2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rúzsa Magdi, Palcsó Tamás és Caramel is énekel mesterének
Egy színpadon koncertezett tanítványaival Éliás Jr.
Buszmegállót is vitt erdélyi turnéjára Rúzsa Magdi
Ajánljuk: Miért visz magával Rúzsa Magdi buszmegállót a turnéra?
Bartók Krisztián: Ez nem jött össze!
Régi idők dalai nem csak úrilányok számára
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Megasztár Allstar
Kapcsolatok
Rúzsa Magdi
Póka Angéla
Palcsó Tamás
Puskás Péter
Baktai Anikó
Molnár Ferenc "Caramel"
Oláh Ibolya
Gáspár László (Laci)
Szabó Eszter
Nagy Edmond
Tóth Gabi
Tóth Veronika (Tóth Vera)
Torres Dániel

Magyar megasztárok dalai között válogathatsz!

Szinte unalomig ismételt közhely, hogy a Megasztárokról nem lehet újat adni, ami volt, azt kihozták a műsorból, akik feltűntek ott, azok közül szép számmal akad olyan, aki fényesen felfelé ívelő karriert tudhat magának. Ám most mégis egy Megasztár válogatást mutathatok be, amely az Allstar nevet kapta, s amin a három sorozat legnagyobb slágerei csendülnek fel.

Csalódás volt a borító

A borító nekem nem tetszett. Véleményem szerint többet ki lehetett volna hozni belőle, bár elismerem, fényképekkel nehéz lett volna illusztrálni a rajta hallható énekeseket. Valahogy sok a rózsaszín, az én szememnek legalábbis. Ami viszont mindenképp pozitív, hogy az előadók és a dalok listája remekül olvasható, ez már-már szinte feledteti is az előbbi csalódást. Ám nekem a rózsaszín akkor sem tetszik…

Mivel 20 dal került fel a válogatásra, azt a megoldást választottam, hogy „kettévágtam” az albumot, és mintha két CD lenne mellékelve, úgy hallgattam meg. Most így fogom ismertetni.

Az első tíz csillag

Mindig siker ha sok remek hang együtt énekel. Nincs ez másként a Csillagdal esetében sem. Sláger lett amit az első Megasztár döntősei énekeltek. Nehéz valamiről úgy írni, amikor már tudod, hogy befutott. „Kell az, hogy álmodj velem”…. Azóta már számos álom teljesült.

Palcsó Tamás és Caramel Ebony&Ivory-ja frenetikus sikert aratott és nem véletlenül. Úgy jó, ahogy van. Még akkor is, ha nem szeretem az angol nyelvű dalokat. Ám ismerem az eredetit is, és azt kell mondjam: a két fiatal hibátlanul énekelte el, világszerte megállná a helyét. Nem véletlen, hogy ők álltak ott a legutoljára a színpadon. A sikítások és a tapsok zavartak, de hát ugye koncertfelvételről van szó…

Tóth Gabi Respesct-je robbant, ahogy a kis hölgy is. Temperamentumosan, fergetegesen énekelte el, valahogy benne volt szívvel-lélekkel. S annak ellenére, hogy őt nem kedveltem annyira, ugyanis kicsit távol áll tőlem a stílusa, ezt a dalt remekül adta elő, tévedésnek nyoma sem volt a hangjában.

Az ABBA amúgy is szívem csücske. De ahogy Rúzsa Magdi énekli a The Winner Takes It All című slágerüket, az valami leírhatatlan. Lehet most engem elfogultsággal vádolni, de ez olyan szinten hatással volt rám, ahogy még az eredeti sem. Magdi szinte elvarázsolt a hallgatás idejére. Az a hang és az az érettség, ami az előadásmódját jellemzi ennél a véleményem szerint nehéz dalnál, nem tanulható, így kellett születnie. Nagy kincs ő, kérdés, meddig tudjuk megbecsülni…

Elvis Presley ugrott be Nagy Edmond If I Only Knew című számáról, bár sokaknak inkább Tom Jones-os. Kövezzenek meg, de nekem Edmond mindig inkább Elvis-es volt, mint Tom Jones-os. Valahogy több zsiványság van benne. A dal nem tetszett, de a hiba bennem van: már eredetiben sem szerettem. Ám Edmond odatette magát, az biztos.

Baktai Anikó kicsit mindig kétely volt nekem, a hangja egyszer tetszett, másszor pedig nem annyira. Attól függött, milyen dalt adott elő. A Somebody else’s guy-hoz nagyon illet. Szinte most is láttam magam előtt, ahogy a TV2 színpadán előadta. Le a kalappal előtte ezért a produkcióért.

Caramel Jégszívéről már annyit mindent leírtak, annyiszor magasztalták, hogy én eltekintenék ettől. Csak annyit: nem véletlen, hogy aratott vele. Gratulálok!

Szabó Eszter Proud Mary-je ütött, nem kétség. A hölgynek olyan hangi adottságai vannak, amelyek csak nagyon keveseknek. Egyszerre érzékeny és vad, érzelmes és hideg. Ha akarja, szerintem minden el tud énekelni.

Csillagdal (Ne ébressz fel): siker lett, s nekem jobban tetszett, mint az első. Talán mert jó álmodni…

Palcsó Tamással zárul az első 10-es blokk. Kissé meglepődtem, mert ezt – Everybody’s Changing – nem hallottam a verseny során, és Tomiról nekem kicsit kisfiús kép élt. Ám ez a felvétel olyan érettséggel szól, amely eloszlatta ezt a véleményem.

Ringasd el magad! – a második 10-es blokk

Puskás Peti ismét slágerré tette a dalt. Viszont nekem úgy ahogy van nem tetszett. Peti stílusát nem kedvelem. Kissé feszültté tesz. Ahogy ebben az esetben ez a nóta is. Szóval nem ringatott el…

Tóth Vera úgy adta elő a Son of a precher man-t, hogy arról nekem az Apáca-show jutott eszembe. Zseniális hangja van Verának, nem hiába hasonlítják sokan Cserházi Zsuzsához.

Torres Dani az Torres Dani. Nem is térek ki melyik dal kerül fel a válogatásra. Ugyanis sok lány kedvence mindent olyan egyénien tud előadni, hogy aki szereti a stílusát, annak tetszeni fog, aki nem, annak pedig nem. Nekem nem volt vele gondom.

Ami az előbb Rúzsa Magdi volt, az itt most Póka Angéla és a Szomorú vasárnap. Szintén egy kisebb áramütéssel ért fel. Így is csak született tehetségből és szívvel lehet énekelni. Angéla úgy adta elő ezt a dalt, hogy szinte a bőröm alá bújt a hangjával, libabőrős lett tőle a karom. Nagy hatással van rám a hangja, ahányszor csak hallom.

Gáspár Laci Homok a szélben dala olyanra sikerült, mint Laci. Érettre, komoly előadóról tesz bizonyságot. Nekem jobban tetszett így, mint az eredeti, s bocs Korál, de ez van. Egy jó nótát még jobban előadni az az igazi tehetség, szerintem. S kiderült: Laci nem homok a szélben…

Bartók Eszter és Caramel Ugyanúgy soul című dala soha nem tetszett. Ugyanaz vele a „bajom”, mint Puskás Petivel: nem tetszik a stílusa. Nem nekem szól, úgy érzem.

Varga Feri Summer in the city-je energikus, amilyen az egykori fogtechnikus fiú is. Férfiasan és hibátlanul csendült fel.

Rúzsa Magdolnáról fent már szóltam, a Roud Runner dögös, kemény és profi. Már csak azt nem értem, egy ilyen törékenynek tűnő kis hölgyben hogy fér ennyi és ekkora hang?

Oláh Ibolya egy gyönyörű Máté Péterrel dallal, a Hazámmal került fel. Remekül illett hozzá Ibolya nyers hangja, amely segítségével szinte megelevenedik az egész nóta, láttam magam előtt a képeket.

Csillagokat látsz. A három Csillagdal közül ez tetszett a legjobban, ahogy a sorozatból is a hármas számú lett a kedvencem. A hangok és az énekesek is itt álltak a legközelebb hozzám.

Hiteles pillantás

A válogatás a rá felkerült 20 dalával egy kis metszetett adott csak a sorozatról és az énekesekről, a legnagyobb slágerek kerültek fel rá. Nehéz igazságot tenni, hogy melyik a kedvenc, melyik a legjobb. Hiszen annyi személyiséget és hangot hordoznak magukban a felvételek, hogy azt felsorolni is nehéz lenne. Most mégis véleményt mondok. Az albumról két előadó és két dal vitte el a pálmát, s aki figyelmesen olvasta bemutatóm, az szerintem már tudja: nos: Rúzsa Magdi ABBA nótája és Póka Angéla Szomorú vasárnapja tarolt. Minden tekintetben. Utoljára ilyen hatással rám Csepregi Éva Hosszú az a nap című dala volt.

S vallom: egy énekes akkor lesz sikeres, ha az elismerő bólogatások mellett érzéseket is képes kiváltani az emberekből. Magdinak és Angélának maximálisan sikerült. Van egy kis listám, amire felkerülnek az ilyen előadók. Ahogy meghallgattam ezt az albumot, két névvel bővült a névsor. Nos, gondolom nem kell leírom kikről van szó….A többieknek is gratulálok, de az én versenyemben két első helyezett született…A sorozatból nekem ők a mega sztárok…

– Havassy Anna Katalin –

[2007.11.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még