2022. május 17. | kedd | Paszkál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Játszótéri játékok
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
VJ Zola: "Szeretném profi szinten űzni" 
SP, Puskás Peti és Ben már javában készül
Puskás Peti megható, Rami betörős meglepetése
Túl az 5 millión forinton - délután folytatják
Bravó! Könnyek között dönt rekordot a VIVA
Kapcsolatok
VIVA Televízió
IdiotSide
Rami (Hideg Judit Ramóna)
SP (Éder Krisztián)
Puskás Péter
Animal Cannibals
Josh és Jutta
Bencsik Tamara
Fresh
Dukai Regina
Lola
Bartók Eszter
Sugarloaf
Gáspár László (Laci)
Tóth Gabi
Unique
Kefir (Kecskés Tibor)
No Thanx
Teleton
L.L. Junior (Lesi László Csaba)
Dobrády Ákos
Emilia (Hanna Emilia Rydberg)
Groovehouse
VJ Zola (Ujvári Zoltán Szilveszter)
Mark (Zentai Mark)
Timo
Noémi Virág
Nguyen Thanh Hien
Széles Izabella
Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra
Ádok Zoltán
Cozombolis
Király Viktor
Király Linda (Linda Kiraly)
Benkő Dániel
Barbee
Molnár Ferenc "Caramel"

21 millió feletti adomány a Viván - Ez történt a Teletonon

Szépszámú magyar zenész, előadó, ismert ember állt idén is a VIVA adománygyűjtő akciója mellé, és mindannyian eljönnek szombaton és vasárnap a maratoni Teletonba!

Az elmúlt két hétben az Interaktívban minden nap bemutattunk egy sztárt, aki segített a VIVA-nak pénzt gyűjteni, hiszen életmentő berendezéseket szeretnénk vásárolni a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika Intenzív Osztályának.

Most pedig jön a Teleton hétvége, amikor a sztárok egy maratoni műsor keretében bíztatnak mindenkit az adakozásra. Természetesen ők maguk is hozzájárulnak a gyűjtéshez, és nemcsak pénzzel, hanem a nézőknek szóló meglepetésekkel is!

Az IdiotSide tagjaival indult az élő műsor, fiúk fontosnak tartják a segítséget és szívesen állnak jótékonysági kezdeményezések, miközben az - emeletdíjas SMS-ekből - összegyűjtött összeg már túl van a 3 millión.

Vendég volt Rami. Az ifjú énekesnő szerint minden embernek fontos, hogy adjon a másiknak, aki tud pénzzel, de aki "csupán" azzal, hogy átsegít egy idős nénit az úttesten tegye meg.

SP, Ben és Puskás Peti egy közös dallal készült, Justin Timberlake nagysikerű számát a What Goes Around... Comes Around-ot adták elő akusztikus változatban. A fiúk ahhoz "kötötték" az előadást, ha a jótékony célra összegyűjtött összeg eléri a 4 milliót.

- Örülünk, hogy előadhattuk a dalt és, hogy ilyen szép összeg összegyűlt - mondta SP.

A Josh és Jutta is segített 

Az Animal Cannibals, jókedvvel és boritékkal érkezett, miközben a számláló 11 órára elérte a 4,5 milliót. Josh és Jutta, akik 2006-ban énekelték el az aktuális VIVA Teleton „Szép Karácsony” című dalt. A páros rendszeresen segíti a kezdeményezést és az idén sem maradtak ki az összefogásból, ahogy Bencsik Tamara is fontosnak tartja, hogy ahol tud jótékonykodjon.

Ezúttal Beyonce "Halo" című dalával kedveskedett. Tamara elmondta, hogy a karácsonyt a szüleivel tölti, míg a Szilvesztert 13 éves kora óta fellépésekkel tölti, idén Fekete Dáviddal 3 helyszínen lép fel.

A Fresh lányok a Teleton indulása óta benne vannak az akcióban. Viki elárulta, hogy amikor kicsi volt lerántotta a karácsonyfát.

- Kérünk mindenkit, hogy emelje fel a telefont és segítsen - bíztatták a nézőket.

Dukai Reginával indult a délután

A szünet után 13 órakor folytatódott az adás és 17 óráig tart, a műsorvezetők: Ben és Zola.

Az első állás szerint 5,5 millió van az adományládában. Dukai Regina, duett párja -  betegség miatt hiányzó - Papa Jo nélkül érkezett.

Lola negyedik alkalommal vesz részt a Teletonban és Fekete Dáviddal együtt 2009-ben sem hagyták ki a VIVA hagyományos gyűjtését. A Megasztárban feltűnt fiű barátnőjével, Laurával adta elő Auth Csilla és Szolnoki Péter Féltelek című klasszikusát.

A Dávid mindig az utolsó pillanatra hagyja a karácsonyi ajándékok vásárlását. Elmondása szerint annyi fellépése van ilyenkor, hogy soha sehova nem ér oda időben. Ezt a tényt mi is meg tudjuk erősíteni de nagyon örülünk neki, hogy még így is el tudott jönni.

Túl a 6 millión

Bartók Eszter legútóbb egy Anyaotthonban énekelt és rendszeresen vállal jótékonysági felkérést, miközbe újra kinyílt az a doboz és 6.115.200 Forint található benne.

Eszter az "Itthon vagyok" című saját szerzeményét énekelte a stúdióban. A Sugarloafot előbb Tóth Szabi, Dér Heni képviselte, majd megérkezett a csapat másik fele. Heni egy betegség miatt két hónapos "némaságra" volt ítélve, most visszatért és ismét énekelt.

Heni elmondása szerint a Vajdaságban nem a Jézuska hozza a karácsonyfát, hanem ezt a gyerekek díszítik fel a Jézuskának.

Gáspár Laci akár a kocsiját is eladná azért, hogy segítsen.

- Az egészség mindennél fontosabb - indokolta Laci, majd előadta a "Hull a hó" című számot.

Segítsük a gyerekeket

Tóth Gabi mindig meghatódik, ha beteg gyerekeket lát. Számára természetes, hogy segítsen a kicsiknek.

- Mindenki segítse meg ezeket a gyerekeket. Boldog karácsonyt! - köszönt el az ezúttal rövid, szőke hajat viselő énekesnő.

Megérkezett a Unique. Elmondták, hogy a minap egy alapítvány megkeresésére találkoztak egy beteg gyerekkel, akinek az volt at álma, lássa kedvenc együttesét. Felkérésnek szívesen tettek eleget és örültek, hogy a zenével segíthettek.

Kefir minden évben kétszer megy el fellépni a Tűzoltó utcai intézménybe. Neki a karácsonyban az a legfontosabb, hogy a szereteivel legyen. Imád enni és a legjobb ajándékot mindig a nagynénjétől kapja.

A No Thanx  zenekar tagok családjukkal és a zenészek együtt is ünnepelnek. Hooligans Endi másfél éves kislányával és adománnyal érkezett. Ben a csatorna műsorvezetője a Megálló forgatása idején is gyűjtött.

Anti Fitness Tomi "Más ölel át" című dalát énekelte, majd csatlakozott hozzá a többi AFC-tag. Egy szomorú történetet osztottak meg a nézőkkel. Az egyik rajongójuk hirtelen megbetegedett és eltávozott közülünk.

Ben nagyon szereti a Teletont

Az első nap minden eddigi rekordot megdöntve közel 9 millió Forintra sikerült szert tenni.

„Nagyon szeretem a Teletont, és a mai nap különösen jól sikerült. Fantasztikus, hogy már ennyi pénz gyűlt össze, nekem ez a legnagyobb karácsonyi ajándék. Kérek mindenkit, hogy aki megteheti, legalább egyszer hívja fel a 06 91 22 50 55, emelt díjas számot, segítsünk minél többen a beteg gyerekeknek!” - mondta Ben, a VIVA műsorvezetője.

Megérkezett, az első vasárnapi vendég, LL Junior. Ő a kezdetektől Teletonozik. Nem csak a beteg gyermekeket támogatja, hanem az árvák sorsát is szívén viseli! Egy gyors eredmény - túl vannak a 9,5 millión.

- A gyerekek számitanak azokra, akik egészségesen figyelik a műsort. Zola hagyjuk a hülyeséget, egy a lényeg a gyerekek megkapják azt amire szükségük van - mondta kicsit felháborodottan Junior.

Átlépték a 11 milliót

Hajas László Dobrády Ákos és Emilia követi. Az Év duettdalának aposztrofált sláger előadói elsősroban a Syma-csarnokbeli koncertjűket promózták.

Itt van a Groovehouse is, Judy a sminkben tartózkodott, de Zsolti elárulta, hogy 2009-ben magányosan tölti a karácsonyt! Hozzátette, hogy zenekarilag fellépéssel ünnepelnek és nem ajándékozzák meg egymást. Judy rendszerint kézzel készít ajándékokat, amivel a legjobb barátnőjét is meglepi.

Lilu a havasás miatt nem érkezett meg, telefon érték el az egykori VIVA műsorvezetőt, miközben a gyűjtés átlépte a 11 millió Forintot.

- Különösen fontos számomra ez az adománygyűjtő akció, hiszen augusztusban megszületett a kisfiam - nyilatkozta Lilu.

Zola együttese a Retro School Band élőben játszott. Két dal muttak be, az egyik a Friday I'm in love volt.

Markkal folytatódott a vendégdömping, míg a számláló közelít a12,5 millióhoz.

A szünet után Cozombolis zenélt a stúdióban és 13 462 700 Ft van a varázsdobozban! Cozi elmesélte, hogy a karácsonyt Szolnokon tölti a családjával, ilyenkor hatalmasakat esznek-isznak, lévén hogy Peti édesanyja nagyon jól főz!

Noémi Virág is fellépet. Az énekesnő „férjezett asszonyként” már a második karácsonyának vág neki, elmondása szerint kettesben töltik a szentestét. Virág egyébként tavaly megtanult kötni csak azért, hogy a bátyjának készíthessen egy sálat! Idén pedig stúdióba vonult Zolával, és felénekelt egy dalt. Ezzel fogja meglepni szüleit szenteste! 14 millió 1300 forintnál jár a számláló.

Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra énekli az idei Viva Teleton dalt, most éppen élőben a stúdióban. A dal klipjében egyébként a csatorna műsorvezető is feltűnnek. Táncolni is felmentek a VJ-k, közben pedig készül a koktél a fáradó táncosoknak és énekesnek.

Az énekes páros a dalról elmondta, az odafigyelés és a szeretet áll központi témaként. A szöveg hatása egy beteg kislány volt, aki találkozásukkor már a kórház lakója volt. A rákos kislány azóta sajnos elhunyt, ők viszont eldöntötték: ahol tudnak, segítenek a beteg gyermekeken.

Timo nosztalgiázott

Az összeg óránként mintegy egy millió forinttal növekszik, három óra előtt 14 321 400 Ft-on állt a számláló. Hívd adományvonalat: 06-91-22-50-55 (A hívás díja bruttó 375 Ft) Teleton - nézd te is, és segíts a sztárokkal a beteg gyerekeken!

Király Viktor és Linda érkezett a stúdióba. A testvérpár amerikai élményeikről és dalválasztásukról is beszélt. Sőt, Viktor elmondta, hogy ő az amerikai dalokat szereti a legjobban, mert azok készültek igazán karácsonyi felvételnek. A Teleton Varázsdobozában 14 637 690 Ft van.

14 944 570 a számlán a testvérpár Légy önmagad című dala előtt, akik a többi sztárhoz hasonlóan egy kis pénzzel járultak hozzá az adományhoz.

15 millió forint felett az összeg a dalt után. A stúdióba megérkezett a Viva egykori műsorvezetője, Timo is. A jelenleg rádiósként dolgozó srác elmesélte a gyűjtés hagyományát, és az öltet eredetét is. Régebben a stábbuszt akarták lecserélni, ám akkor úgy döntöttek, hogy azt a pénzt, amit egy új autó vásárlására fordítanának azt eljótékonykodják. Akkor országjárásra adták a fejüket, és a Megállók során gyűjtötték az adományokat.

Timo személyes kötődését is elmesélte a beteg gyermekekhez, hisz' az ő két fia sem egészségesen született. Ada és Timo közös gyermekei koraszülöttként látták meg a napvilágot, mára azonban sikerült megtanulniuk együtt élni az asztmával.

Hien és Széles Iza is megérkezett a stúdióba. A Megasztáros lányok is beszéltek a beteg gyerekekhez való kötődésükről. Elmesélték, hogy ahol tudnak próbálnak segíteni, a Viva Teletont is mindenhol hirdették.
Hien a karácsonyi menüről is beszélt, náluk a magyar ételek mellett a vietnámi hagyományos ízes is helyet kapnak. Náluk ugyebár a Holdújév nagyobb ünnepnek számít a karácsonynál, és erre is készülnek. Közben a számláló 15 450 510 Ft-ot mutat fél négykor.

A két énekes lány is közös dallal készült a műsorra, a Mariah Carey és Whitney Houston által eredetileg előadott When You Believe elismerést váltott ki az internetezők körében. Már alig 2.5 millió forint kell a 18 milliós álomhatárhoz.

Megérkezett a stúdióba Ádok Zoli is. A kiscsillag szerint azért fontos, hogy a zenészek is segítsenek, mert a pozitív dolgok átadásával is tudnak segíteni. Zoli és táncosai az ünnepekről és s szilveszterről mesélték. Utóbbi ugyan nekik munkával telik, de a karácsonyt mindenki családjával tölti. RTL Klub tehetségkutatójának első szériájában feltűnt, az Eurovíziós dalfesztivált is megjárt énekes stílusosan a Jingle Bells-t énekelte el.

15 és fél millió forint felett az összes, és megérkezett Benkő Dániel is. A celebbé vált lantművész sok karitatív munkát vállal. Elmondása szerint száz feletti alakalommal segített már a rászorulóknak, de ő ezt nem is feltétlen jótékonykodásnak tartja, hanem emberi cselekedetnek.
Betegségből az ő életében is volt bőven, gyermekét kellett tüdőkórházban kezelni. A lantművész a karácsonyról is beszélt, egyik gyermeke ugyan Franciaországban él, de másik lányával közösen ünnepel majd.

Barbee főzéssel segít

Benkő legújabb albumáról adott elő egy dalt, közben az összeg a 16 millió forint felé közelít.

Barbee is a stúdióba érkezett, aki titkolózott a karácsonyi ajándékokat illetően, mert párja is a stúdióban volt. Közösen fognak karácsonyozni párjával és Barbee szüleivel. Sőt, az énekeslány igyekszik főzni is, az idei ünnepre azt tervezi, hogy nem csak besegít otthon, de már lesz olyan finomság is, amit ő készít el.

A Teleton ládikája már 16 289 380 Ft-ot hordoz magában, a szőke tinisztár után Molnár Ferenc Caramel énekel.

A Megasztárban feltűnt énekes saját dalát adta elő a tőle megszokott komolyságú mondanivalóval. Az énekes és a műsorvezetők az ünnep elanyagiasodásáról beszéltek és arról, hogy az ünnep kárára vált az, hogy sokan egymást próbálják túlajándékozni.
Caramel azt is elmondta, hogy ő jobban szeret adni, mint kapni, mert nem igazán tud mit kezdeni azzal a helyzettel, ha ő kap valamit. Az összeg is emelkedik folyamatosan, 16 723 000 Forintot rejt magában a Teleon kasszája.

Megérkezett a Stereo 2.0, akik már túl vannak egy-két jótékonysági előadáson. A csapat tagjai még nem vettek ajándékot senkinek, így az utolsó pillanatokra hagyják az üzletekben való rohangálást. 16 955 840 Ft gyűlt össze a beszélgetés végére, amikor is mind a négy stúdióban ülő egyszerre nyúlt a telefonja után, hogy hívja az adományvonalat.

17 280 440 Ft-nál jár a számláló Kiszel Tünde és Donatella megérkezése előtt. Addig azonban még a Stereo 2.0 is előadja egy számát, és hamarosan a stúdió vendége lesz Brasch Bence is.

A behatárolhatatlan tevékenységű celeb a karácsonyi ajándékozásról beszélt, Donatella pedig verset mondott. Egy kicsit furcsa volt mindenesetre, hogy nemrég még a szeretet és nem az ajándékok fontosságáról beszéltek, most pedig arról, hogy Donatellácska mennyi mindent kapott a Jézuskától. Az összeg Kiszel Tündéék ottlétével sem csökkent, sőt 17 millió 836 ezerre nőt.

A bejátszás után megvan a 18 milliós álomhatár, sőt 86 ezer 940 forinttal túl is lépte a várakozást. Kiss Ádám humorista is megérkezett a studióba, aki elmesélte hogy társaival többször is segítettek már. Az ajándékozásról Ádám elmondta, volt már hogy saját kezűleg készített valamit. Hét éves korában például egy tekercs wc papírt díszített fel testvérének. Mostanában azonban inkább filmeket vág, és ezzel kedveskedik szeretteinek.

Hogy saját kezűleg készített valamit. Hét éves korában például egy tekercs wc papírt díszített fel testvérének. Mostanában azonban inkább filmeket vág, és ezzel kedveskedik szeretteinek.

18 447 550 Ft-ra emelkedett az összeg háromnegyed órával az adás vége előtt. Azt azonban ne felejtse el senki, hogy a Teleton vonalat december végéig lehet hívni: 06-91-22-50-55 (A hívás díja bruttó 375 Ft).

Megérkezett a Back II Black is a stúdióba. A zenészek többsége családos, így nekik is más a karácsony, mint a bulizó tiniknek. A fiúk a menedzserüktől is kapnak ajándékot, bár ők általában nem viszonozzák felé a kedveskedést. A zenészeknek egyébként a munkáról szól a december, a fiúk nem panaszkodnak fellépésügyileg.

A BackIIBlack zenekar nemcsak pénzt hozott, hanem a zenészek gyermekei által rajzolt képet és spórolt pénzüket is. A pénzt természetesen a kicsik ajánlották fel beteg kis társaiknak! A kasszába pedig csordogál szépen a pénz, 18 639 140 Ft és a vendégek hozta borítékot még ki sem bontották.

Hangyáék is megérkeztek, a Zorall két zenésze négy csemetéjét hozta magával, Josko fiai pedig ajándékokkal halmozták el a Viva három műsorvezetőjét. Hangya fia pár éve majdnem kórházban töltötte az ünnepeket, családos apaként talán még közelebb áll hozzájuk az ünnep. A négy gyermek fejenként egy borítékkal segítette a stúdióban felállított gyűjtőgömböt, a Teleton kasszában ekkor már 18 961 620 Ft van.

Alig két perc alatt 19 193 210 Ft-ra emelkedett az összeg, Brasch Bence érkezésével pedig további növekedést várnak. A Csillag születik versenyzői közül ő az első, aki vendégeskedik a zenetévén. A kiscsillag elmondta, hogy pihenéssel telik a karácsony, és szinte ez az ünnep az, amikor együtt tud lenni családjával.

A műsor befejeződött, de a gyűjtés még nem

19 650 980 Ft ról alig öt perc alatt 20 172 290 Forintra nőtt az összeg a műsor vége előtt 10 perccel, a BNF megérkezett a stúdióba. A srácok még szóhoz sem jutottak, mégis 20 508 630 Ft gyűlt össze.

Hárman, két gitárral adták elő a talán már legunalmasabb karácsonyi dalt, a Last Christmast, a dal alatt is emelkedett az adományozott összeg. Az előbbi vendég, Brasch Bence is színpadra lépett, a Valahol Európában musical részlettel, a Zene az kell betétdallal mutatkozott be a csatornán.

A műsor végére 21 012 170 Ft-ot gyűjtöttek össze a telefonálók. A hatalmas adomány rekordnak számít a csatorna gyűjtőakciójában, lapunk is ezúton fejezi ki mindenkinek háláját mindenkinek, aki segített. Fontos azoban mégegyszer felhívni arra a figyelmet, hogy a vonal december 31-ig működik. Aki még tud, az addig is segíthet az  adományvonalon: 06-91-22-50-55 (A hívás díja bruttó 375 Ft) Teleton - és segíts a sztárokkal a beteg gyerekeken!

- zene.hu -

[2009.12.20.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Feka14 2010.01.18. 01:25 • [1]
húú ez itt nagyon aktuális, és senki ne higgye, hogy ezzel az adományozásos dologgal van bajom.szóval:
létrehoztam egy új témát itt a zene.hu-n, "magyar zene a viva árnyékában" címmel, azzal a céllal, hogy olyan szerintem jó magyar előadókat mutassak be az embereknek, akiket a média egyáltalán nem, vagy csak ritkán jáccik. azoknak az embereknek ajánlom, akik botrányosnak tartják azt ami a magyar könnyűzenében folyik, hogy a barbikat,sp-ket,markokat és társaikat nyomják a tv-ben, miközben igenis van jó zene magyarországon. szóval várom a hozzászólásokat és akár a zenekar ajánlásokat is.
http://www.zene.hu/forum/hozzaszolasok.php?id=2701
üdv:feka14

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

The Trousers bulira indultunk, The Juice-ra őrjöngtünk, avagy izzott a funkrock!
Hihetetlen...

Sajnáljuk-e, hogy ez volt az utolsó Rómeó és Júlia a Budapest Sportarénában?
Április...

Delta koncert a Barba Negrában - képekkel
Dimash koncertje Prágában - élménybeszámoló
Ilyenek a rettenetes szülők? Remek kikapcsolódás vár a nézőkre!
Tíz szerep, öt színész, Hello Again
beszámolók még