik tehetségkutató akciót . A zsűriben többek között Fenyő Miklós, Szikora Robi, Presser Gábor, Gálffi László színművész, Fábián Tibor újságíró. 17 évesen megjelenik első kislemeze, amin az R-GO „Megy a lány” c. dalát énekli.

Az érettségit követően Budapestre megy, ahol előbb Cseh Katónál, majd az Országos Szórakoztató Zenei Központban Sík Olgánál ) tanul énekelni és emberként mozogni a zenészszakmában. Mindezen közben Galla Miklós megkeresi a készülő GM 49 zenekar énekesi posztjára , ám az érettségi akkor fontosabb. Pár évig együtt dolgoznak, saját klubot hoznak létre Zebrabeat néven , ahol fellép a Zri, A Cég , valamint Kőnigh Péter és a Ciklámen.

Galla Miklós közreműködésével jelenik meg a „Sosincs nyugta a bátor detektívnek” című újabb kislemeze, melyen a „Bang Bang Boys” c. dal is hallható, melyet Bárió 17 évesen írt. Levizsgázik, két évet jár a Magyar Rádió Tánczenei Stúdiójába, majd bevonul katonának. Mezőtúron képezik ki  és Mátyásföldre Építő Alakulatba kerül, aminek irodalmi színpadát erősíti,  században kettőjüknek van érettségije, aminek hasznát viszont itt nem veszi. A században kocsikísérő, segédmunkás, rakodó, majd brigádvezető, honvédként szerel. A leszerelést követően ismerkedik meg két budakalászi fiatalemberrel, akik szerint az első találkozón úgy áll a metróban , mint egy árva gyerek .Budakalászon minden eldől - fehér bort isznak és nagyon jól érzik magukat. Elkezdenek dolgozni a Budakalászi Művelődési Házban, ahol megszületnek az első új hullámos - punkos - beates dalok. Hosszú évek telnek el, mire az „Álmaimban Amerika” meghozza a népszerűséget, a többi talán már történelem .

Az A.D. Stúdióban lesz igazán ismert és népszerű, aranylemezes előadó. A pop világa azonban nem fenékig tejföl, három sikeres lemez után művészi , emberi és anyagi okok miatt közös megegyezéssel szünetet tart a csapat.

A törvényszerű leállást követően Bárió a Kapos TV - nél helyezkedik el, ahol szerkesztő - riporterként dolgozik, majd az induló Kapos Rádió műsorvezetője lesz .Mindezek mellett a Kapos Rádió és TV szignáljait is ő jegyzi (Híradó, Sportvonal, Kulturális ajánló, stb.)
Ifjúsági és kulturális műsorokat szerkeszt és vezet (Sihederű, Bumeráng . Klipkalap) .

Elkészíti „nulladik” szólólemezét „Égess el” címmel .Az album reklám hiányában szinte teljesen ismeretlen marad. Megírja Bacsek Harmónika István lemezét, amelyről a „Volt irgalom” c. dal a Hölgyvilág női magazin reklám zenéje lesz .

A mesés 7 évnyi szünet után előszerződést köt a Universal kiadóval, de a régi csapattársak feltűnnek és unszolásukra ismét A.D.Studio albumot adnak ki .Az 1998 - as „Best Off” ( Most szeress) után a „Páratlan Páros” és a „Nap szerelmese” albumon található „Nyári eső” c. dalok szerzőjeként és előadójaként zenekarával ismét népszerű. A három album utáni szakítás lehetősége ezúttal csak Bárióban fogalmazódik meg (melyet visszatérésükkor és az újabb munkák során többször megerősít), a többiekkel azonban nem sikerül közös „hangot” találni. Emberi, elképzelésbeli különbözőségek miatt Bárió 2001. januárjában kilép az A.D. Stúdióból és elkezdi önálló lemezének anyagát írni.

Az első dalok egyike a „Mikor a föld alszik” című, melyet már Czomba Imre zenei producerrel készít. 2001. szeptemberében napvilágot lát az album, melyet 2000 - ben elhunyt Nővére emlékének ajánl . A „Mikor a föld alszik” című dal több héten keresztül vezette a rádiós játszási listákat. Az album megjelenése után sem pihen, Cserháti Zsuzsa „Add a kezed” című utolsó stúdióalbumán dolgozik (zenét és szöveget ír), majd a Hölgyvilág megújulása kapcsán új szignált készít .

2002. végén úgy dönt, hogy a csillagok állása meghozta az időt egy új album elkészítésére. Munkába fog és Czomba Imre stúdiójában ismét remek lemezanyag készül el, mely ez esetben sokkal felhőtlenebb, mint a „Mikor a föld alszik” volt. Az album címe „Ezer titok”, melyről a címadó dalé a főszerep. A szövegekbe besegít Andor Márió (két dalszöveggel), aki rajongóból lép elő szövegíróvá. A zenésztársak szinte a régiek, közreműködik: Sipeki Zoltán, Fehér Adrienn, Jónás Andrea, Kiss Zoltán és Bot Gábor.

2004 – ben új társak után néz, így talál rá 2005. tavaszán Viki Singhre, akinek hangja elsőre megfogja. A lány érett hozzáállása a zenéhez, életvidám dinamizmusa meggyőzi arról, hogy vele együtt érdemes folytatni zenei pályáját. Dalaik gitárcentrikus slágerek, melyek dallamaikkal és a két kitűnő énekhanggal hódítják meg a magyar közönséget. Több névötlet felmerülése után az INDIANA mellett döntenek és a Record Express kiadóhoz szerződnek le.
Majd megszületik albumuk, aminek első szerzeménye a „Mióta elmentél”.

[2005.10.03.]

Kiadványok
stúdió
Auguszt Bárió: Újrakezdeni mindennap  (2022)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még