2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Átadták az Öröm a Zene díjakat - videókkal

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 10 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek. Az A38 Hajón tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit a Kontraszt nyert.

A Hangszeresek Országos Szövetsége 2009 óta rendezi meg az Öröm a Zene tehetségkutató sorozatot, amely mára a Hangfoglaló Program támogatásával a Kárpát-medence legnagyobb szakmai tehetségkutató sorozatává vált. Az egész éves sorozat létrejöttéhez az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Kollégiuma a most véget ért évadban 16 millió forinttal járult hozzá, és már megszületett a döntés a 2020/2021-es tehetségkutató sorozat hasonló mértékű támogatásáról is.

Az országos sorozatnak összesen 26 állomása van, amelyből 19 megyei és egy fővárosi, 5 határon túli (erdélyi, vajdasági és felvidéki). A Hangfoglaló Program az anyagi támogatáson túl szakmai segítséget is nyújt, hiszen ezekbe a régiós fordulókba minden alkalommal két zsűritagot delegál.

Az elmúlt hétvégén e tehetségkutatók nyertesei mérték össze tudásukat Budapesten, az A38 Hajón. Az együtteseket egy nyolctagú zsűri véleményezte, nevezetesen Andrásik Remo (zenész, gitártanár, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a Zene sorozat szervezője), Horváth Gergely (rádiós szakember, az NKA Hangfoglaló Program szakmai kollégiumának tagja), Lombos Márton (dalszövegíró, a Hangfoglaló Program mentora), Nagy Szabolcs (kommunikációs szakember, a Hangfoglaló Program mentora), valamint a tavalyi nyertes Antares zenekar tagjai, azaz Dér Dávid, Kolosai Ferenc, Kovács Botond és Pap Dávid. Fontos tudnivaló, hogy az Öröm a zene tehetségkutató sorozatának regionális nyertesei - érvényes pályázat benyújtása mellett - ott lehetnek az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Kollégiuma Induló Előadói Pályázatának élő meghallgatásán is - amely meghallgatás éppen most zajlik zárt ajtók mögött, a Dürer Kert falai között. Az országos Öröm a zene döntő nyertese pedig automatikusan elnyeri a 2 millió forintos támogatást.

A fődíjat végül a Kontraszt zenekar nyerte el idén – ők a debreceni Fülesbagoly Tehetségkutatóról jutottak be a döntőbe.

A kétnapos rendezvény végén a HANOSZ kiosztotta az Öröm a Zene Díjat 10 kategóriában. Ezzel a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránti elkötelezett személyeket kívánta elismerni. Az év zenésze Ferenczi György. Az év helyszíne a soproni Hangár Music Garden. Az év zenepedagógusa díjat Balogh Miklós Péter, a Rocksuli alapítója vette át. Az év felfedezettje a Zajnal zenekar, a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutató nyertese.

Az év hangmérnöke Török Gábor, az év hangtechnikusa Pálocska Zsolt, az év fény- és látványtechnikusa Porkoláb Tamás »Egér«, az év zenei újságírója Bálint Csaba, az év különdíjasa Demeter Szilárd miniszteri biztos, az év hangszerjavító műhelye Kovács Zoltán (Guitar Clinic).

A fellépő zenekarok koncertjei visszanézhetők az alábbi linkeken:

OKTÓBER 10
10:00 Zajnal
10:30 Feed The Mogul
11:00 Pardon ME
11:30 MUDI
12:00 Grabovski
12:15 Szintaxis
12:30 Deskavaary
13:00 Woodstock Barbie
13:30 Sexnuggets
14:00 KONTRASZT
14:30 Bad Acrobats
15:00 Ten Big Toys

OKTÓBER 11
11:00 Too Far
11:30 Ullie
12:00 Doggos
12:30 Éjfény
13:00 Bagatell
13:15 Kalandor
13:30 Kvab
14:00 estenden
14:30 Gidnim’Rém
15:00 Atrox Trauma
15:30 Quack
16:00 FILC
16:30 Kétszemközt
17:00 G.R.B.
18:00 Díjátadó

Az Öröm a Zene nagyszabású döntője a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) támogatásával jött létre.

[2020.10.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még