2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Megrendezik a paksi Gastroblues Fesztivált

Zárt körben, élő televíziós és internetes közvetítéssel rendezik meg december 4. és 6. között a 28. paksi Gastroblues Fesztivált, amelyen a műfaj haza képviselői mellett többek között a brit-norvég énekes, Krissy Matthews is fellép.  

    A koronavírus-járvány miatt júliusról elhalasztott program december 4-én Janis Joplin- és Jimi Hendrix-emlékkoncerttel kezdődik - írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők. A koncerten a fesztivál már örökös részvevőjének számító, esztergomi Tűzkerék xT, a Soulbrakers, valamint az egyik legismertebb olasz bluesgitáros alakulata, az Andrea Braido Band játszik, majd az idén 30 éves Takáts Tamás Blues Band lép a kamerák elé.


    December 5-én, szombaton a Varga János Project 20 éves jubileumát ünnepli. Aznap ad koncertet Krissy Matthews fiatal brit-norvég blues-rock énekes, aki együttesével Európa-szerte már több mint ezer koncerten olyan jeles muzsikusokkal lépett fel, mint Joe Bonamassa, Jeff Healey, John Mayall vagy Robben Ford. 2013-as albumának szövegírója Pete Brown, aki a Cream számára is írt dalszövegeket.

    A rozsnyói születésű Pál Balázs Jenő ezúttal újjáalakított együttesével, a Sexittel érkezik Paksra. Újra a fesztivál előadói között lesz Nathaniel Peterson, aki 2006-ban és 2013-ban is játszott itt a Twin Dragons együttessel. A memphisi születésű énekes-gitárosnak ez lesz utolsó fellépése.

    December 6-án, vasárnap a nemzeti összetartozás évéhez kapcsolódva megrendezik a Kárpát-medencei Testvérvárosok Zenés Találkozóját. Az alkalomból a remények szerint aláírják Paks és a vajdasági Zenta közötti testvérvárosi szerződést. Az eseményen Paksot Juhász Kitti népdalénekes, Galántát Szarka Tamás, a Ghymes alapító tagja, Kézdivásárhelyt Gáspár Álmos, a Kormorán hegedűse, a kárpátaljai Visket Pál Eszter és Pál István Szalonna, Zentát Fehér Nóra, a Kormorán énekesnője képviseli. Szarka Tamás vendégeként Keresztes Ildikó is fellép.

    A koncertekről DVD-felvétel készül; a szervezők megjegyezték: a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos rendelkezések függvényében a program változhat.


MTI 

[2020.11.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még