2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Fórum
Teljes fórum lista
 
Keresés a fórumban
OK
Regisztráció
Belépés
OK
Hozzászólások » Cikkhez

Német énekesnő nyerte az Eurovíziós Dalversenyt

Lena Meyer-Landrut nyerte a 55. alkalommal megrendezett versenyt. A hölgy Satellite című dallal diadalmaskodott.

Teljes cikk »»»

Témaindítás: 2010.05.30.
Utolsó hozzászólás: 2010.05.31.
Hozzászólások: [17.]
OK

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be!

toromon 2010.05.31. 19:19 • [17]
Rendben, akkor kijelenthetem, hogy megint tanultam valamit. Köszönöm! Majd jövőre megtudjuk a jövőt. :)
Előzmény: il tenore • 2010.05.31. 18:15 • [16] • Előzménykövetés 
il tenore 2010.05.31. 18:15 • [16]
....pontosan értem ,hogy miről beszélsz , de sajnos egy dal tempója az nem megítélés kérdése /" Tehát ez szerintem egy lassú dal"/ hanem az úgynevezett metrumé , ami nevezett szám esetében kb. 120, tehát ez semmi esetre sem lassú szám , még akkor sem , ha / jól érzed ! / hogy felette nagy , átívelő dallam van,,,,,de ez tényleg csak mellékvágány.....nem véletlen írtam ,hogy mennyi Lena-nál jobb gyors szám volt ,azok szintén lemaradtak és nem néhány ponttal ,hanem több mint százzal ---na ez a vicc !!!!!.....mindezek mellett nagyon szerencsétlen dolognak érezném ,ha mostantól csak " gyors " számok nyerhetnének/ ráadásul ilyen igénytelen ének.teljesítménnyel /......de szerintem túltárgyaltuk......
toromon 2010.05.31. 16:47 • [15]
Nem is a szótagszámról van szó, hanem arról, hogy hiába a diszkós alap, ha a fő szólam egy hagyományos lírai lassan építkező dallamot ad ki. Azért fő szólam, hogy az adja meg a hangulatot. Tehát ez szerintem egy lassú dal. Pont úgy ahogy Zséda- Megindul a föld című dala is lassú, mások persze állítják, hogy az egy gyors dal.
Bocsánat a sok elemezgetésért! Amúgy már írtam, hogy szeretem azt a stílust, de ha nekem csinálnak dalt, készüljenek fel, hogy nem nyernek. ;)
Előzmény: il tenore • 2010.05.31. 14:31 • [14] • Előzménykövetés 
il tenore 2010.05.31. 14:31 • [14]
...azért azt nem hinném ,hogy szótagszámra mérik a győzelmet...már kitartott hangot énekelni is hiba ?/ egyébként az izlandi nóta diszkó tempójú, szintetizátor alap szól végig tehát nem lassú /....összehasonlítani tényleg felesleges, önmagában méltatlanul gyenge szám a német , ha pl. Lola énekelte volna , még a döntőbe sem jut......de ez tényleg csak felesleges elemzés ..... nem fogalmaznék úgy , hogy bunda , inkább valamiféle megegyezés - szerűség a potentát államok közt , nem mindegy hol rendezik / és mennyiből / a következőt....és végezetül még egyszer : " Lena produkciója messze elmarad az utóbbi évek győztesei mögött,akárcsak a tavalyi norvég fiú ".......no comment....
toromon 2010.05.31. 14:06 • [13]
Az izlandi nagyrészt lírai hosszú kitartott hangokkal operál, igaz van benne gyors betét. (Össze se lehet hasonlítani a német és az izlandi dal szótagszámát így első benyomásra szerintem.) Azt, hogy mi a titok, nem tudom, talán az ahogy riszál a színpadon egy rövid szoknyában. (Ne felejtsük el az itthoni playback ipar is erre épít.)
A bundaszagot mindig sokan érezni vélik. Azért úgy nem szoktak bundázni, hogy mindig más nyerjen.
Előzmény: il tenore • 2010.05.31. 13:45 • [12] • Előzménykövetés 
il tenore 2010.05.31. 13:45 • [12]
.....részletes elemzések helyett ennyi is elég " Lena produkciója messze elmarad az utóbbi évek győztesei mögött,akárcsak a tavalyi norvég fiú ".....bravó Sharapova 2008 !!!!!......engedtessék meg nekem ,hogy minimum gyanakodjak.....
sharapova2008 2010.05.31. 13:08 • [11]
Lena produkciója messze elmarad az utóbbi évek győztesei mögött,akárcsak a tavalyi norvég fiú sem érdemelt volna győzelmet.Hol vannak ők Ani Lorak és Ruszlana fergeteges ,magával ragadó,látványos,csapatmunkát igénylő produkcijától...!? A zsűrik nagyot tévednek!
il tenore 2010.05.31. 11:44 • [10]
....lírai vagy nem lírai ügyben egyet értünk , tényleg jobban szeretik a fiatalok a mozgalmas számokat .....de a török ,görög, román , pl nem ez a kategória és mégis100 ponttal végeztek hátrább !!!! ....Safura /azer / lassú szám , de helyenként teljesen Beyonce világ / refrén / azt azért csak szeretik a fiatalok ???? ...ő is 100-zal kevesebbet kapott......vagy egyik kedvencem a kiválóan éneklő izlandi korosabb Tóth Vera , az semm lassú, sőt kifejezetten dinamikus szám , azt sem tudom milyen hátul végzett/ milyen érdekes véletlen ,hogy őt is épp Björknek hívják .......Björk , az " eredeti " jó példa , arra ,hogy miként lehet zene címen BÁRMIT !!!! eladni / bár ott azért fantázia van jelen /.....szóval épp ebbe nem tudok belenyugodni ,hogy a dalverseny , már rég nem a dalok versenye / pedig a két három évvel ezelőtti adásokhoz képest érezhetően visszavettek a rossz irányú tendenciából /....miss ildikét csókoltatom , főleg az első soráért , abban minden benne van !!!!!
toromon 2010.05.31. 11:18 • [9]
Kedves il tenore!
A választott nevedhez híven választottál dalokat is. (Egyezik az ízlésünk.) Igyaz, hogy én is szeretem a lírai dalokat, de azt lehet tudni, hogy a széles közönségnek csak egy töredéke szereti. A fiatalok pláne nagy része a második kitartott hangnál éktelen haragra gerjed, hogy uncsi, öreges, geil dalokat tesznek elé, amikor mulatni, tombolni akar. Arra pedig a német dal pont jó. Hogy hamis volt? Ezirányú képzettségem hiányában csak azt tudom írni, hogy Björköt sem a hangjáért szeretjük, hanem a furcsaságáért. Hogy nem lehet tudni, mi kell a népnek? Azért régebben, amikor külön voltak zenészek, énekesek, szerzőpárosok, mire mindenki beleegyezett a dalba, esetleg a kiadó is, addigra már nem voltak annyira eladhatatlanok a dalok.
missildike 2010.05.31. 10:49 • [8]
Szerintem semmi hangja nincs a lánynak .
Jó bátorság is kellet hogy induljon de ennél sokkal jobbak maradtak le.
Párom véleménye ez nyert ha a rádióba hallanám simán tovább kapcsolnám.
Sajna hogy ilyen esetekben nem inkább a szakmai zsűri véleménye a döntöbb.
lap teteje
További oldalak 1 2 »»
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még