2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Egy Piramis, három évtized, négy korongon
A Skorpió nem csíp, de 35 éve dübörög - interjú Papp Gyulával
A Piramis dobosa 2009. januárjában Nagy Bulival ünnepel
Kapcsolatok
Piramis
Piramix
Kapcsolódó események
Klub 906 - Sacreo Flamenco, Bohemika Orkestra
[2009. január 21.
szerda 22:00]

Újraéled a legenda: jön a Piramis Plus

- Som Lajos személyét sem kerülhetjük meg. Informálisan érkeztek olyan hírek, miszerint Vörös Gabi kijelentette: amennyiben fizikai és mentális állapota ezt lehetővé teszi, úgy Lajos a Piramis basszusgitárosa. Mennyit lehet tudni Som Lajos és a Piramis Plus leendő kapcsolatáról?

Z.J.: - Egy héttel ezelőtt meglátogattam Lajost a kórházban. Nagyon beletiporták a sárba szegényt, nehezen tudja feldolgozni azt, ami vele történt. Beszélgettem vele, egyelőre senkivel sem szeretne találkozni, nincs abban az állapotban. Röviden említettem neki a formálódó zenekart; ígéretet kaptam tőle, hogy visszatérünk rá. Nagyon bízom benne, hogy jövőre rendbe fog jönni. Azon vagyok, hogy lelket öntsek bele, és biztos vagyok abban, hogy részt fog venni ebben a produkcióban. Neki itt a helye; nélküle egy nagy űr marad betöltetlenül.

- Várhatók-e új dalok, netán hang-, és/vagy képhordozó az együttestől; vagy a közönség a nosztalgia jegyében - hiszen ezek már beleitták magukat az emberek szívébe, lelkébe -, inkább a régi, ismert, bevált nótákra lehet kíváncsi?

Cs.: - Biztos vagyok benne, hogy a régi dalokat várják tőlünk, hiszen ezek csak a rádióban hallhatók, vagy lemezen. A Piramix-szal töltött évek alatt bebizonyosodott, hogy az emberek a koncertszínpadokon – tehát élőben - is kíváncsiak a nótákra. Velük sajnos nem jutottunk el mindenhova ahová szerettünk volna, az új zenekarral viszont tágabbak a lehetőségek.

Z.J.: - Mint említettem, a Piramis próbák alatt is szóba került az új lemez elkészítése. Ha ez a csapat összeáll – már pedig nagyon bízom benne -, mindenképpen szeretnénk megvalósítani azt, amit 2006 októberében- novemberében elgondoltunk. Már akkor is rendelkezésre álltak részemről félkész nóták; semmi akadálya, hogy ezeket befejezzük. Persze nyilván a többiek is hoznak valamit. A lényeg, hogy erről a formációról is maradjon fenn hangzó anyag az utókor számára.

- A mai világban minden a pénzről szól; e nélkül, akármennyire tehetséges is egy adott zenekar, aligha tud érvényesülni. Vannak támogatók, lehet-e biztosítani az anyagi bázist?

Z.J.: - Eddig még nem próbálkoztunk ezzel a területtel. Még az első kezdeti lépéseket tesszük, egyelőre a lelkesedésünk van, de az nagyon (nevet). Várjuk a támogatókat!

- Menedzseretek viszont már van.

Cs.: - Ki más lenne, mint Hajnal úr? (nevet). Gabesz már a Piramist is menedzselte, majd 1988-tól ’90-ig intézte a Fix dolgait, ahol én énekeltem. Most újra találkoztunk itt, a Piarmis Plusban. Abszolút nincsenek véletlenek. Hajnal Gabinak ki kell tennie magáért, hiszen annak idején mindkét zenekart sikeresen vitte; éppen ezért nagyon bízunk benne. Az ő feladata lesz támogatókat szerezni, a médiákban való megjelenés biztosítása és a koncertszervezés. Bár ez utóbbit rajta kívül, Vörös Gabi, Janó bácsi és magam is bevállaltuk.

- Hol lehet élőben először találkozni a Piramis Plus-szal?

Cs.: - Március 6-án lesz az első fellépésünk a népligeti Diesel Klubban, (régi E-Klub) ahová nagyon sok régi és új rajongót várunk.

-Hegedűs István-

[2008.10.10.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még