2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Online koncertekkel jelentkezik a még épülő Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Házát már az építkezés alatt megtöltötték zenével a magyar előadók: a Liget Budapest projekt keretében épülő, új zenei központ Mindenekelőtt című sorozatának exkluzív koncertjeit a Facebookon és a Youtube-on lehet megtekinteni december 21-től.  

    A hetente egy koncerttel jelentkező, februárig tartó kezdeményezés lényege, hogy a közönség már most belehallgathasson, milyen zenei értékeket fog közvetíteni a 2021 végén megnyíló Magyar Zene Háza. A Mindenekelőtt-sorozatban Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Sena, Németh Juci és G. Szabó Hunor, Szász Veronika (VENI) és Bata István, a Kelemen Barnabás-Kokas Katalin házaspár és a Jazzbois zenekar próbálta ki az épülő Magyar Zene Háza majdani színpadát és egyéb tereit, például a hangdómot is - közölte az intézmény az MTI-vel.

    Mint a közlemény hangsúlyozza, a Magyar Zene Háza több funkciót is magában foglaló intézmény lesz: egyfajta zenei beavató helyként a gazdag magyar zenei hagyományt szeretné közelebb vinni minden hazai és külföldi látogatóhoz, a 21. századi technikán alapuló interaktív állandó és időszaki kiállításaival, zenepedagógiai műhelyekkel, zenei és a zenéhez kötődő rendezvényekkel, szabadtéri koncertekkel.

    A Magyar Zene Háza a tervek szerint 2021-ben nyitja meg kapuit, de a neves magyar előadók közreműködésével készült zenei sorozattal már az átadás előtt ízelítőt ad abból, milyen izgalmas, sokszínű zenei programok és szolgáltatások várnak majd a közönségre az egyedi formavilágú épületben - emelte ki az intézmény.

    A közlemény szerint a félig kész épület izgalmas helyszínt kínált ahhoz, hogy a házba invitáljanak zenészeket és ezeket a különleges alkalmakat hanggal és látvánnyal is rögzítsék. Az így készült, Mindenekelőtt című videósorozat nagyrészt azt a koncepciót és értékeket hivatott bemutatni, amit az intézmény a 2021-es megnyitása után képviselni fog, ezért már a tavaszi karantén idején a legkülönfélébb stílusokban játszó előadóművészek vehették birtokba egy-egy napra a leendő helyszíneket, zenét csempészve ezáltal a már most élő, de folyamatosan változó akusztikájú és hangulatú házba.

    A tavaszi karantén alatt kezdődött Mindenekelőtt-sorozat első részében fellépett Szalóki Ági énekes
, Rozmán Lajos klarinétművész, Lukács Miklós cimbalomművész, a Pankovits Nikolett-Juancho Herrera páros, a Misota Dániel-Halmos András duó, valamint a Mörk és a Generál zenekar tagjainak alkalmi formációja. A magyar zene új központja még meg sem nyílt, máris több tízezren vettek részt az online térben az épülő koncerttermek exkluzív zenei eseményein - idézték fel a szervezők.

    A sorozat egyik videójában (https://www.youtube.com/watch?v=6d-wUtU8djU) a művészek arról is szólnak, milyen legyen szerintük a Magyar Zene Háza. A Mindenekelőtt-sorozat legújabb és korábbi videói megtekinthetők a Magyar Zene Háza Youtube-, Facebook- és az Instagram-csatornáin. Szász Veronika (VENI) és Bata István Ekertemben című számának a Magyar Zene Házában rögzített videója a https://www.youtube.com/watch?v=hF78AB3dkq8 linken érhető el.

    A Magyar Zene Háza egy ünnepi hangulatú Spotify lejátszási listát is összeállított karácsonyi zeneszámokból, 25 dallal készültek a közönségnek, amely a linken érhető el. Akiknek tetszenek a Mindenekelőtt-sorozat videói, azok további zenés élményt szerezhetnek, ha meghallgatják a zenekarok egyéb számaiból összeállított listát, amelynek elérhetősége ez .
 

MTI

[2020.12.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még