2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Évadbejelentő az Operettszínházban
Kapcsolatok
Budapesti Operettszínház

Évadbejelentő volt az Operettszínházban - képekben

Hegedűs a háztetőn, Jekyll & Hyde, A mosoly országa, Veszedelmes viszonyok és a Nine című musical is látható lesz a Budapesti Operettszínház 2021/22-es évadában, ami a társulat reményei szerint már nem lesz olyan csonka, mint a tavalyi.

Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója elmondta, az elmúlt évadot folyamatos újratervezés és a biztonsági intézkedések tömkelege jellemezte.

„Valahogy úgy vagyunk az elmúlt évaddal, mint Mátyás király az okos lánnyal: volt is évadunk, meg nem is. Ha azt nézzük, hogy többet dolgoztunk, mint általában, akkor elmondhatjuk, hogy igen megerőltető időszakunk volt. Viszont, ha a közönségforgalmat vesszük alapul, akkor sajnos meg kell állapítanom, hogy a nézők alig találkoztak a művészeinkkel” – mondta a főigazgató, a színház évadnyitó sajtótájékoztatóján.

Kiss-B. Atilla azt is hozzátette, hogy az új évadban elsősorban adóságaikat szeretnék törlesztik a bérletes nézőik felé.

„Bemutatóink nagy részét épphogy közönség elé vittük, máris kénytelenek voltunk ezeket parkolópályára helyezni. Így jártunk a csodaszép Marica grófnővel, az egyszerre modern és klasszikus La Mancha lovagjával, de nem volt ez másképp a Tajtékos dalok című produkció esetében sem” – mondta Kiss-B. Attila.

A 2021/22-es évadban a Nine/Kilenc című musical látható elsőként – szeptemberben –, amely Federico Fellini filmje alapján készült, és számos Tony-díjat nyert. A Broadway-sikert a rendhagyó színpadi megoldásairól ismert Balázs Zoltán rendezésében láthatja a közönség. A június 25-i bemutató után novemberben új szereposztással tér vissza a Hegedűs a háztetőn musical Bozsik Yvette rendezésében. A rendező elmondta: olyan előadást szeretne színpadra vinni, amely a mai világra is reflektál.

Októberben jön Lehár Ferenc egyik nagysikerű operettje. A mosoly országát nemzetközi témájához illően Stephen Medcalf világhírű brit rendező álmodja színpadra. 2022 januárjában a Kálmán Imre Teátrumban egy ősbemutató lesz látható, a Veszedelmes viszonyok zenedrámát Kiss Csaba rendezi, a zeneszerzője Kovács Adrián lesz. Áprilisban pedig egy világhírű musical, a Jekyll&Hyde izgalmas, krimivel átszőtt története kel életre a nagyszínpadon. A rendező-koreográfus Vincze Balázs lesz. Az előadás különlegessége, hogy Budapesten, kőszínházban először lesz látható a musical-thriller.

 

Évadbejelentő az Operettszínházban képekben - klikk a fotóra

 

A színház repertoárjában továbbra is ott lesz az Abigél, A Szépség és a Szörnyeteg, a Csárdáskirálynő, karácsonykor a Diótörő, az István, a király, a János vitéz, a La Mancha lovagja, a Mágnás Miska, a Musicalmesék, az Oszi Boszi és a Marica grófnő. A Kálmán Imre Teátrumban pedig a Dorian Gray, A Pendragon-legenda vagy a Tajtékos dalok közül választhatnak a nézők.

Míg a Raktárszínházban az Anne Frank naplója/A képfaragó, a Jövőre, Veled, Itt!, a Lili bárónő, a Szegény Dzsoni és Árnika, vagy a Virágot Algernonnak című előadásokra válthatnak jegyet a nézők.

M. Adrienn

[2021.06.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még