2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Karantén levelek" - Üzenet a zenés színházból - dr. Vadász Dániel válaszolt

Augusztus 20-án Coopera a Margitszigeten

A Coopera a Margitszigeten, augusztus 20-án mutatja be új Bánk bán előadását

Vidnyánszky Attila rendezésében megszülető Bánk bán produkció erdélyi díszbemutatója augusztus 9-én lett volna a csíksomlyói nyeregben, azonban az erdélyi területen augusztus 31-ig érvényben lévő korlátozások értelmében az előadást a szervezők 2021-re halasztják. Az augusztus 20-ra tervezett díszbemutató viszont megtartják a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az előadást ezt követően számos hazai, határon túli és nemzetközi helyszínen szeretnék színpadra állítani.

„Az új előadással a nemzeti összetartozás éve előtt szeretnénk tisztelegni, és úgy érezzük, a jelen fényében az emlékév ideája még erőteljesebb. Természetesen csalódottak vagyunk, hogy a csíksomlyói előadás idén nem valósul meg, de az emberekben lévő érthető félelem miatt talán ez nem is lett volna az igazi. 2021-ben valódi ünnep lehet majd. Viszont örömmel tölt el, hogy az államalapítás ünnepén, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon bemutathatjuk a produkciót. Az első előadások egyike lesz a hosszú csend után, és ennek van egy erőteljes varázsa.” – fogalmaz Dr. Vadász Dániel, a Coopera alapító producere.

A budapesti bemutatón színpadra lép majd a Liszt-díjas Molnár Levente, Mester Viktória, Fischl Mónika, a Kossuth-díjas Kálmándy Mihály, a Kossuth-díjas Kováts Kolos, Boncsér Gergely, Bakonyi Marcellés Kendi Lajos is. Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera Zenekara, Kórusa és Balettkara, az est karmestere a Liszt-díjas Kesselyák Gergely.

Molnár Levente – aki a hároméves előadássorozat művészeti vezetője is – elmondta: „A magyar nemzethez tartozóként, benne erdélyiként úgy érzem, hogy soha nem volt ennyire időszerű megmutatni azt, hogy kultúránkban egyek vagyunk. Ez az előadás bizonyosságot adhat arra, hogy van közös jövőnk is. Bánkot ezzel a velem született érzéssel énekelni megtisztelő kötelesség.”

A produkciónak, amelynek közreműködői, alkotói és létrehozói között a történelmi Magyarország minden régiója képviselteti magát, az ország legnagyobb szabadtéri színháza ad helyszínt.

„Örülök, hogy befogadhatjuk a Coopera Bánk bán előadását augusztus 20-án azújranyíló Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Minden évben fontos volt számomra együtt és méltó módon megünnepelni államalapítónk, Szent István királyemlékét. Az idén aktuálisan és kiemelt jelentőséggel bírErkel Ferenc nemzeti operájának színrevitele. A margitszigeti nyári színház a Bánk bán opera idillikus környezete, mely –csatlakozva a Szent István napi rendezvényekhez –méltó élménnyelkívánja emelni az ünnep jelentőségét. A nyári színházi szezon missziója, hogy minőségi kultúrával töltse meg a kőszínházi évadok közti szünetet, mosta szokásosnál nagyobb űrt kell betöltenünk.” – nyilatkozta Bán Teodóra, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad ügyvezető és művészeti igazgatója.

A margitszigeti díszbemutató után az előadást színpadra állítják a létrehozószínházakban, így a debreceni Csokonai Színházban, a Győri Nemzeti Színházban és a Miskolci Nemzeti Színházban is, valamint – többek között – olyan hazai és határon túli helyszíneken, mint a kaposvári Csiky Gergely Színház, a Kolozsvári Magyar Opera ésa Nemzeti Színház.

[2020.05.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még