2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Remek zenei események a Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál programjában

Harminc komoly- és népzenei esemény, valamint több kiállítás is várja a közönséget az idei Nemzetközi Fúvós Napok Fesztiválon, amelyet augusztus 24. és 30. között rendeznek meg hat helyszínen, Pakson, Kalocsán, Tolnán, Dunaszentgyörgyön, Gerjenben és Madocsán.

 

    A fesztivál programját ismertető, keddi sajtótájékoztatón - amelyen jelen volt négy házigazda település polgármestere is -, Kovács Pál, a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár, a programsorozat fővédnöke azt mondta, a Paks II. projekthez hasonlóan újabb nemzetközi projektet köszönthetnek Pakson és térségében.
    A zenei fesztivál az együttműködésről, szinkronról, harmóniáról szól, amit a munkánkban és életünkben is szeretnénk elérni - fogalmazott.
    Hozzátette: a magyar előadók mellett Azerbajdzsánból, Horvátországból, Japánból, Luxemburgból, Németországból és Törökországból is érkeznek művészek az eseményre, amely abból a szempontból is egyedülálló, hogy felhívja a figyelmet az utánpótlás fontosságára, hiszen három kurzust is rendeznek.
    Szabó Péter, Paks polgármestere hangsúlyozta: öröm, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások után megtartható a nemzetközi fesztivál.
    Kovács Zalán László tubaművész, fesztiváligazgató a programokról szólva elmondta: a fesztiválon fellépnek szólisták, kamarazenekar, fúvószenekar, a műsorban egyaránt szerepel egyházi zene, népzene, könnyedebb műfajok és klasszikus zene.
    Kiemelte a paksi Csengey Dénes Kulturális Központban augusztus 24-én rendezendő nyitó koncertet, amelyen Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester vezényletével a Készenléti Rendőrség zenekara játszik, mellettük fellép a paksi Roger Schilling Zenekar is.
    Augusztus 25-én Tolnán, a Nagyboldogasszony templomban Scheuring Kata fuvolaművész és Ana Granik horvát zongoraművész, másnap Dunaszentgyörgyön, a református templomban Bazsinka József tubaművész ad koncertet. Augusztus 27-én Gerjenben a Csillag születik vetélkedő győztes énekes
e, Mészáros János Elek és a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes Hazám, hazám című koncertjét hallhatja a közönség.
    A fesztivál záró koncertje augusztus 30-án a kalocsai Érsek-kertben lesz, ahol a kalocsai és a paksi fúvószenekarok mellett az ott rendezendő harsonatábor, a Hungarian Trombone Camp művészei játszanak.
    Madocsán szintén augusztus 30-án Pitti Katalin operaénekes és a szolnoki Légierő Zenekar koncertjét rendezik meg, amelyen közreműködik majd Veér Mátyás, a Stuttgarti Operaház harsonaművésze.
    Madocsán emellett néprajzi előadásokat tartanak, táncházat, folkkocsmát rendeznek, és népdaltanítás is lesz Császárné Borzavári Róza népzenész vezetésével. Kiállításon is bemutatkozik Geiger György Kossuth-díjas trombitaművész, aki fotóit tárja a közönség elé.
    Pakson 2016 óta rendeznek fúvós koncerteket kiemelkedő hazai és nemzetközi művészek, együttesek, zenekarok közreműködésével, az esemény 2018-ban fesztivállá nőtte ki magát.
    A részletes programot a fuvosnapok.hu honlap ismerteti.
    (FOTÓ)
 

MTI

[2020.08.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még