2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
40 éve alakult a Neoton
Teltház előtt játszott a Neoton Erdélyben
Képgalériák
Neoton Győrben
Kapcsolatok
Neoton Família

„Santa Maria”, „Sandokán” és „Don Quijote” egy estére Győrbe látogatott

A fellépők korukat meghazudtoló fittséggel és lelkesedéssel töltötték meg a színpadot és minden gördülékenyen haladt előre. Egyik dal követte a másikat, olyan nagy slágerek, mint a „Pago, pago”, „Nyár van”, „Párizsi lány", „A legkisebb fiú”, „ I love you” és még számos zeneszám hangzott el.
Jó alkalom volt egy kis összebújásra a „Latin szerenád” című dal. Népszerűségét igazolja az is, hogy a NeoTons „Holnap” nevű bemutatkozó albumán a Pásztor lányok is éneklik a szerelem dicsőítésére.

A fények pedig percről-percre jobban érvényesültek, hiszen a koncert közben kint besötétedett. Nem lehetett egyszerű feladat Éva mozgását követni a lámpával: gondosan figyelt az énekesnő, hogy a színpad minden oldaláról tartsa a kapcsolatot a közönséggel.

Amíg Éváék kifújták magukat pár percre, addig Bardóczi Gyula fergeteges dobszólóval szórakoztatta a közönséget, nehogy lankadjon a lelkesedés. Élvezetes és pontos ritmikával „operált”, a közönség pedig vette a lapot: ugráltak és elismerően éljeneztek a csapat „időgépének”. Ám a fentebb említett túlzott hangerő itt is enyhén zavaró volt. Humoros adalékként Gyulát Ádám váltotta a doboknál. A dobos pedig „kettéválasztva” a tömeget, majd tapskíséretet vezényelt Ádám produkciójához a bőröknél, sokak arcára mosolyt csalva. Meg kell jegyezni: Ádám a szerelés mögött is otthon érezte magát, Gyula pedig legalább fújhatott egyet.

Hátborzongató volt hallgatni

Érdekes színfoltja volt a koncertnek, amikor Éva csupán Ádám gitárkísérete mellett elénekelte a „Gondolj rám néha” című dalt. Hátborzongató volt hallgatni ez a lassú dalt. Egy fiatal lány arcán a könnycseppek jelezték: egyetért a dal szövegével… Aztán a zenekar ismét „belehúzott” a tempósabb” dalokba.

Az emberek ezalatt hangosan énekeltek, tapsoltak, a levegőben „kéztenger” volt látható. Házaspárok önfeledten ropták a táncot: öltönyben, nyakkendőben csápoltak a meglett férfiak, oldalukon felségükkel. A fiatalabb korosztály egymásba kapaszkodva, ugrálva őrjöngött, szinte ordították a jól ismert slágereket. A kisgyermekek pedig - akik nem nagyon értették, miről is van itt szó – vidáman kergetőztek, tapsikoltak, és ugráltak. Láthatóan mindenki jól érezte magát. Ingázás volt a „küzdőtér” és a büfé között: jól esett a kiszáradt torkoknak a frissítő.

A zenekar mindeközben egy percig sem állt le: folyamatosan játszottak, ha kellett, akkor kis időre szóval tartották a közönséget. Nem felejtkeztek el az ülve maradt rajongókról sem, őket is többször megszólították, kérték: kapcsolódjanak be a koncertbe. Nagy derültséget keltett egy kérdés, amikor is a banda egyik tagja megkérdezte: „Oldalt is jól hallani?” Aztán saját magának megválaszolta a feltett kérdést: „Ha nem, akkor jöjjenek le, itt úgyis jobban lehet hallani”. Milyen igaza volt…

[2006.04.24.]

« előző oldal  (2. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
bobita 2006.04.26. 15:21 • [3]
Halihó!

Király volt a koncert! Iszonyatossan élveztem. Imádom ezt az együttest, remélem visszajönnek még Győrbe és egy újabb fergeteges koncerttel örvendeztetnek meg bennünket! Számomra leírhatatlan az esemény, de aki ezt a cikket írta, teljes mértékben visszahozta az este folyamán átélt érzéseket! Neki különösképpen köszönöm, hogy a cikke által újra átélhettem ezeket! Remélem még sokszor olvashatok Tőle cikkeket!
Pusszancs!
dr.cs 2006.04.25. 22:43 • [2]
Üdv!

Fergeteges koncert volt! Csak most érezni igazán, hogy a '80-as években uli-buli diszkózenekarnak titulált Neoton mekkora ász volt - és még ma is az! - zeneileg. Éva hangjának nem ártott meg az idő, sőt, azt kell mondjam, a mai hangfekvése, stílusa új élménnyel töltötte fel a régi dallamokat. A tagok is felnőttek a feladathoz zeneileg - persze, az ő profi tudásukkal ez gyermekjáték volt -, szóval az egész bulira méltán emlékezhetünk vissza évek múlva is úgy, mint 2006 egyik legjobb koncertje. Merem ezt úgy is mondani, hogy tudom, messze van még az év vége... A cikk is nagyon tetszett, mert nemcsak a hangulatot adta vissza tökéletesen, de szakmailag is remekül kielemezte az eseményt. Ahogy a zenészek a maximumot hozták a színpadon, a cikkíró ugyanezzel profizmussal tálalta az előadást. Jó volt látni, hallani, olvasni. Mégegyszer GRAT mindenkinek!
kittóóó 2006.04.24. 21:13 • [1]
Hello mindenki.csak most fedeztem fel ezt az oldalt, de tuti gyakran fogom látogatni.nagyon jó, föleg ez a Neoton koncert tudósitás tetszett, nagggyyyon állat komolyan.Amugy is szeretem az együttest de ez a cikk, különösen jóóó.tök jol leirja az ottani hangulatot, én is ott voltam, és tényleg minden ilyen volt ahogy itt le van irva, gratula az ujságírótoknak!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még