2024. május 26. | vasárnap | Fülöp, Evelin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Takáts Tamás első ötven éve
A Karthago ingyen lépett fel
Izgalmas buli lesz az Alcatrazban - a Team Rock Band már készülődik
Képgalériák
Takáts Tamás 50. szülinapi koncert
Takáts Tamás 50. szülinapi koncert - Afterparty
Kapcsolatok
Takáts Tamás
Takáts Tamás Blues Band (Takáts Tamás Dirty Blues Band)
Senator
East
Karthago
efZámbó Happy Dead Band
Palermo Boogie Gang
Team Rock Band
Takáts Tamás Free Jazz Band
Frank Zappa Emlékzenekar
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Takáts Tamás 50 éves születésnapi koncertje
[2007. június 23.
szombat 16:00]

Takáts Tamás ezrek előtt ünnepelt

Tamás pályájának egyik meghatározó együttese volt még a progresszív rockot játszó East. Az eredeti zenekarból Pálvölgyi Géza az eddig is többször szereplő Sipeki Zsolt gitárossal és Mike Zsolt dobossal egészült ki. Négy dalt hallhattunk a régi slágerek közül, melyből egyértelműen kiemelendő a Mama és a gyönyörű Szerelem sivataga című, blokkjukat az ’56-os dallal zárták. Ez után következett a meglepetés, amikor is zenésztársak a közönséggel együtt énekelték a Happy Birthday-t és Tamás hatalmas születésnapi tortát kapott.

A mikrofon alakú torta

Nem akármilyet, hanem egy mikrofon alakú csokis marcipános tortát. Ezen kívül még Munkácsy Zsolt nagykanizsai festőtől megkapta az ünnepelt a könyve borítóján is szereplő festményt. Tamás láthatóan nagyon örült ennek a fogadtatásnak, az ajándékoknak és felkonferálta a „Rock őrületes elefántjait” a Karthago-t. Az intro után az Indulj tovább-al robbantak be a színpadra.

Az ünnepelt is átöltözött, immár bőrnadrágban, Karthago pólóban, fantasztikus energiával énekelt és még mindig a fáradtság piciny jelét sem lehetett észrevenni, sem az énekében, sem a mozgásában. Sőt! Hihetetlen, hogy ennyi éneklés, zenélés után még mennyi energiája maradt táncolni, ugrálni, többször is végigrohanni a színpadon. Hallhattuk a Barátok nélkül, a Senki lánya, az Apáink útján, az Áruló slágereket, majd szinte teljes egészében a közönség énekelte végig a Requiem-et. A Karthago is megszakította műsorát azért, hogy az ünnepeltet felköszöntse.

Gidófalvy Attila mezítláb szólította a zenekar két technikusát a színpadra és elmondta, hogy a Karthago az a zenekar, amely az elejétől – 1979 óta – ugyanebben a felállásban játszik. A zenekar hölgy technikusa kezében volt a becsomagolt ajándék, amelyet átadtak Tamásnak. Az idén 28 éves zenekar tagjaitól egy aranylemez volt a meglepetés. Elmondták, hogy a Karthago többször is átvehetett aranylemezt pályája során, de azokat mindig Szigeti Ferenc, a zenekar vezetője vitte haza. Takáts Tamás többször is említette nekik, hogy Ő is szeretne egy aranylemezt, így most teljesült ez a kívánsága. Az ünnepelt nagyon meg volt hatva, köszönettel vette át a lemezt és ígéretet tett nekünk, hogy 80 éves korában lesz egy búcsúkoncert, és csak aztán fog nyugdíjba vonulni.

A nagy mókamester produkciója

Ezen ünnepi bejelentés után a zenekar mókamestere Gidófalvy Attila nyakon öntötte magát egy vödör vízzel a színpad elején, - amelyből az elől állók is kaptak egy kicsit – és eljátszották a Lépd át a múltat. Szigeti Ferenc megkérdezte a közönséget, hogy: „Nem vagytok még fáradtak?” Mely kérdésre egy emberként jött a válasz, hogy: „Nem!” Majd ugyanezt a kérdést tette fel az énekesnek is, aki egyből rávágta, hogy: „Nem vagyok fáradt, hiszen még csak öt órája énekelek!” Majd a dobos Kocsándi Miklós lejött a dobok mögül és előénekelte az Éjszaka vándora című dalt, ezzel zárták a csodálatos estét.

Fergeteges hangulatú volt ez a monstre koncert és sajnálhatja az, aki kihagyta. Takáts Tamás pedig fáradhatatlanul, hihetetlen energiával énekelte, zenélte végig ezt a több, mint hat órát és bebizonyította, hogy mindenféle stílusban otthonosan mozog a hangjával. A magam részéről az összes fellépőnek köszönöm az élményt, ahogy szokták mondani „Le a kalappal” a művészek előtt, és remélem, hogy még sokáig fog nekünk Tamás énekelni, zenélni.

A koncertet afterparty követte, melyet a Vörösvári úti Kemencés Grill kertétteremben rendeztek. A koncerten fellépő pályatársakon, zenészeken kívül, barátok, a sajtó képviselői kaptak meghívást. Itt ismét megköszöntöttük az ünnepeltet, Tamás természetesen köszöntőt mondott és köszönetet is minden résztvevőnek, támogatónak, kiemelve feleségét Anikót, aki nagyon sokat segített neki. Meglepetésünkre még vacsora után ismét énekelt nekünk egy dalt! A Tears in Heaven című gyönyörű Eric Clapton dalt hallhattuk, mely méltó megkoronázása volt az ünneplésnek. Természetesen a mikrofon alakú torta is felvágásra került. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a meghívást!

- Hajós Maja -

[2007.06.27.]

« előző oldal  (3. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » próbaterem [2024.05.23.]
SÜRGŐS HITELEK hangszer [2024.05.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még