2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Nemzetközi sikereket ért el a magyar lemezlovas
Kezdődik a Tranzident lemezbemutató turné
Egy gyöngyszem a zenei rengetegben
Videointerjú a külföldön is népszerű magyar lemezlovassal
Kapcsolódó Kiadványok
Tranzident (Váradi Balázs): The Origin
Kapcsolatok
Tranzident (Váradi Balázs)
Sunny Lax
Andro
Soliquid

Magyar producerek külföldi sikerei



A fiatal tehetségek

Peter Dubs (Bodnár Péter) hazánk fiatal feltörekvőben lévő trance dj/producere a legnagyobb nemzetközi sikereit szintén 2006-ban érte el. Cubu és Hidalgo című zenéi lehettek Kamil Polner, a világhíres szlovák dj/producer éppen akkoriban születendő kiadójának, a Reflected Recordings-nak a debütáló megjelenései. Peter Dubs-nak „Cubu” című száma hozta meg a nemzetközi hírnevet és elismerést. 2006 szeptemberében Armin van Buuren „A State of Trance” című műsorában Péter zenéje is megszerezte a hét legjobb zenéje címet. A Cubu-ról a világ legjelentősebb trance portáljai rendkívül pozitívan vélekedtek. Olyan DJ-k játszották még, mint a világ jelenlegi legjobb lemezlovasa Paul van Dyk, valamint Kyau and Albert, Jose Amnesia, Airbase, Mike Shiver, Conor Arkins, DJ Shah, Ian Betts stb.

Péter rádióműsora hallható a világ egyik leghíresebb trance és progresszív mixeit sugározó online rádióban, a kanadai székhelyű ETN.FM-en, valamint az amerikai SenseGenerate.FM-en és a magyar TranceTream.FM-en is.

Sunny Lax (Márton Levente) 19 évesen bekerült napjaink legnagyobb trance kiadójához, az angol székhelyű Anjunabeats-hez, mely a híres Above and Beyond trió tulajdona. Sunny Lax – P.U.M.A című zenéje 2005-ben többször is elnyerte a közönség kedvence díjat a „Trance Around The World” című műsorban. Első single lemeze a „P.U.M.A/Cassiopeia” az Anjunabeats-nél jelent meg, mely igen hosszú időre megalapozta hírnevét. A track Armin van Buuren „A State of Trance” című show-jában a hét legjobb felvétele lett, valamint felkerült a DJ Year Mix 2005 című mixlemezére is.

Legújabb dala a Blue Bird egy igen nagy népszerűségnek örvendő dupla mixalbumon szerepel (Worldwide), melyet a szintén anjunabeats-es Super 8 és DJ Tab, valamint Mark Pledger készítettek. Nem elhanyagolható az sem, hogy emberünk 2006-ban meghívást kapott a liverpooli Slide Club-ba, ahol mint az este sztárvendége lépett fel.

Biczók Dávid aka Soliquid, S.Q.D., Belmondo, Frozen Pleasure neve méltán vált nemzetközileg ismertté, hiszen rengeteg megjelenése volt már külföldön, köztük olyan nagy trance kiadóknál, mint az Anjunabeats, Mondo, Drizzly, Captured Music, Innovative UK, Realmusic. A nemrégiben Magyarországon járt Above and Beyond világsztár trió előtt Dávid szolgáltatta a zenét a rajongóknak.

Andro-t (Baki Gábor) valószínűleg mindenki ismeri a progresszív szakmán belül itthon és külföldön is. Zenéi a legnevesebb külföldi progresszív kiadóknál jelentek meg és csak néhány azok közül a világhíres DJ-ék közül, akik Andro lemezeit pörgették: Sasha, John Digweed, Deep Dish, Satoshi Tomiie, Paul van Dyk, Desyn Masiello, Anthony Pappa, Nick Warren, Hernan Cattaneo, Sander Kleinenberg, Adam Freeland, Evil 9, Pete Tong, Chris Fortier, Max Graham.

Andro a 2006-os DJ MAG szavazásán a 146. helyen végzett, ez eddig a legelőkelőbb hely, amit magyar lemezlovas elért ezen a listán.

Rengeteg tehetséges magyar producer és DJ tevékenykedik az elektronikus zenén belül, nemcsak a trance, hanem a progresszív és egyéb elektronikus műfajokban is. Ez a cikk természetesen a teljesség igénye nélkül készült, hiszen lehetetlen minden tehetséges zenészt kiemelni, de nagyon jó látni azt, hogy ilyen sokan vannak, és egyre többet lehet hallani róluk külföldön. Reméljük, hogy egyre több sikert érnek el, és tovább öregbítik a magyarok hírnevét a nagyvilágban.

(TRZ)

[2007.01.27.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még