2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Mozart! - Dolhai Attilával 1.
Mozart! - Dolhai Attilával 2.
Mozart! Debrecenben I.
Mozart! Debrecenben II.
Mozart! Debrecenben III.
Mozart! Debrecenben IV.
Kapcsolódó Kiadványok
Dolhai Attila: Ébredjen a nap
Földes Tamás: „Negyvenedik Tél – Versek és Dallamok”
Mészáros Árpád Zsolt: Te vagy a végzetem...
Kapcsolatok
Dolhai Attila
Mészáros Árpád Zsolt
Szabó P. Szilveszter
Földes Tamás
Bereczki Zoltán
Szinetár Dóra
Janza Kata
Homonnay Zsolt
Náray Erika
Budapesti Operettszínház
Gábo-rock produkció
Kapcsolódó események
Mozart! Debrecenben
[2006. április 2.
vasárnap 20:00]

A Mozart! Debrecenben is hódított


Szombat este a Főnix csarnok előtt hosszú sorokban várták az emberek, hogy bejussanak a hatalmas sportcsarnokba. Az ajtóban minden vendéget stílszerűen egy Mozart csokoládéval ajándékoztak meg, és a figyelmesebbek a folyosókon is korabeli ruhákba beöltözött embereket fedezhettek fel. A nézők soraiban szinte minden korosztály megtalálható volt, hiszen a decemberi előadást kővetően, ismét sokan kíváncsiak voltak a vendégprodukcióra.

Az előadás némi csúszást követően este fél kilenc előtt kezdődött. A közönség már ez előadás elején belecsöppent a korabeli Salzburgba. Köszönhetően a korhű gyönyörű jelmezeknek, melyek Velich Rita munkáját dicsérik, és a látványos Khell Csörsz által tervezett díszletnek, melyet a színpad adottságaihoz viszonyítva alakították át. A két előadásra egy kibővített tánckarral érkezett a színház, mely még mozgalmasabbá varázsolta a produkciót. A lenyűgöző színpadképet és látványt tovább fokozták a modern fény- és lézertechnikák.

A történetben végigkövethettük Mozart életét, aki sosem találta meg a lelki békéjét. Megismerhettük a lázadó zsenit, aki mindvégig harcban állt a külvilággal, mert egy béklyók nélküli életre vágyott. Megjárhattuk vele a poklot és a mennyországot, megismerhettük azokat az embereket, akik fontos szerepet játszottak tragikusan rövid életében. A színészeknek köszönhetően átélhettünk drámai konfliktusokat és olykor vidám pillanatokat, akik igazi élettel és érzelmekkel töltötték meg az előadást. Mindezt izgalmas és fülbemászó, hamisítatlan musical dallamok vegyítve, élő zenekari kísérettel, Silló István vezénylésével.

A címszerepben Dolhai Attilát láthattuk, akinek ez a szerep hozta meg az országos ismertséget és népszerűséget. Mozart gyermekkori énjét, Amadét a porcelánfiút Rónai András, Colleredo salzburgi hercegérseket Szabó P. Szilveszter, Wolfgang feleségét, Constanze Webert Szinetár Dóra, édesapját Leopold Mozartot Földes Tamás, míg húgát Nannerl Mozartot Janza Kata, Waldstätten bárónőt Náray Erika, Emanuel Schikaneder színházigazgatót pedig Bereczki Zoltán alakította ezen az estén. A vasárnapi előadáson Mészáros Árpád Zsolt volt látható Wolfgang Mozart szerepében.

Az előadás végén a nézők hatalmas tapssal jutalmazták az előadás szereplőit és búcsúztak a Budapesti Operettszínház Társulatától. Ezen az estén mindenki érezhette, hogy a színészek teljes odaadással, beleéléssel játszottak, Nekünk, Értünk, a nézőkért.

Reményi Dóra

A darab leírása:

[2006.04.10.]

« előző oldal  (2. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
kishorvath 2006.06.19. 21:36 • [1]
Nagyon örülök annak, hogy nagyon nagy sikere volt a Mozartnak Debrecenben is! Én örömmel veszem ezt tudomásul, mivel én láttam a darabot Pesten. Természetesen rettenesen tetszett, főleg hogy Attila szereplésében láthattam!!! :-) Remélem még jó sokáig fogják játszani a darabot, hogy láthassam még párszor! (Sok puszi mindenkinek!)

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még