2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

A bolygó legmosolygósabb gitárosa Pécsre érkezik!

Igazi amerikai szupercsapat lép fel a pécsi Kodály Központban október 18-án: Mike Stern világhírű gitáros, Bill Evans szaxofonoslegenda, a zseniális basszusgitáros, Tom Kennedy, és Nicolas Viccaro, aki dobosként többek között Hans Zimmerrel is koncertezik! Az ősz kihagyhatatlan programjára már kaphatók jegyek!

- Ezt a négy nevet érdemes megjegyezni, mert nem mindennap fordulnak meg ilyen sztárok Pécsett! A Mike Stern / Bill Evans Band featuring Tom Kennedy & Nicolas Viccaro koncert az év egyik legnagyobb dobása, egyúttal a Kodály Központ 10 éves jubileumának méltó programja – mondta el Bánkuti Péter, a koncertet szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. operatív igazgatója.  

A még mindig kölyökképű Mike Stern generációjának egyik legelismertebb elektromos gitárosa, akinek sokszínűsége gitárjátékában is megmutatkozik, hiszen néha líraian, máskor swingesen penget, de előfordul, hogy olyan energiabombaként csap a húrokba, mint Jimi Hendrix. A világhírű gitáros korábban tagja volt Miles Davis és Jaco Pastorius együttesének, de játszott a a Blood, Sweat & Tearsben és a Steps Aheadben is. Szólókarrierje során egy tucatnál is több lemezt adott ki, amelyekből hatot Grammy-díjra is jelöltek. 1993-ban elnyerte a Guitar Player legjobb jazzgitárosának járó díját.

Az elmúlt 4 évtized során a szaxofon-legenda Bill Evans világszerte elvarázsolta a közönséget szenvedélyes és egyedi szaxofon hangjával. „Ő az egyik legnagyobb zenész, akivel találkoztam” - ezt mondta róla Miles Davis, a XX. század kiemelkedő dzsesszmuzsikusa, akinek együttesébe 22 évesen került be. Mick Jagger is zenekarába hívta, de dolgozott például John McLaughlin-nal és Herbie Hancock-kal is. Otthonosan mozog számos műfajban, többek között a bluegrassban, jazzben, hip-hopban, funkban; többször jelölték Grammy-díjra. Nevéhez fűződik a jazztörténet egyik legnagyobb hatású koncertlemeze, a Petite Blonde.

Hozzájuk csatlakozik basszusgitáron a zseniális Tom Kennedy, aki pimaszul fiatalon, 18 évesen már olyan hatalmas zenészekkel játszott, mint Dizzy Gillespie vagy Peter Erskine. A névsor azóta tovább bővült, partnerei között szerepel például Dave Weckl, vagy a Kodály Központban már visszatérő vendégnek számító Al di Meola. Kennedy kiválóan ötvözi a hűvös eleganciát fénysebességű virtuozitással.

A doboknál Nicolas Viccaro ül, aki 3 évesen kezdte a dobolást, azóta pedig biztosította a ritmust többek között Dave Stewartnak (Eurythmics), Hans Zimmernek, Mike Manierinek, Etienne Mbappénak, Scott Kinsey-nek, Nguyen Le-nek és Hadrien Feraudnak is.

Kihagyhatatlan őszi zenei csemege, nem csak jazzrajongóknak!

Helyszín: Pécs, Kodály Központ

Időpont: október 18. 19:00

Jegyvásárlás: https://www.kodalykozpont.hu/programok/mike-stern--bill-evans-band-featuring-tom-kennedy--nicolas-viccaro

A jelenleg érvényben lévő szabályozás alapján a koncert korlátozás nélkül látogatható. 

[2021.10.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még