2024. május 17. | péntek | Paszkál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kilépett a Hooligansből és új zenekart alapított
Mester Tamás a Hooligans új gitárosa? - Móricz Norbi is visszatért
Szem, drog, rock'n roll - Star Positive
Kowalsky és Tóth Tibi beszáll a Star Positive-ba
Nehéz beskatulyázni a Star Positivet
Belépőt nyertek!
Képgalériák
Star Positive klipforgatás
Kapcsolatok
Star Positive
Kapcsolódó események
Star Positive lemezbemutató
[2008. március 1.
szombat 20:00]

Elsőklipes a StarPositive: ki nevet a végén?

A nemrég megjelent első lemezük címadó dalából, a “Ki nevet a végén” című dalból forgatott klipet a Star Positive. A forgatás egyik szünetében beszélgettünk egy kicsit.

Először is az szorul magyarázatra, hogy miért ez lett a lemez címadó dala. Ez már egy “kései” szám, azaz nem a csapat megalakulásakor jött létre, hanem jó néhány együtt töltött hónap után. Mindenki másik csapatból jött, ez a szám arra is utal, hogy meglátjuk, ki nevet a végén, azaz mennyire tudnak együttműködni a máshol már bizonyított zenészek.

- Mindent egy lapra tettünk fel azzal, hogy eljöttünk a régi csapatunkból. Megnézzük, hogy ki nevet a végén. Annyira aktuális lett a szám, hogy ezt választottuk címadó dalnak is – mondta Tamás.

A klip viszont nem ezért lett ebből a számból…

- Megkérdeztünk barátokat, meg hozzáértő embereket, hogy mi legyen – veszi át a szót Attila, az együttes énekese. – A döntőbe nálunk két dal került: a Nélküled és a Ki nevet a végén. Körbekérdeztünk barátokat, barátnőket, zenészeket, gitárosokat … és mindenki mást mondott, de végülis ez a szám nyert.

- Ez egy nagyon színes dal. Középtempósan indul, sok különálló részre bontható. - folytatja Tamás - A verse is két részből áll, utána van egy nagyon jó átvezető, a refrén tempója pedig felpörög.  Húzós, dinamikus dal lett és úgy gondoltuk, hogy ez a klipben is át fog jönni.

Fekete-fehér és piros

A kisfilm maga imidzsfilm és a lemezborító hangulatát – fekete-fehér és piros – fogja követni. Persze a szép táncoslábú lányok sem maradhatnak el.

A vizuális elemeket teljes mértékben a rendezőre bízták. Greenbox technikával forgatnak – azaz zöld háttér előtt mozog mindenki – és számítógéppel lesznek mögéjük varázsolva a hátterek. A fiatalok nem is látták helyenként a scriptet, teljesen megbíznak a szakemberben, hiszen a csapat több tagja is forgatott már vele egyik-másik előző formációjával.

Attilának az első klipje volt ez, és bár nagyon fáradtan kelt a forgatás reggelén, borzasztóan élvezte a zöld hátteret, a lányokat, az egész folyamatot. Norbi már majd 20 klipet forgatott a Hooligans-szel, de ennek ellenére ugyanúgy izgult, mint az első forgatásán, hiszen új csapat, új élmények érték.

Rutinos szereplők

Tamás és Karel is rutinos szereplőknek mondhatók. Tamás amúgy is elengedősebb, lazább (kivéve amikor szerepel, mert akkor mindent belead), így ő annyira nem izgult, inkább kifáradt, hiszen teljes erőbedobással játszotta végig még a 15. felvételt is. (Erre és az egészséges életre egyébként szerinte a napi 1200 milligramm C vitamin a megoldás)

A klip remélhetőleg hamarosan látható, de aki egy kis előzetest szeretne, annak ajánlom holnap a budapesti Wigwamot, ahol egyrészt a lemezbemutató lesz, másrészt a hölgyeket is megcsodálhatjuk.

- SirOesh -

[2008.02.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » vonós [2024.05.16.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.15.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még