2024. július 18. | csütörtök | Frigyes nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ez volt a sláger egykor 27. - 1985-ben milliók hallgatták a dalt
Kapcsolatok
BanDJ
Generál

Ez volt a sláger egykor 28. - 1974-ben milliók hallgatták a dalt

Nagy népszerűségnek örvendő új sorozatunkban a múlt nagy slágereit keressük elő és mutatjuk meg. Kalandozzatok velünk az időben és ismerjétek meg, milyenek voltak az igazi nagy slágerek egykor. A remek lemezlovas BanDJ ismét nem volt rest és megérkezett az aktuális retro csemegével.

A mai ajánlatunk: Generál – Csöngess be hozzám jóbarát!

A hazai popélet igazán egyéni csapata lesz a mai időutazás szereplője: a Generál. 1971-es megalakulásuk után a korábban sehol nem jegyzett csapat – mai kifejezéssel élve – igazi megasztár volt. Az egyetlen együttes, amely tizenévesekből verbuválódott és tizenéveseknek játszott. Nem véletlen, hogy a szakirodalom a csapat ezen időszakát „kölyök” Generál néven jegyzi.
 
A Várkonyi Mátyás, Novai Gábor, Ákos István, Karácsony János és Reck Lajos által jegyzett zenészgárda mellett Révész Sándornak köszönhető az a jellegzetes énekhangzás, amely a Mirolied női vokállal (Bódy Magdi, Várszegi Éva, Selényi Hédi) kiegészülve minden más csapattól megkülönböztette őket. A többszólamú vokál igazi felüdülést keltett popos, dallamos felvételeikben.

Nemcsak kiváló zenészekben és énekesekben, de sikerekben sem szenvedett hiányt a zenekar. A Generál előadói díjat nyert az 1972-es táncdalfesztiválon „Mit tehet az ember?” című dalukkal, 1974-ben Hollandiába kaptak meghívást, ahol a „Szélkakas” című sláger vezette a slágerlistát! Neked szól című albumuk hat országban lett listavezető. A „kölyök” Generál korszaka 1975-ben lezárult (utána ezen a néven Horváth Charlie, Tátrai Tibor, Solti János részvételével alkottak dalokat az igényes, funkys rockzene jegyében), de ezalatt a 4 év alatt olyan örökzöldek maradtak utánuk mint a „Fűrész”, a „Törökméz”, vagy a „Kövér a Nap”.

Mai retro slágerünk pedig egy 1974-es vidám sláger, amely a Made in Hungary-n is sikeresen szerepelt és mind a mai napig kórusban éneklik a fiatalok: „Csöngess be hozzám jóbarát!”

Ez volt a sláger egykor rovatunk összes részéért klikk IDE. ----- Iratkozz fel BanDJ retro hírlevelére, amin keresztül rendszeresen, további remek retro zenéket ajánlunk.

[2010.05.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A tizenhétszeres Grammy-díjas...

A változás szele az Arénában
Kedvenc skorpióink még mindig erejük teljében vannak a...

Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
Yungblud felrobbantotta a Parkot
Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
beszámolók még