2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A zene világnapját Janza Katával és Szabó P. Szilveszterrel ünnepeltük
"Fájt a szívem, még sírtam is" - Janza Katával beszélgettünk
Megnéztük Janza Kata és Szabó P. Szilveszter önálló estjét
"Karantén levelek" - Üzenet a zenés színházból - Szirtes Tamás válaszolt
Kapcsolatok
Janza Kata

"Karantén levelek" Üzenet a zenés színházból - Janza Kata válaszolt

A Budapesti Operettszínház musical énekesőjét, az EMeRTon-díjas, Súgó Csiga díjas, mindig kedves és optimista Janza Katát kerestük meg levelünkkel. Biztosak voltunk benne, hogy a művésznő derűje mindenkit jobb kedvre hangol.

Drága Kata!

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy több alkalmam is volt beszélgetni veled. A bizalmas megszólítás annak a kedvességnek, barátságosságnak a visszatükrözése, amely belőled a találkozásokon árad. A te dalaid fogalmazzák meg számomra legszebben azokat az érzéseket, amik mostanság foglalkoztatnak engem. Karanténban is gyakran dúdolgatok erőt adó sorokat tőled.

Azt mondtad egyszer: „Csak a derű el ne hagyjon!”. Örömmel látom, hogy boldog vagy a családod körében, nem tűnsz csüggedtnek a körülmények miatt. Érzékeltem bizonyos útkeresést nálad is, amikor a színházak bezártak. Kedves kollégáid közül, tartod valakivel a kapcsolatot, támogatjátok egymást?

Nem volt alkalmunk beszélni a Nikola Tesla bemutató óta, hogyan érezted magad Duka Tesla, és Sarah Bernhardt szerepében? Ott voltam a bemutatón, gratulálok az újabb nagy dalokhoz, az alakításhoz!

Nagyon sajnáltam az elmaradt tavaszi előadásokat a Kálmán Imre Teátrumban. Egyik este szomorúan bámultam a naptárba tűzött jegyemet a Pendragon legendára. Talán akkor jött az ötlet, hogy levéllel keresselek meg.

Meglepő az otthonodban látni téged, háziasszony szerepben. Ez a bizonyos karantén, egyrészt elválaszt benneteket, művészeket a közönségetektől, másrészt megnyit bizonyos korlátokat, melyen belülre még soha nem kerülhettek a nézők.

Rólad azért tudni lehetett, hogy nem a virtuális térben éled az életed, a személyes emberi találkozásban hiszel. Hogyan éled meg ezeket a napokat? A technika lehetőségeivel sikerült megbarátkoznod?

Örömmel láttam egy kedves, új kezdeményezést, a „#SzülinapozzOtthon”-t az oldalon. Ki volt ennek a kitalálója, hogyan kapcsolódik a nevedhez?

A bajai koncertednek Dolhai Attilával már új időpontja van, ezek szerint dolgozik a menedzser csapat, hogy az élő nagy koncerteket újra szervezze. Bizonyára nagyon várják már a nézők, hogy mihamarabb hallják és átéljék a zenés utazásokat. Ha az Ilyen szerelem illik krónikába estedre gondolok, azt feltételezem, hogy ebben a bezárt időszakban is töröd valamin a fejed, hogy a közönségnek örömet szerezz.

Nagyon várom a leveled, de mindennél jobban várom az elő személyes találkozást!

Üdvözlettel
Jagri Ágnes

Janza Kata Hivatalos Youtube csatornája elérhető itt.

Szia Kedves Ági!
Derűs napot!

Két home video készítés között a kávémat szürcsölgetve igazi felüdülés veled beszélgetni, még ha ilyen formában is kell ezt tegyük. Mosolyogtam, amikor olvastam a leveledet, mert megint úgy éreztem, ahogy mindig, amikor te kérdezel: hogy tényleg kíváncsi vagy rám.

Nos, igazad van, a derűm most sem hagyott cserben, így amikor a karantén idején kicsit el is szomorodnék, hamar találok valamit, ami derűt áraszt, vagy lehet rajta egy jót kacagni. Engem nem visel meg, hogy kicsit itthon kellett maradni, huszonöt éven keresztül jóformán meg sem álltam, egy pillanatra sem, csak a két gyermekem születésénél. Az utóbbi időben sokszor éreztem úgy, hogy töltődnöm kellene. Nem csak magamért, és a családomért, de a közönség kedvéért is. Mindig boldoggá tett a tudat, hogy van mit mondanom az embereknek, és elképesztő örömmel töltött el, hogy a gondolataim, az érzéseim, a dalaim megérintik őket. Ugyanakkor ez nagy felelősség is, mert ha hajszoltan, fáradtan áll az ember a közönség elé, az tartalmatlan és tiszteletlen. Nekem jókor jött ez a sajnálatos kényszerpihenő, újratöltődöm, hogy adni tudjak.

Itthon minden olyat csinálok, aminek nincs köze a színházhoz: főzök, sütök, virágot ültetek, szeretgetem a gyerekeimet, olvasok, és folyamatosan pakolok. Feszültté tesz viszont a technikai eszközök használata, állandóan könyörgöm Jankának, Ádámnak, Samunak, hogy segítsenek. Ezerszer szívesebben állok ki élőben a közönség elé, mintsem egy-egy online éneklés, videó, stb. A főzés is olyan számomra, mint az éneklés: alkotok és izgulok, hogy vajon tetszik-e a többieknek.

Az elmaradt előadások hiányoznak ugyan, de amilyen derűlátó vagyok, azt játszom, hogy csak kicsit odébb lettek rakva időben. Ahogy a koncerteket is bepótoljuk, úgy remélem az előadások is meg lesznek tartva később.

A Teslát valóban hamar kellett elengednünk, főleg Ádám volt bánatos miatta, ami érthető is, hiszen a címszereplőt Nikola Tesla-t játssza az előadásban.

Szilveszterrel gyakran beszélünk telefonon, és rendszeresen tartom a kapcsolatot Peller Annával, Pálfalvy Attilával, Dolhai Atussal, Mészáros Árpival, Nagy Sanyival, Falusi Marcsival, és Szulák Andival. Van egy online bórkóstoló csoportunk is. Titkos az összetétel, de azt elárulom, hogy Vágó Zsuzsika tagja a csapatnak. Mi imádjuk a jó borokat. Online pedig azt találgatjuk, hogy az adott bor jellemzői alapján, milyen bort fogyaszthat a másik. Ez minden héten egyszer van, és mindig nagyon várjuk. Olyan jó készülni rá, és nagyokat nevetni közben.

A #SzülinapozzOtthon projektet a Hátrányos Helyzetű Falvak és Községek Fejlődéséért Egyesület hozta létre, melynek alapítója a tesóm, Janza Frigyes. Ez a csodálatos kezdeményezés egy Facebook Csoportot takar, ahol összegyűjtjük és felköszöntjük azokat a gyermekeket, akik születésnapjukat a mostani körülmények között sajnos csak otthon, zárt ajtók mögött ünnepelhetik. Lányom, Janka nagyszerűen koordinálja a csoportot. Különböző művészeket, zenészeket, táncosokat kér fel arra, hogy egy kis produkcióval ők is lepjék meg a gyerkőcöket. Én egy élő koncerttel léptem fel a csoportban. Rengetegen nézték, és nagyon jó volt utána képeket látni a szülinapos gyerekekről, ahogy a dalaimra táncolnak.

Szóval itthonról is próbálok segíteni, és persze drága Ági, vannak titkos gondolataim a folytatásról, így én, és a csapatom rengeteg ötleten dolgozunk, hogy aztán legyen neked is, és a közönségnek is valami, amit dudorászni lehet, valami, amin gondolkodni lehet, kapni valamit, amit magatokkal vihettek.

Nagyon várom a személyes találkozást!

Maradok szeretettel,
Janza Kata

Még több friss hír és információ Janza Kata Hivatalos Facebook oldalán.



Ruha: Márta Lovász
Fotó: Nikolett Várady

 

[2020.05.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még