2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Repkedtek a melltartók - Tombolt a Tankcsapda Debrecenben
Kapcsolatok
Lukács László
Tankcsapda

Születésnap Agyarországban - Lukács Laci 40 éves

Zenerégész sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zenei eseményeit. Tekintsük meg, mi történt február 19-én! - Ezen a napon ünnepli születésnapját Lukács László, a Tankcsapda frontembere.

"Nagyjából sehogysem szoktam ünnepelni a szülinapjaimat, sőt másokét sem igazán."

A Tankcsapda frontembere idén elég kerek évfordulót ünnepel, február 19-én tölti a negyvenet. Ám ő nem ünnepel születésnapot, főleg nem nagy bulival, sok emberrel…

"Legfeljebb a húgommal, meg az anyukámmal felköszöntjük egymást ilyenkor, de csak a legszűkebb családi kör…egyébként nem nagyon szoktam én a szülinapjaimmal foglalkozni. Másokat szívesen köszöntök egy telefonnal, egy személyes kézszorítással, egy sms-sel, attól függ, hogy milyen közeli ismerősről van szó vagy, ha úgy jön ki a lépés, hogy éppen turnén vagyunk, és a stábból valakinek születésnapja van, nyilván megiszunk valamit…" - mesélte Laci.

Nevezetes, emlékezetes születésnap persze még így is akad (ha nem is csak saját…):

" Amikor 30 éves lettem, az ismerőseim azért elég alaposan megünnepeltek!" - folytatta Laci. "Megcsinálták a filmekből már oly sokat látott klasszikus születésnapi meglepetést, amikor az ember hazamegy este egyedül, és persze nem sejt semmit…, aztán amikor benyit a lakásba, ott áll harminc ember, pezsgők pukkannak, petárdák robbannak, és onnantól kezdődik a bulizás. Ezt az ismerőseim az akkori barátnőm segítségével szervezték meg ezelőtt tíz évvel. Idén nem fogják, az biztos, ezt meg is beszéltük, meg mondjuk most nem is igen tudnák, mert nincs kulcsa másnak a lakásomhoz, csak nekem… Mindenesetre ez egy emlékezetes buli volt!"
 

"Amire még szívesen gondolok vissza, az tavaly előtt történt, pontosan 2006. október 14-én” – mesélte az énekes. „A Tankcsapda akkor ünnepelte a születésnapját és aznap épp egy komoly turné közepén voltunk Zalaegerszegen. A három zenekari tagot leszámítva mindenki tudott a köszöntésről – miközben játszottunk jól megleptek minket a színpadon és a közönség soraiban."

"P
ersze ebben a február közepi időszakban gyakran szoktunk turnén lenni, idén pont nem. De ünnepeltem már a szülinapomat német turnén ugyanúgy, mint magyaron. Sőt, volt már olyan, tíz-tizenvalahány éve, hogy ezen a napon jelent meg a zenekar aktuális lemeze."

- A mostani kerek negyvenre tervezel valami hasonlót, valami különlegeset? - kérdeztem "felbátorodva" az előzőeken.


"Nem. Az a helyzet, hogy ahhoz, hogy a hozzám közel álló emberekkel akár barátokkal, vagy akárkikkel jól érezzük magunkat, ahhoz nekünk nem kell se születésnap, se névnap, se szilveszter, se semmi "- mondta határozottan Lukács Laci.

„Nem vagyok híve a „kötelező” összejöveteleknek. Nem az, hogy nem bírom, bírom én, de nekem inkább a spontán szerveződések jönnek be. Az, hogy az ember saját magát ünnepeltesse, és magának szervezzen bulit, engem nem érdekel. Azzal viszont, hogy más így tegyen, azzal az ég világon nekem semmi bajom sincs, tegye."


"Igazság szerint, hogy ha mi úgy akarjuk, akkor egész egyszerűen jól érezzük magunkat - naptól, napszaktól, helyzettől és helyszíntől függetlenül.”


Az évforduló alkalmán gondolkodva elkezdtem számolgatni. Lukács Laci huszonegy éves volt, amikor elkezdték a Tankcsapdát. - Sok idő telt el. Mi változott azóta, vagy egyáltalán változott valami?- tettem fel a kérdést az énekesnek.

" Ha egy ember vagy egy közösség életében tizenkilenc-húsz év nem hoz változást, az szerintem nagyon rossz. Ugyanabban az ördögmalomban taposni két évtizedig, és egyetlen milliméterrel sem kerülni se jobbra, se balra, se előre se hátra, az nem egy túl szerencsés dolog. Természetesen változott a zenekar… remélem, sokat fejlődtünk, sok olyan dolgot meg tudunk már manapság csinálni, amiket régebben nem tudtunk, és csomó olyan ötletünk van, ami a korai időszakban nem volt. És azt is remélem, hogy a zenekar népszerűsége nem pusztán abból fakad, hogy sok éve játszunk már, hanem abból is, hogy talán egyre jobbak és jobbak leszünk, a szó mindenféle értelmében. Szóval persze rengeteg változás volt a zenekarban, és itt nem csak a tagcserékre gondolok, sokkal inkább az egész dologhoz való hozzáállásunkra, ahogy - a szó jó értelmében vett - amatőr zenekarból, -a szó jó értelmében vett profi zenekarrá váltunk… és mind a mai napig ezen ügyködünk. Én bízom benne, igen, hogy sok változás volt a zenekarban ebben az elmúlt közel húsz évben!"

- Egyébként mindigis zenésznek készültél?


"Igen. Volt az életemben, hetedikes korom körül egy rövidebb időszak, amikor játszottam a gondolattal, hogy a zenélésen kívüli másik nagy szerelmemnek éljek, és vadászpilóta legyek. Erről azonban hamar letettem, mikor megtudtam, hogy ehhez először hivatásos katonának kell menni. Ilyen pedig eszem ágában sem volt. És igen, ezt az egy apró momentumot leszámítva, egész életem során mindig azt akartam csinálni, és az akartam lenni, aki lettem, és amit csinálok…"

És, hogy mit mond a hivatalos előrejelzés? Új albumot jövő tavaszra, viszont kevés koncertet az idei évre…

" Ebben az évben a Tankcsapda leginkább visszahúzódó életformát él, mármint ami a koncerteket illeti. Ez az év nálunk az új lemez megírásának, hangszerelésének, próbálásának az éve lesz. Idén elsősorban a jövő tavaszra tervezett megjelenésű új lemez dolgaival foglakozunk. Ennek megfelelően ebben az évben jóval kevesebb koncertünk lesz, mint mondjuk tavaly, vagy mondjuk majd jövőre. Év végén lesz majd néhány, de tényleg csak néhány, és ezen kívül gyakorlatilag kizárólag nyáron játszunk majd, sem tavasszal, sem ősszel, és turné sem lesz. De nyáron is kevesebbet a korábbi évekhez képest. Ez nagyjából tizenvalahány koncertet jelent, fesztiválokat jórészt, amit nem csak a közönség, de mi magunk sem szívesen hagynánk ki, hiszen szeretünk fesztiválokon játszani. Éppen ezért nyáron mindenképpen lesz buli, ha nem is túl sok. De az, ami a zenekar valódi aktivizálását jelenti, az a jövő év lesz majd, de hát az még elég messze van…"

Sok sikert a tervekhez, ehhez az évhez is, és a következőhöz is!
És legfőképp Boldog Születésnapot!


-Rocket Queen-


Február 19-én Zsuzsanna, Anna, Borbála, Borbás, Buda, Kabos, Konrád, Kunó, Kürt, Manszvét, Oszvald, Ozsvát, Zsuzsa napja van.
Ezen a napon történt:

Események:

1974. Először tartották meg az American Music Award díjkiosztót
1995. Tommy Lee és Pamela Anderson összeházasodtak

Született:

1743. Luigi Boccherini (Luigi Rodolfo Boccherini) itáliai zeneszerző
1926. Kurtág György, Kossuth-, Erkel Ferenc- és Bartók-Pásztory-díjas zeneszerző, zongoraművész, érdemes művész
1932.
Gál László, Liszt Ferenc-díjas kürtművész
1933.
Kerényi Sándor oboaművész
1957.
Falco, eredeti nevén Johann Holzel osztrák énekes
1963.
Henry Samuel azaz Seal ameriaki énekes
1966.
Prince Markie D azaz Mark Morales amerikai rapper, a Fat Boys tagja
1968.
Lukács László énekes, az 1989-ben alakult Tankcsapda együttes tagja

Elhunyt:

1605.
Orazio Vecchi itáliai zeneszerző
1927. Robert Fuchs osztrák zeneszerző
1975. Luigi Dallapiccola olasz zeneszerző
1980.
Bon Scott, az 1974-ben alakult AC/DC énekese

[2008.02.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még