2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Online térben lesz elérhető az István, a király rockopera szombat este

Online térben lesz elérhető szombat este a Budapesti Operettszínház István, a király című rockoperája - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői adásában.  

    István szerepében Kocsis Dénes, Koppányként Dolhai Attila, Saroltként Polyák Lilla, Gizellaként Drahos Evelin áll színpadra. Az online előadás este 7 órakor kezdődik és csak az előadás időtartama alatt lesz látható.

    Székely Kriszta rendezése új értelmezését keresi a klasszikus történetnek, az előadás ezúttal a történelmi háttér helyett a mindenkori emberi tényezőkre helyezi a hangsúlyt - hangzott el az adásban.

    Székely Kriszta rendezésében ezúttal igazi színházi előadást láthatnak nézők - hangsúlyozta Kocsis Dénes színész az M1 hétfői adásában. Mint mondta, üres színházban nézők nélkül játszani nem volt könnyű, de az előadás felvételekor egymástól merítettek erőt, hogy maximális teljesítményt tudjanak nyújtani.

    A Saroltot megformáló Polyák Lilla életmentőnek nevezet az online közvetített előadást és mint mondta, fontos, hogy továbbra is jelen tudjanak maradni a nézők életében, de a közönség számára is fontos, hogy lássák a színészeket, akár az online térben. "Mindenki odaképzelte a közönséget, mi azzal a hittel vettük, hogy a nézőknek készül és a jelent próbáltuk akkor ott megélni"- emelte ki.

    Kocsis Dénes beszélt arról is, sokáig nehéz volt megszabadulnia attól a gondolattól, hogy kik játszották előtte István szerepét. "Mostanra már a saját képemre lett formálva a szerep, amivel eggyé váltam" - hangsúlyozta, kiemelve: az előadás az emberi kapcsolatok felől közelíti meg a történetet, minden szereplőnek megvan benne a maga igazsága.

    Polyák Lilla szerepéről azt mondta, hogy egy kemény anyát játszik, aki kezében tartja az irányítást. "Székely Kriszta rendező instrukciói alapján, az én feladatom volt felépíteni, hogy a darab végére Sarolt elfogadja, hogy át kell adnia fiának a gyeplőt" - hangsúlyozta a színész.

MTI

[2020.12.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még