2024. május 14. | kedd | Bonifác nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Szakcsi Lakatos Béla
Tony Lakatos
Legnépszerűbb csengőhangok
Emilio

Emilio dobolt Szakcsi Lakatos Bélának Lyonban

Nagysikerű koncertet adott Szakcsi Lakatos Béla triója és Tony Lakatos csütörtök este a franciaországi Lyoni Zenei Biennálén.

A kortárs színpadi zene március 4. és 20. között megrendezésre kerülő fesztiváljára Eötvös Péter zeneszerző ajánlására hívta meg a szervező GRAME Zenei Központ a magyar dzsessz egyik legkiemelkedőbb és legsokoldalúbb képviselőjét és az ő vendégeit.

A Lyoni Operaház Amfiteátrumában adott teltházas koncertre Szakcsi Lakatos Béla triójában Orbán György bőgőssel és a popvilágban is jól ismert Jellinek Emil "Emilio" dobossal érkezett. Vendégként pedig a Frankfurtban élő Tony Lakatos szaxofonost hozták magukkal.

A koncert első felében klasszikus örökzöld, valamint magyar- és cigányzenével kombinált dzsessz-számok csendültek fel a fesztivál szellemiségének megfelelően modern zenei felfogásban. A szünet után Eötvös Péternek ajánlott kortárs zenei improvizációt adtak elő a zenészek, akinek munkássága köré és művészeti választásai alapján szerveződött az idei biennále.

Sikerült megmozgatni az embereket

Legnagyobb sikert a zárásként előadott Be bob Csárdás című szám aratta, amelyben Emilio egyedülálló szájdobolása felelgetett Tony Lakatos szaxofonjátékával.

Eleinte elég nehéz és visszafogott volt a közönség, de a végére sikerült megmozgatni az embereket - mondta a koncert után az MTI-nek Szakcsi-Lakatos Béla, aki először lépett fel Lyonban. Az improvizáció ötlete akkor merült fel, amikor a szervezőktől a zenészek megtudták, hogy Eötvös Péter is helyet foglal a közönség soraiban.

"Eötvös Péter egy olyan rendkívüli kortárs zeneszerző, aki nemcsak nagyon szereti, de érti is a dzsesszt, s műveiben is gyakran használ fel dzsesszelemeket" - tette hozzá a Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész.

Szakcsi-Lakatos Béla triója szombat este Gérard Presencer angol trombitással és Lukács Miklós ifjú cimbalmossal lép fel a Lyoni Operaház Amfiteátrumában. Az est különlegességének a Szakcsi-Lukács improvizációs zongora-cimbalom duó ígérkezik.
(MTI-Panoráma - Venczel Katalin)

[2008.03.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.13.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.10.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
beszámolók még