2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Évadbejelentő volt az Operettszínházban - képekben
Elkezdődtek A mosoly országa olvasópróbái a Budapesti Operettszínházban
Képgalériák
Nine - Kilenc sajtótájékoztató
Kapcsolatok
Budapesti Operettszínház

A Nine című musical legeket idéz az Operettszínházban

Közönségtalálkozóval egybekötött sajtótájékoztatót tartott a Budapesti Operettszínház, amelyen az új előadásuk kapcsán, a Nine-Kilenc című musicalről árultak el kulisszatitkokat, és mutatták meg az újdonságokat. A darabot szeptember 24-én, 25-én és 26-án, hármas szereposztásban mutatják be.

A Nine-Kilenc című musical ősbemutatójával kezdődik a Budapesti Operettszínház 2021/2022-es évada, amely Federico Fellini híres, önéletrajzi ihletésű filmje, a 8 és ½ színpadi adaptációja.  Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója elmondta, hogy soha ennyi musical sztár – főleg női – nem szerepelt még az Operettszínház színpadán. Ahogyan az is kuriózumnak számít, hogy mennyire különleges lesz az előadás jelmezvilága, ami akár a Vouge magazin címlapján is megállná a helyét.

Németh Anikó fényűző jelmezei nem csak nagyon látványosak, de egyediek is abban, hogy mind a három szereposztás művészei különböző jelmezekben lépnek színpadra. Ez az elgondolás Balázs Zoltántól, az előadás rendezőjétől jött, aki azt is figyelembe vette, hogy mindegyik színész más és más egyéniség, így ennek a ruhákon is tükröződnie kell.

„Én egy szabálytalan fickó vagyok, de szeretem magam olyan művészekkel körbe venni, akik fel tudják venni ezt a feszített tempót. Ez az első musicalem, amit rendezek, de az biztos, hogy az előadás hű lesz Fellini szellemiségéhez” – árulta el a rendező.

Szendrényi Éva labirintusszerű díszlete mellett sem lehet elmenni szó nélkül. A főigazgató szerint soha ennyi primadonnalépcső nem volt még az Operettszínház színpadán, míg a darab egyik főszereplője Homonnay Zsolt, viccesen megjegyezte: „Nem is értettem az elején, hiszen nem nézhet ki úgy egy díszlet, mint az IKEA raktára.”

Bolba Tamás zenei vezető a darabban elhangzó zenék kapcsán arról a büszkeségről számolt be, hogy a Broadway-mű zeneszerzője, Maury Yeston hozzájárult a budapesti előadás bővített zenei anyagához, így az operettszínházi előadásban hangzik majd el először magyarul a Nine-Kilenc filmváltozatának három ikonikus dala: a Cinema Italiano, a Take it All és a Guarda la Luna.

Az eredeti előadás 1982. május 9-én érkezett meg New York-i Broadway-re, ahol óriási sikert aratott nemcsak a nézők, hanem a kritikusok körében is: a Nine-t 12 Tony-díjjal jutalmazták. Az évek során 729-szer tűzték műsorra itt, mindeközben pedig elindult nemzetközi hódító útjára. A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban. A hazai előadás készítői abban egyetértenek, hogy a Nine-ra beülő nézők ne megérteni akarják a darabot, hanem sokkal inkább megérezni.

Ami pedig a szereposztást illeti, tényleg parádés. Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Szomor György mellett a női csapat névsora: Széles Flóra, Szendy Szilvi, Nádasi Veronika, Gubik Petra, Kékkovács Mara, Dancs Annamari, Polyák Lilla, Füredi Nikolett, Janza Kata, Peller Anna, Ullmann Zsuzsa, Kalocsai Zsuzsa, Siménfalvy Ágota, Vágó Bernadett, Benedekffy Katalin, Papadimitriu Athina, Vásári Mónika, Szulák Andrea, vendégművészként fellép Bánsági Ildikó, Keresztes Ildikó és Szilágyi Enikő és Auksz Éva is. A férfi szereplők bázisát még Földes Tamás, Pálfalvy Attila, Petridisz Hrisztosz, Dézsy Szabó Gábor, Németh Attila és György-Rózsa Sándor erősíti.

Szereposztás

Jegyvásárlás

M. Adri
 

Nine - Kilenc sajtótájékoztató képekben - klikk a fotóra

 

[2021.10.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még