2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Gelka Myspace
Kapcsolódó cikkek
A zenében élet legyen, ne pedig kínlódás
Újabb magyar albumot terjesztenek világszerte
"Rockandroll zenekar biztos, hogy nem vagyunk"
Ciprus vs. Buzsák - avagy Deutsch Gábor lemezt készít
Képgalériák
Gelka press
Kapcsolódó Kiadványok
Gelka: Less is more
Kapcsolatok
Gelka
Marcel (Carmel)
Sena
Wax On Records
Legnépszerűbb csengőhangok

"Néha nem hisszük el, hogy hova sodort minket a zene" - beszélgetés a Gelkával

- Visszatérve még egy kicsit a kiadótokra: rajtatok kívül más magyar zenésznek is lesz valamilyen megjelenése a Wax on-nál? (Marcel? Secam?)

Csaba: - Marcel lemeze valószínűleg jövő év végén jön ki, már hallottunk pár számot, nem piskóta anyag lesz, én már most biztos vagyok benne, hogy az eddigi legjobb albumát rakja össze a csávó. Lesz közös dal, már régóta beszélünk róla, eljött végre az ideje. Jó móka lesz. Az első közös megjelenésen túl vagyunk, készített a So Many Ways-re egy remixet, ami hatalmas lett!

Döme: - Secam talán túl durva a Wax On-hoz, nagyon kísérleti, nagyon borult, de jó értelemben. Én annak örülnék a legjobban, ha a Warpnál vagy a Stonesthrow-nál jelenne meg a lemeze. Persze ezek csak álmok, de próbálunk neki segíteni, hátha történhet valami súlyos. Egyébként most dolgozik egy Gelka-remixen, ami valamikor tavasz környékén várható, komoly zörgés lesz, az biztos.

- Mi a véleményetek az internetről és az "illegális" töltögetésről? Áldás, vagy az ördög műve? :)

Döme: - Talán valahol félúton lehet a megoldás, mert ma már net nélkül elképzelhetetlen az érvényesülés. Mi is a hálónak köszönhetjük az eddigi sikereinket, ha belegondolok, hogy leveleket, meg faxokat kellett volna küldeni, aztán heteket várni a visszajelzésekre… Szóval igen, egy áldás.

Csaba: Az ingyen letöltés más tészta. Az emberek abban a hitben töltenek le, hogy egy zenésznek úgyis sok pénze van, nem nagyon vágja hanyatt egy kis jövedelem-kiesés, pedig itt nem Britney-ről van szó, nem ő a szenvedő alanya az egésznek, hanem a kisebb zenészek, mert elesnek az egyetlen forrástól. Egyébként abszolút megértem, mert baromira drága egy lemez, plusz sokszor nem is lehet könnyen hozzájutni bizonyos albumokhoz… Meg én is másoltam ezerrel a kazettákat anno, ami hasonló sztori volt, mint ez, és mégsem dőlt össze a zeneipar.

Döme: - De a „koncert visszahozza a pénzt" teóriát elvetném, mert hiába töltenek le egy ismeretlen együttestől számokat, mondjuk Brazíliában pár ezren, a kijutás rezsije olyan magas, hogy esélytelen egy fellépés összehozása.

fotó: Richard Moran

Csaba: - Persze, plusz manapság mindenki a koncertezésre gyúr, emiatt nem is fejlődik olyan szinten a zene, mert a kísérletezés mindig a fülnek szól először. Az lenne a legjobb, ha megennénk a káposztát és a kecskét is. Ingyen töltsenek le az emberek, legyen meg végre a lehetőség a jó minőségre, ne csak gagyi mp3-ra, és a reklámokból pedig a szolgáltató fizesse ki a művészeket. Így nem hajszolják agyon magukat, nem kell vállalni évi 200 bulit, és van idő normális számokat írni, tartani a színvonalat.

Döme: - A lemez meg simán lehet relikvia, aki személyes kapcsolatba akar kerülni a zenével, meg akarja tapintani, az megveheti ugyanúgy boltban, vagy közvetlen a zenekartól, kiadótól a cd-t, dvd-t, akármit… És így van értelme szép kiadványokat összerakni, szerintem a borító ugyanúgy a művészet része. De összességében nem hinném, hogy baj lesz, sőt talán jó ez, mert végre beindul a természetes szelekció, így azok fogják átvészelni, akik az életüket is odaadnák a zenéért.

-M-

[2008.10.31.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még