2024. május 11. | szombat | Ferenc nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Plazmabeat
Kapcsolódó cikkek
Egyre népszerűbb a Plazmabeat?
Új szivárvány Plazmabeattől
Sétáljatok át a Szivárvány alatt és töltsétek le!
Kapcsolódó Kiadványok
Plazmabeat: Szivárvány 2007
Kapcsolatok
Grag Velvet
Plazmabeat
Legnépszerűbb csengőhangok

Magyar klip készült az öngyilkosságról - interjú Grag Velvettel

- Ha címszavakban kellene beszélnem a klipről, én a magány, kétségbeesés, szorongás, halál címkéket használnám. Te mit mondanál?
- Sajnos a mai világban ezek a kulcsszavak mindennaposak, csak úgy teszünk, mintha nem léteznének. A média szerencsétlen módon elferdíti a valóságot. A tv-ben minden szép és jó, mindenki boldog.

Az én környezetemben igazi emberek élnek, igazi gondokkal és én is így élek. Úgy vélem, ideje volna már, ha a problémákat megoldanánk és nem hamis képeket festenénk helyettük, valami hamis lepel alá begyűrve mindent. Ez a klip a valóságot mutatja be, némi fantasztikus fűszerrel ízesítve.

- Ki írta a forgatókönyvet?
- Volt egy alapkoncepcióm, amit az öngyilkosság köré építettem, ám a vége happy end lett volna. Barátaimmal, akik a klipet készítették: Riba Márióval, Németh Erzsébettel (weblogo), és öcsémmel, Imóval (akinek a fotóimat is köszönhetem), az eredeti sztorit kissé elferdítve, ezt a találtuk ki. Úgy érzem ez kicsit mindannyiunk ötlete volt, talán pont emiatt lett ilyen összetett a történet.
Azt kell tudni Riba Márióról, hogy az operatőri munkáktól kezdve, a vágáson át, rendezésig, mindent ő készített. Zseniális, nagy tudású ember. Ezúton is köszönöm neki!

- Emlékszem néhány videoklipre, melyeket képanyaga, vagy mondanivalója miatt letiltottak a képernyőről, esetleg csak korlátozott idősávban, az éjszakai műsorokban játszottak. Hogy lesz ez A hegyeken túl-lal? Folynak tárgyalások a tévécsatornákkal?
- Nem szeretnék elhamarkodottan beszélni erről, de annyit elárulhatok, hogy készült a klipből egy soft/light verzió is, amely nem tartalmaz „véres” jeleneteket és az ének is egy letisztultabb, könnyebben befogadható keverést kapott. Mindezt nem véletlenül…

- Ez a kicsit melankolikus, kicsit reményvesztett hangulat egyébként is jellemzi a zenéidet. Miért?
- Ezt a kritikát már párszor megkaptam. Ha visszagondolok, hogy én milyen zenéken nőttem fel és melyek maradtak meg bennem, akár 10 év után is, azt kell mondanom, minden esetben szomorú „befordulós” dalok voltak. Vagy gondoljunk, a nagy költőinkre (nagy kedvencem Ady…), akik szintén többnyire szomorú versekkel írták be magukat a magyar irodalomba. De hozzáteszem, ez nálam ösztönös, ez jön, nem erre törekszem.

- Hasonló beállítottságú vagy a magánéletedben is?
- Egy lelki válság nagyban ráteszi a bélyegét egy dal szövegére, mondandójára. Egy vidám és jól sikerült napomon valószínűleg nem ilyet írnék. Más ember, ha rosszkedvű, talán az alkoholba menekül, én a zenélésbe…

- Lelki válságban vagy/voltál?
- A „bűvös 7. év” nálam is bekövetkezett, ennyi idő után ért véget, egy anno jónak indult kapcsolatom. Bár, nem nevezném válságnak, inkább csak sokat gondolkodtam dolgokon és talán ez szülte meg ezt a dalt. Sokat gondolkodtam a múlton, jelenen és a jövőn és végül ez a 3 szó, fontos kulcsszava lett a készülő albumomnak… Ja, a kérdésedre a válasz, igen, „szingli” vagyok (nevet)

- Hamarosan megjelenik egy album. Pontosabban AZ album, az első igazi, mely már nem maxi, hanem több, különféle dalt is tartalmaz majd. Mit lehet tudni róla elöljáróban?
- Nagyon változatos lesz, 10-11 dalt tartalmaz majd. Több olyat is, melyeket régebben (2002-2003) írtam és érdemesnek találtam leporolni őket. Emellett természetesen újdonságok is várhatóak. Főbb stílusjegyek ezúttal is a trance, future-pop és egyéb electro elemek. Így, a 3. saját kiadott dalom után elérkezettnek láttam az időt, hogy feldolgozást is készítsek és lesz egy instrumentális szerzemény is. Ami még érdekesség, hogy két angol szövegű dal is készült, mindkettőt közreműködő prezentálja.

- Ez sem kerül kereskedelmi forgalomba?
- Erre nehéz válaszolni, valamilyen formában biztos, hogy meg fog jelenni. Külsőségekben 100%-ig hivatalos kiadott cd formája lesz, de erről egyelőre még nem tudok konkrétumokat közölni, hiszen még a zenei anyag sincs kész teljesen. Mindenesetre többen érdeklődnek a lemezről már most is, majd meglátjuk, mit hoz a jövő.

- Min dolgozol még mostanában? Tudom, hogy korábban szó volt bizonyos külföldi kooperációról. Ez még aktuális? Kacsingatsz a határon túlra?
- Jelenleg a Plazmabeat köti le minden szabadidőmet és szeretnék 100%-ig erre összpontosítani. Valóban volt nem régebben ilyen jellegű kiadvány, ezt a referencia site-omon meg lehet hallgatni Gragvelvet.com de számomra már nem aktuális, így nem szeretnék róla többet mondani. Az utolsó kérdésedre annyit válaszolnék, hogy nem véletlenül készült angol nyelvű dalom is.

- Mit tudsz arról, hogy magyar zenészek miként vélekednek rólad? Vannak visszajelzések?
- A nagy előadók nemigen adnak visszajelzéseket, de ez persze nem mindenkire igaz! Talán nincs idejük, talán nem érdekli őket, talán túl büszkék. Szerencsére a „kezdő” zenész/producer fiatalok viszont annál bátrabbak. Rajtuk azt érzem, hogy elismerik a munkáimat és biztatnak, valamint tanácsokat is kérnek. Ez nagyon jó érzés!

- Esetleg közös munka várható valamelyik, már ismert hazai sztárral? Kivel?
- Nemrég kaptam egy remix felkérést egy neves és elismert hazai előadótól, jelenleg ez van folyamatban. Figyelni kell a híradásokat!

- A közlemúltban megújult a honlapod is, a Plazmabeat.hu. Miért volt erre szükség? Megváltoztál, vagy csak meguntad a régi dizájnt?
- Folyamatosan fejlődni kell és nem csak zeneileg, ezért volt erre szükség. Számomra nagyon fontos a honlap, véleményem szerint sok mindent elárul az üzemeltetőjéről. Azt is, hogy mennyire gondolja komolyan a tevékenységét, múló hóbort, vagy ennél sokkal több. Egy free üzemeltetésű és egy hanyagul elkészített site nem valószínű, hogy komoly tartalommal bír (persze kivételek lehetnek...).

- Ha visszatekintesz öt-tíz évvel ezelőttre, az vagy most, akinek akkor akartad látni magad? Sikerült?
- Úgy érzem, jó irányba haladok, de a cél még messze van. Talán nem is érem el soha, hiszen minden nap újabb terveket és célokat állítok fel, amit ha el is elérek, már vannak újabbak.

- És mit szeretnél látni a következő öt-tíz évben?
- Elég ha autómárkákat mondok? (nevet…) Viccet félre téve, az lenne a legnagyobb öröm, ha az emberek úgy vélekednének majd a zenéimről, mint ahogy én is, az általam kedvelt és hallgatott zenékről, amikről valami mindig eszembe jut, 5-10 év után is…
Egy korszak az életemből, egy élmény, egy lány, egy csók stb…és elkísér talán életem végéig… Na ez nem lenne rossz…

Úgy legyen!

-Geösel Krisztina-

[2008.02.19.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.10.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.09.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Április 27-én mutatta be a Katona József Színház a Mefisztóland...

Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
beszámolók még