2024. július 21. | vasárnap | Dániel, Daniella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Kováts Veronika (Vera)
Tarány Tamás
Muri Enikő
Kocsis Tibor
Baricz Gergely (Baricz Gergő)
X-faktor 2011 (X-faktor 2)
Geszti Péter
Nagy Feró

Kováts Vera befejezte, Baricz Gergő folytathatja! Nézd vissza a produkciókat!

Nyolcadik élő showjához érkezett Magyarország kedvenc tehetségkutató műsora, melyben a „szokásos” X-Faktoros sztárvendég mellett ezúttal egy igazi világsztár is tiszteletét teszi! S ha már hazánkba látogatott, a portugál származású Aurea el is énekel egy dalt Takács Nikolas-szal közösen.

De ennyire ne szaladjunk előre, hiszen ők ma este csak vendégszereplők a történetben…

A főszerepekben ezúttal is - ahogy minden szombaton este – az X-Faktor 2011. évi döntősei állnak, ezen a héten már csak öt versenyben lévő énekessel. Kocsis Tibor, Tarány Tamás, Baricz Gergő, Kováts Vera és Muri Enikő ezúttal is két dallal - egy magyar slágerrel, és egy amerikai idol felvételével - bizonyíthat Keresztes Ildikó, Malek Miklós, Nagy Feró és Geszti Péter előtt.

Utóbbi azonban már csak ítészként vesz részt a műsorban, hiszen múlt héten egy Tarány Tamás elleni kemény párbajban végül a RockTenors maradt alul. Ezzel az énekes-zeneszerző-producernek az utolsó versenyző csapata is kiesett a versenyből.

Ajánlunk egy jó koncertet!

A tét azonban egyre nő, hiszen Keresztes Ildikónak is csak egyetlen mentoráltja maradt: ha Baricz Gergő kiesik, akkor a 25 év felettiek és a lányok között dől majd el a végső küzdelem. 

A megmérettetést ezúttal Kováts Vera kezdte. Az a mindössze 16 éves lány, akinek a fenekét a cukisága menti meg folyton a zsűritagok szerint. Ő azonban úgy érzi, hogy ennél jóval több van benne, és ezt szeretné is bizonyítani. Egy kis ráhatásként, a felkészülés ideje alatt Verát Nánási Pálhoz vitték fotózásra, akivel igyekeztek megmutatni: a kishölgy álarca mögött valójában egy igazi nő rejtőzik. Vera első dalának a Megasztár egykori üdvöskéjének, Rúzsa Magdinak Hip-Hop című slágerét választotta, de azt hiszem, a korábbi kritikák ezúttal sem maradnak el. Vera produkciója itt nézhető újra.

Cuki volt, és energiátlan… Bár Geszti Péter szerint most hiteles volt a lány, és ha a végzet asszonya egyelőre még nem is, de a végzet tinédzsere még lehet Vera. Keresztes Ildikó azt mondta: „Kicsit visszajöttél Vera, de a közepén visszavettél!” Malek Miklós viszont többet várt volna: többet szerette volna látni Vera szemét ahelyett, hogy folyton a cipőjét bámulja előadás közben…

Tarány Tamás múlt szombaton első ízben párbajozott, de ez kicsit sem látszott meg a teljesítményét. A már rutinos párbajozónak számító RockTenors-t magabiztosan gyűrte maga alá, és ezúttal nem a szó szoros értelmében. A győzelemnek köszönhetően Tamás ma újra bizonyíthat, elsőként ő az amerikai idol, a 30 Second To Mars egyik dalával.

És ahogy megszokhattuk, amiben egy csepp rock is van, az nagyon fekszik és jól is áll Tamásnak, és ezt a képességét most is bizonyította. „Szárnyaltál. Te leszel a jövő új nagy rockzenei egyénisége? Magyarországon ilyen énekhang nincs!” – fogalmazott Nagy Feró az előadás után, míg Keresztes Ildikó szerint Tamás a „refrénekben óriási volt, de a versékben kicsit próba szintű volt” a produkció. Geszti Péter pedig egyszerűen csak annyit mondott: „Olyan vagy, mint egy mozgó hangfaltorony!”. Nézd vissza Tamás előadását itt.

A folytatásban a – mentora szerint - legkiegyensúlyozottabban teljesítő énekes következett, akiről kiderült, hogy főszerepet kapott a Madách Színház egyik musicalében! Enikőt maga Szirtes Tamás igazgató fogadta, majd kísérte fel a színpadra, ahol a lány meghatottan tátotta a száját. Szirtes elmesélte, hogy két meghallgatás, és Enikő X-Faktorban nyújtott teljesítménye láttán döntött úgy, hogy esélyt ad egy igaz, nagy színházbeli zenés darabban neki. A hamarosan színésznővé is avanzsálódó Muri Enikő szintén amerikai dallal nyitott, méghozzá Beyoncé Sweet Dreams-ével. Malek Miklóst most jobban lekötötte Enikő látványa, mint az előadása, de abban biztos volt, hogy „hangilag nem hozta annyira magát, ahogy megszokta tőle”. Keresztes Ildikó szerint „biztonsági éneklésre ment most rá”, Geszti Péter szerint pedig egyszerűen nem lett volna szabad bevállalni a félistennő Beyoncé slágerét. Enikő a gyulladt torkával magyarázta a kapott kritikát. Enikő előadása ITT nézhető vissza.

„Mágus vagy! Egy sámán!”

Baricz Gergő a finálés csapat egyetlen „fiú” kategóriában versenyző énekese, nagy tehát a vállán a teher. Ha kiesik, Keresztes Ildikó is elbúcsúzhat a győzelemtől. Pedig Gergő „keresztenyja” idén nyerni jött az X-Faktorba. Ehhez elsőként Péterfy Bori&Love Band Hajolj Bele a Hajamba című száma segítheti hozzá, ami egy rendkívül érdekes feldolgozása volt a rádiók játszási listáin előkelő helyet elfoglaló nótának. Néhol szinte „borisan” csengett Gergő hangja, máshol meg egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy sírjak, mert annyira rossz, vagy röhögjek egy jót, mert csak egy jól sikerült paródiáról van szó. Gergő előadása ITT nézhető meg.

Geszti Péter úgy nyilatkozott a végén, hogy „jól választottak, egyedi dolog volt, nem haladta meg a hangi képességeit” Gergőnek. Malek Miklós mágusnak és sámánnak nevezte Gergőt, mert képes arra, hogy megakadályozza, hogy Miklós elmondja, amit gondol, mert annyira elvarázsolja őt. De hozzátette: „ha becsukom a szemem, az nem tetszik, mert hangilag nem vagy olyan jó, mint a többiek”. Nagy Ferót most meg tudta lepni Gergő, mégpedig azzal, hogy az alternatív műfajban is helyt tudott állni Gergő. Szerinte trendi lett.

Lájk, ha szereted a karácsonyt.

Kocsis Tibornak eddig egyszer kellett párbajoznia. Hogy azt is miért? Talán ő nem olyan trendi, mint fiatalabb versenytársai, talán csak egyszerűen nem az a típus, akibe csak úgy beleszeretnek a lányok… Pedig Michael Bublé Feeling Good-ja után nem lenne nehéz. Malek Miklós állva tapsolta mentoráltját, és a közönség is hosszan tartó vastapssal jutalmazta őt. Keresztes Ildikó megdicsérte ugyan de azt is kérte az énekestől, hogy legyen egy kicsit pimaszabb, mert jól áll neki. Nagy Ferónak sem volt vele semmi baja, de „olyan érzése van Tibóval kapcsolatban, mintha nem hinné el, hogy k…a jó!” „Hidd el!” – tanácsolta neki. Geszti Péter is alátámasztotta ezt, és azt mondta, ez a műfaj áll Tibinek a legjobban, mert van benne egyfajta elegancia. Tekintsd meg ITT Tibor előadását.

Második kör

A második kört Kocsis Tibor nyitotta, de mint tudjuk, utolsókból lesznek az elsők! És most Tibi egy olyan arcát mutatta meg, mint még soha: a lazát! Az LGT Nem Adom Fel című dala akár párbajdalnak is beillett volna, hiszen mondanivalójában is ott volt, és persze az előadás is jó volt.

Nagy Feró ugyan félt egy kicsit attól, hogy majd megunják Tibit, ha kétszer egymás után látják, de ez nem történt meg. Keresztes Ildikó szerint Tibi magához képest most csinálta a legnagyobb bulit! Geszti Péter szerint pedig picivel több energia lehetett volna ebben is, de a hangja szárnyalt, mint mindig! Tibor produkciójáa mér vissaznézhető ITT!

Kováts Vera esetében kezdem azt érezni, hogy talán nem is vele van a baj, hanem mentorában, hogy nem veszi észre, hol vannak a kicsi lány hangi képességeinek határai. Való igaz, hogy Vera bájos, provokatív és vagány kis leányzó, de az énektudásán bőven van mit csiszolni. És most is ezt tapasztaltam, miközben második dalát, Taylor Swift-től a Mine-t adta elő. „Te vagy a holnap sztárja. Kérdés, hogy tudsz-e a ma sztárja lenni” – mondta Geszti Péter, aki úgy érzete, hogy az „eleje botladozott, de aztán elhittem neked, hogy lehetsz a holnap sztárja”. Keresztes Ildikó szerint Vera „meg volt ijedve ettől a daltól”, míg Malek Miklós azt mondta: ez a dal jól állt Verának, és neki végtére is tetszett a produkció. Vera előadása ITT leshető meg.

Tarány Tamást eddig nem nagyon hallottuk magyar dalt énekelni. Talán csak egy Ákos-opusz volt a kivétel… Pedig hogy milyen jól áll neki a magyarul éneklés, azt most is bizonyította a Kimnowak gyémánt című legendás dalával. És Tamás most is képes volt arra, hogy ezt a mindenki által ismert és elismert nótát saját képére formálja, és új hangot adjon neki. Keresztes Ildikó most is el volt alélva Tamás hangi adottságaitól, de ő ennek ellenére több szívet látott volna. Nagy Feró ezt megerősítve azt mondta: „Kicsit túl harsányra sikerült ez a lélek-dal”. Geszti Péter kérdésként fogalmazta meg, hogy mi volt a koncepció? Mert ha az, hogy Tomira legyen formálva a dal, akkor remekül sikerült, de ha nem, akkor a bőgő helyett inkább hegedűsre vettem volna a formát, és lágyította volna Tamás énekét is. Nézd újra Tamás előadását.

Baricz Gergő ezer arcából nagyjából most ismertük meg a tizediket. És véleményem szerint a többi közel ezerre is fény derül majd az énekes későbbi karrierje során, mert hogy lesz neki olyan, afelől nincsenek kétségeim. Gergő most vámpírosra vette a figurát, és Malek Miklós elhitte neki, hogy valóban vámpír. Nagy Feró szerint pedig „szegény Komár Laci már vágja az ereit” ettől a szívdöglesztő rock and rolltól. Geszti Péter pedig azon gondolkodott közben, vajon milyen lesz Gergő első saját dala… Nézd meg Gergő hogyan teljesítette a "véres dalban".

Muri Enikőnek azt hiszem, szüksége volt rá, hogy visszahívja énje dívás oldalát. A diszkó slágerek trendik, de nem feltétlen meggyőzőek. Nem úgy, mint amikor Enci lassú dalt énekel, ráadásul magyarul! Olyat, mint A Valami Amerika 2-ben hallható Magányos Csónak című dal, amit anno Tompos Kátyának köszönhettünk, és amit most Enikő hasonló sikerrel adott elő. Malek Miklós úgy fogalmazott, hogy „szép levegője volt ennek az előadásnak”, és ez őt mindig megfogja. Keresztes Ildikót nagyon megijesztette az elején, de aztán nagyon nagyot énekelt szeinte. Geszti Péter pedig ezúttal úgy érezte: „ezt a dalt érdemes volt elénekelni”. Tekintsd meg Enikő "dögös" előadását.

Szavazni még mindig lehet…

…bár már nem sokáig, mert már „csak” egy közös előadás, és a sztárvendégek produkciója van hátra. Érdemes lesz a tévék képernyői előtt maradni a folytatásban is!

Először a 2011. évi X-Faktor eddig kiesett versenyzői - a produkció ITT néthető újra -  léptek színpadra egy George Michael számmal, ezzel is kifejezve, hogy a verseny résztvevői a súlyos beteg, jelenleg Bécsben lábadozó sztár mellett vannak. 

A zene-hu oldalán nyomon követheted a Wham egykori énekesének egészségi állapotáról szóló, legfrissebb híreket!

Egy kis kereskedelmi szünet után az X-Faktor legjobb öt énekese együtt is előadott egy dalt, méghozzá Gáspár Laci Sosem vagy egyedül című számát. Közös produkció ITT tekinthető meg.

Tökéletes előzenekart képezve ezzel a 2010-es verseny finalistájának, Takács Nikolasnak és a portugálok kedvenc énekesnőjének, Aureanak duettjéhez.

Nikolasról érdemes tudni, hogy a tehetségkutató óta rengeteg fellépésen és élő koncerten van túl: Magyarország mellett Erdélyben és Szlovákiában is visszatérő vendég. A szőke pöttöm szépség Aurea – aki egyébként kivétel nélkül, mindig mezítláb áll színpadra – hazájában tavaly robbant be a köztudatba Busy (For Me) című balladájával, amit egyébként az egyik magyar kereskedelmi rádió is rongyosra játszott idén nyáron. Bár nem nagyon szoktam saját ízlésemről cikkezni, de be kell vallanom, Aurea fellépésének kivételesen örülök én is, hiszen a csepp énekesnőnek csodálatos hangja van, és nyilván Nikolasnak is jót fog tenni egy világsztár duett partner. És ezt az összhangot most bizonyították is, hiszen rendkívül jól mutattak egymás mellett, és természetesen a dal is remek volt! Nézd meg Nikolásék előadását ITT!

Ezzel azonban végleg vége a fellépők sorának, így nem marad más, mint a nézői szavazás lezárása, a voksok összesítése, majd az eredményhirdetés. A szabályok nem változtak, tehát az a két énekes, aki a legkevesebb szavazatot kapja a nézőktől, párbajozni fog. Az ő sorsukról aztán a zsűri dönt. Ha döntésképtelennek bizonyulnak, a nézői voksok döntenek majd…

És a szavazás lezárult, tehát jönnek az azonnali továbbjutók: Tarány Tamás, Kocsis Tibor és Muri Enikő!

Akiknek tehát párbajozni kell, Kováts Vera és Baricz Gergő, az X-Faktor állítólagos szerelmes párja.

A párbajt Kováts Vera kezdte, aki láthatóan összetört attól, hogy barátja (netán szerelme?) ellen kell harcba szállnia. Abban a tudatban kellett ugyanis kimennie a színpadra és elénekelnie Miley Cyrus When You Look At Me című számát, hogy akárhogy is lesz, egyiküknek el kell hagynia a versenyt. És ez nyilvánvalóan megmérgezte a produkcióját, jobban, mint a nála általában megfigyelhető rutintalanság.

A folytatásban Baricz Gergő a tőle megszokott magabiztossággal, de az elválás gondolatától biztosan lekötve énekelte az Aerosmith rendkívül erős, és magával ragadó dalát, a Dream On-t, ezzel mintegy alátámasztva, hogy ki a jobb énekes kettőjük közül.

Keresztes Ildikó: „Gergő! Óriási ajándék vagy az életemben! Tiszta, őszinte, eredeti, szeretetre méltó vagy. Annyi mindent megmutattál magadból, olyan karizmatikus egyéniség vagy, amire csak születni lehet. Vera! Büszke lehetsz magadra! 16 évesen eljutni ide óriási dolog. De még éretlen és nyers. Egyszer hatalmas énekesnő válhat belőled. De Gergőnek van most itt a pillanata, neked kell haza menni Vera!”

Nagy Feró: „Nem vagyok büszke rátok. Gergő, neked kell haza menni!”

Malek Miklós: „Mind a ketten nagyon nagy karakterek vagytok. Mély nyomot hagytatok bennünk. De vannak nagy különbségek. Mint zeneszerző, zenei producerként mondom: Gergő, neked kell haza menni!”

Geszti Péter: „Tagadhatatlan, hogy Verácskába beleszerettünk a verseny elején. Ez máig tart. De valóban egyikőtök produkciója sem volt most jó. Gergőé a végén volt erős. Gergőt nehezebben szerettem meg, de mostanra belopta magát a szívembe. De ha arra hagyatkozok, amit Miklós mondott, mind a kettőtökkel dolgoznék. Ilyen értelemben nem lesz igazságos a döntés. De ezt most jobban elhittem Gergőnek. Ezért Vera, te mész haza.”

Ezzel tehát a mentorok nem jutottak döntésre, mert mind a két fiatal énekesnek ugyanannyi szavazatot adtak. A nézők voksai döntenek ezek szerint, és ők Baricz Gergőt látnák szívesebben a folytatásban!

Szerinted megérdemelten esett ki Kováts Vera? VOKS LENT!

A 16 esztendős Vera búcsúzik az X-Faktortól, de hogyan! Hihetetlen, de együtt sírnak, és együtt nevetnek ezek a gyerekek most! Szép befejezés…

Szép volt Vera!

Lájk, ha követted a műsort.

-kiko-

[2011.12.03.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Laci89 2011.12.03. 22:27 • [1]
Végre Vera kiesett,Hajrá Enikő!!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sok-sok ezren voltak a TNT együttes...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A tizenhétszeres Grammy-díjas...

A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
Yungblud felrobbantotta a Parkot
beszámolók még