2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Fischer Annie eddig nem ismert felvételei két lemezen

Secrets címmel dupla CD-t jelentetett meg Fischer Annie eddig ismeretlen felvételeiből a Hungaroton. A Secrets című anyagon Schubert-, Schumann- és Chopin-művek hallhatók a 25 éve elhunyt világhírű zongoraművész előadásában.

    Fischer Annie csaknem hét évtizeden át volt a magyar zenei előadóművészet meghatározó alakja. A most megjelent két lemezre azokból a felvételekből készült válogatás, amelyeket Dévény Anna gyógytornász, művészi torna szakedző rögzített magnetofonnal a hetvenes-nyolcvanas években Fischer Annie hangversenyein - közölte a Hungaroton hétfőn az MTI-vel.

    Mint írták, az azóta szintén elhunyt Dévény Anna az ötvenes évektől követte Fischer Annie pályafutását, majd a hetvenes évek elejétől egészen a zongoraművész haláláig rögzítette a hangversenyeket egy magnetofonnal.

A Secrets-en hallható Schubert a-moll és A-dúr szonátája, valamint Schumann Fantasiestücke című opusa, ezeket stúdiófelvételeken nem lehet fellelni Fischer Annie-tól. A második CD-n Schumann Kreislerianája, valamint Chopin cisz-moll noktürnje is szerepel a zongoraművész előadásában.

    "Ezek a természetesen nem stúdióminőségű felvételek emberközelből és teljes egyszerűséggel mutatják meg azt a varázslatot, amelyet az ember egy Fischer Annie-koncerten átélt. Az oly sokszor hallott művek abban a pillanatban születtek meg, teljesen új arcukat mutatva - anélkül, hogy erre a legkisebb mértékben is törekedett volna. Egyszerűen csak együtt élt, lélegzett a szerzővel, és a saját, tökéletesen igaz, minden mesterkéltségtől mentes csatornáján keresztülengedve a zeneműveket, megszületett a csoda" - idézte a közlemény Simon Izabella és Várjon Dénes zongoraművészt.

MTI

[2020.09.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még