2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Elkezdődött a Szigeting - képekben
Manu Chao kiverte a biztosítékot - sötétség borult a Szigetre
A por a sláger az idei Szigeten!
Képgalériák
Sziget 2007 - Gentleman
Sziget 2007 - Peet
Sziget 2007 - Singas Project
Sziget 2007 - The Chemical Brothers
Kapcsolatok
Singas Project
Gentleman
The Chemical Brothers
Peet
Besh o droM
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál '07 - második nap
[2007. augusztus 9.
csütörtök ]

A Chemical Brother brutális "dj-szettje" a Szigeten

Jövőre át kellene tenni a Singast a Wan2-ra, akkor biztosan több érdeklődő lézengene a színpad előtt. Sebaj, ameddig ott tudtunk maradni, addig nagyon tetszett, amit láttam. Az egyik barátom szintén velünk tartott a Singas-ra (bár nem tudta mi is az) és annyira bejött neki, hogy még akkor is a csapat nevét próbálta memorizálni, mikor már az elektronikus zene istenei-t (a Chemical Brothers-t) vártuk a hatalmas tömegben.

Chemical Brothers: Vigyázat, fájni fog!!

Évek óta várom, hogy végre élőben is láthassam az egyik kedvenc csapatomat. A koncert előtt megnéztem pár videót a 2007-es turnéjukról, hogy tudjam, mire kell majd számítani.

Reménykedtem, hogy nem csak az új albumról nyomják a zenéket, szerencsére mindegyik albumról játszottak számokat. Az új lemezük intrójával kezdődött a show. A "testvérek" mögé egy hatalmas kivetítőt húztak fel: ha már nincsenek klasszikus értelemben vett zenészek a színpadon, akkor kell valami, amitől látványos lesz a műsor. Látványos is volt: mindegyik számhoz megvolt a hozzá illő videó (a Do it again táncoló alakjai és a Hey boy, hey girl előtt lévő hatalmas, gonosz bohócfejek azért elég hatásosak voltak). Nagyon erőteljesen indult a duó fellépése.

A We are the Night album kötelező tételei alkották a műsor gerincét (Do It Again, All Right Reversed, Saturate, Burst Generator, We are the Night), de a régebbi slágerek közül is kapunk néhányat: Hey Boy, Hey Girl, Galvanize, Under the Influence, Out of Control, Elektrobank. A vége felé pedig egy ősrégi szerzemény, még a legelső albumról, a Loops of Fury. Ráadásként a csapat (szerintem) ars poeticájának számító The Sunshine Undergoundot kaptuk. Egy-egy részlet erejéig felhangzott a Get yourself High és a Believe is (ha jól emlékszem a Golden Path-ből is volt néhány perc).

A legnagyobb zenéjüket viszont nem játszották: A Block Rockin' Beats kimaradt, ami olyan, mintha a vasárnap fellépő Faithless nem nyomná le az Insomniát. Nem mentünk vissza "azokhoz a téglarepesztő ütemekhez". Nagy csalódás, de rengeteg jó számot kaptunk, mindent meg ők sem játszhatnak. Majd legközelebb....

Nesztek, basszus!!

Amennyire jó volt a koncert első fele, annyira kezdett megülni a végére. Néha szinte elviselhetetlen volt a mélyek hatása. Bal oldalon a hangfalak előtt álltunk, ezért nem tudom, hogy mindenhol így szólt-e, de iszonyatos volt. Sokszor csak azt lehetett hallani, hogy bumm-bumm-bumm. Komolyan mondom, az első napon beléglegzett por az erőtlejes rezgések hatására felszakadozott a tüdőmben. A basszusoktól még a levegőt is nehezen lehetett venni, az ádámcsutkám meg másfél órán keresztül rezgett. A végére szabályosan émelygett a gyomrom.

Az új albumuk bemutató körútján vannak éppen a srácok, ennek a sorozatnak az egyik állomása a Sziget. Ez azért meg is látszott: idejöttek, lenyomták, hazamentek. Még annyit se szóltak, hogy hello hungary vagy hi! Mikrofont se kötöttek be hozzájuk, eszük ágában sem volt, hogy kommunikáljanak a közönséggel. Ezt én barátságtalan gesztusnak veszem - mint rajongó. A mélyeket és a hozzáállást leszámítva isteni volt a koncert. A Chemical Brothers-t látni kell!! Kötelező.

Lézer, stroboszkóp…

Szuper volt a többi körítés is. A színpad két oldalára be volt állítva két lézerágyú, amiből jó kis fényeket varázsoltak elő az ügyes kezű technikusok. Barátnőm meg is jegyezte, hogy ha majd lesz egy kertes házunk, akkor ilyen kell majd a kertbe… A színpad összes stroboszkópját, inteligens lámpáját is igénybe vették… Volt egy rövidebb, elborultabb rész is, ezt is szerettük. Ezek voltak az instrumentális számok – már ha lehet ilyenről beszélni egy csak gépekkel előállított zenénél. Ez a Chemical kisérletezgetős énje, hadd szóljon ! Sajnos csak egy ráadást kaptunk, ez a fránya csendrendelet...

Anima rocks – Enikő cool!

Utána belenéztünk az Anima Sound Systembe. Ismét jó kis pörgős koncertet kaptunk tőlük. Ahogy ezen a nyáron már megszokhattuk, most is elég rockkosra vették a figurát, de ez abszolút jól áll nekik. Ezután egy kis Volt teraszos kitérő következett, ezt tudom ajánlani mindenkinek. Dj. Enikő minden este frenetikus. Volt már hozzá szerencsénk a Balaton Sound-on is, ha lehet, akkor most még jobb. Ez most egy lazább este volt, hagytunk erőt holnapra is.

Pénteki hosszúlépés…

Hát igen. Ez a nap durva lesz… Gogol Borbello fél 5-kor, majd Laurent Garnier, aztán Skatelites, majd Madness… Ezt leírni is fárasztó, nem hogy végigcsinálni…

- nagymester - aretuska -

[2007.08.10.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még