2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kísérletező klip Bartók Esztitől
A különleges fellépésen újra diáknak érezte magát Bartók Eszter
Kapcsolódó Kiadványok
Bartók Eszter: Indigo
Kapcsolatok
Bartók Eszter

Bartók Eszter: Indigo

Bartók Eszter második lemeze az Indigo címet kapta. A dalok az emberi lét mélyebb rétegeit tárják fel, amiben mindenki megtalálja saját életének odaillő mozaikjait. Eszter barátságról, útkeresésről, belső tisztaságról és szerelemről énekel sajátos zenei nyelvén.

Debütáló lemezéhez hasonlóan most is műfaji határokat feszeget és stílusosan válogatja össze a különböző zenei elemeket. Az albumon szereplő számok ugyanis egyenként beilleszthetők a soul, blues, r’n’b vagy a jazz műfajába.

Az Üvegvilág című albumkezdő számából klip is készült (Eszter ötletei alapján). A változatos zenei stílusok különböző zenészek közreműködésével szólalnak meg: A Repülnek a gondok című számban Pribojszki Mátyás szájharmonikázik; a Love affair címet viselő dalt pedig Eszter bátyjával, Bartók Zsolttal együtt játszotta fel. A dal a kettejük által alapított Clips zenekar szerzeménye. Zsolt nemcsak zenészként, de szövegíróként is hozzátett Eszter második albumához: Az első lemez sikerszámának, a Félhomyálynak az angol nyelvű átdolgozását szerezte, amely ráadásként szerepel a legfrissebb korongon.

A vendég előadók közül mindenképp említést érdemel a Fekete-Kovács Kornél által vezetett Modern Art Orchestra. Eszter a Beszállókártya című lemez készítésekor is nagy sikerrel dolgozott együtt a zenekarral, így az Indigo a kialakult jó munkakapcsolat folytatása lett, annyi különbséggel, hogy a Big Bandre hangszerelt dal most magyarul hangzik el és szövegében is megidézi a műfaj aranykorát.

Eszter Indigo című második szerzői lemeze tehát rendkívül igényes zenei megoldásokat, szövegvilágában pedig letisztult érzelemi világot sejtet. Sokat elárul az énekesnő törékeny bensőjéről Az emlékeim nélkül, ami Esztertől megszokott módon lírai gitárkísérettel kezdődik. A refrénben pedig ütős hangszerként a konga teszi hangzásában egyedivé.

Zenei és szövegi mondanivalójával számos meglepetést és hangulatot tartogat az album mindazok számára, akik egy tiszta és őszinte órát szeretnének eltölteni mozgalmas hétköznapjaikban.

-tomtom-

[2007.11.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még