2024. május 20. | hétfő | Bernát, Felícia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Miniszteri elismerés az Irigy Hónaljmirigynek
A Mirigyes Sipos Tomi indul a Dakaron!
Irigy Hónaljmirigy-hét a Zene.hu-n!
Szóljon hangosan az Irigy Hónaljmirigy a mobilodon!
Nagy nap a mai Ambrus "Irigy Hónaljmirigy" Zoli életében
A 3 legjobb Irigy Hónaljmirigy klip - szerintünk
A 10 legviccesebb gondolat az Irigy Hónaljmirigytől - szerintünk
Pink Floyd álnéven az Irigy Hónaljmirigy
Képgalériák
Huszonkilenc kép az Irigy Hónaljmirigyről
Kapcsolódó Kiadványok
Irigy Hónaljmirigy (IHM): K.O. Média - DVD
Kapcsolatok
Irigy Hónaljmirigy (IHM)

Őket nem zavarja, hogy mindenki rajtuk nevet

Mint ahogy egy ételnek is többféle receptje lehet, úgy a dalszerzésnek is, a lényeg az, hogy legyen benne ötlet. S amikor ez megvan, akkor a tagok már csak összeülnek és átbeszélik az, ha pedig valaki tovább tudja gazdagítani, akkor hozzáteszi azt, ami kipattant a kobakjából. Sokszor összeül a kupaktanács, és átrágják magukat a slágereken, hogy melyik is lenne arra a legalkalmasabb, hogy a saját ízlésviláguknak megfelelővé változtassák, majd röhögésre fakasszák a hallgatóságot és a közönséget.

A számok, amelyek miatt irigyelni lehet az IrigyMirigyeket

Nézzük most meg egy kicsit adatszerűen is, hogy az 1993-ban életre kelt formáció mi mindent tett eddig le az asztalra. Nyilván majd’ 20 évet nehéz lenne percről-percre, évről évre feleleveníteni, így most csak a nagy sikereket és a még nagyobb lemezeladási számokat említjük meg, hogy mindenki tisztában legyen vele: az IHM nem csupán egy baráti társaság, és egy parodia-zenekar, hanem réges-régen túlnőtték már ezt a kategóriát.

Első nagylemezük 1994-ben látott napvilágot, mégpedig Fetrengés címmel, amelyre olyan nagysikerű dalok is felkerültek, amelyeket már hallhatott a közönség a fellépéseken. Az albumról csak néhány ismertebb nevet kiragadva: a Manhattan zenekar Rossz vagyok dalát Brossz vagyok, de ilyen volt a Mester és Tanítványai elnevezésű formáció akkori nagy slágere a Hivők földjén, amit ők nemes egyszerűséggel Hígat főztél címmel „mirigyesítettek”.

A lemezmegjelenést követték a fellépések, ahol egy idő elteltével már felcsendültek a következő lemez dalai is, amelyből a legnagyobb sláger talán a Jég dupla whiskey-vel átirata, amelyből Képzeld, a víz kiver.

Láthatjuk tehát, hogy a srácok igencsak belehúztak, hogy meghódítsák a piacot és a közönség szívét. 1996-ban jött tehát a Csillagok háborognak elnevezésű korong, amelyet követően évente dobtak piacra új albumokat. Egy évvel az ezredforduló előtt az a megtiszteltetés érte őket, hogy a Pepsi Szigeten a Kool and the Gang előzenekar lehetettek. Még ebben az évben Arany Zsiráf díjjal jutalmazták őket. Selejtező című albumuk majdnem dupla platina lett. Szintén 1999-ben volt az I. Mirigy Tábor Mártélyon.

A Budapest Sportcsarnokban 1999. november 12-én volt koncertjük, méghozzá 13 ezer ember előtt, s hozzá kell tennünk, hogy a BS-ben ez volt az utolsó koncert is, mert utána történt a sajnálatos tűzeset. Ezt követően megjelent hatodik nagylemezük, a Ráncdalfesztivál. Flúgos futam címmel 2001-ben jelentkeztek újabb albummal, ami szintén osztatlan sikert aratott. Külföldre is meghívást kaptak, mégpedig Ausztráliában koncertezhettek.

A tévés paródiában is hódítanak

Számos televíziós paródia is fűződik a nevükhöz, amelyeket a Tv2-ön lehetett megtekinteni. Ilyen volt például a Leggyengébb láncszem, a Big Brother, a Bazi Nagy Roma Lagzi kifigurázása, de a sort még hosszasan lehetne folytatni.

Valóság Shokk című nagylemezük 2003. március 10-én került a boltokba. S ahogy azt ár megszokhattuk a csapattól, most sem tettek lakatot a szájukra, és dalszövegben mondták el véleményüket a magyar könnyűzenei élet képviselőikről. Ezúttal széles palettáról válogatta, mert görbe tükröt tartottak a Bon Bon, a Fiesta, Bery és Váczi Eszter, a Nagyecsedi Fekete Szemek, a Bergendy Zenekar, a Bikini, Korda György és Balázs Klári egy-egy dala elé is, majd előbb a Bazi Nagy Lagzi következet és 2005-ben érkezett a Retro Klub című korongjuk.

Azóta már DVD-vel is jelentkeztek, amely K.O. Média címmel látott napvilágot, és az Irigy Hónaljmirigy nem áll le a poénok gyártásából, az ötletek tárháza korántsem ürült még ki, s biztosak lehetünk: ők mindig megnevetetnek majd minket!

Huszonkilenc kép az Irigy Hónaljmirigyről

– Mittelholcz Dóra (metro.hu) interjúja/joyride.hu alapján: HAK –

[2008.05.19.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még