2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Fülig ért a szája Kylie Minogue-nak az Arénában
Kapcsolatok
Kylie Minogue
Kapcsolódó események
Kylie Minogue
[2008. május 15.
csütörtök 19:00]

Fülig ért a szája Kylie Minogue-nak az Arénában

Hát ezt is megéltük! Úgy néz ki, hogy a nagy sztárok lassan nem tudják (vagy nem akarják) kihagyni hazáknat sem a turnéállomásaik közül. Tartsák is meg ezt a jó szokásukat! Kylie Minogue karrierjét nem taglalnám, azt hiszem az élete egy nyitott könyv mindenki előtt, akit egy kicsit is érdekel, milliónyi cikket talál róla a neten.

10 000 ember, feszült várakozás

Jó háromnegyed ház fogadta az énekesnőt az Arénában. Ez mutatja, hogy az igen borsos árú belépő ellenére is van igény az ilyen szintű/hírű világsztárokra is. Elég sok külföldi néző is volt, és voltak olyan rajongók is, akik az egész turnét bevállalták! Őket - az első sorokban - a koncert közben már ismerősként üdvözölte Kylie a színpadról.

Meglepően közvetlen, csupa mosoly világsztár

A koncert ¾ 9-kor kezdődött, a Speakerphone című számával. Egy körben lévő trónusról szállt alá közénk, elég hatásosan. Utána legnagyobb meglepetésünkre mindjárt az egyik legnagyobb slágere következett, a Can't Get You Out Of My Head. Jöttek egyre-másra a slágerek, a táncosokat rendesen megdolgoztatta a koreográfus, látványos volt. A színpadképet is gyakran váltogatták, alapját azonban egy sok irányba mozgatható, 6 részből álló ledfal alkotta, amit ki is használtak rendesen. Ami nagyon pozitívan meglepett, az az énekesnő közvetlensége és kapcsolata a közönséggel.

Láttam már sok világsztárt, akik lenyomták a programot, mondták, hogy „Hello Budapest!”, majd távoztak. Kylie viszont az egész koncert alatt beszélgetett a közönséggel, figyelte az embereket, sőt még egy flaskából egy kis italt is elfogadott az egyik rajongójától. Megtanulta a „Jó estét, Budapest!”, „Jó szórakozást!” és a „Köszönöm!” kifejezéseket, amit előszeretettel használt is. Közben pedig végig fülig ért a szája. Tényleg nagyon aranyos volt.

Kylie és ami mögötte van

Látszott, hogy az egész fellépés egy „one-(wo)man-show” lesz, mindenki aszisztált a sztárt minden mozdulatához. Sajnos a zenekar is csupán ezt tette. Ez néha számomra már zavaró volt. Az együttes a színpad két oldalán volt elhelyezve egy-egy karámba. Tudom, hogy ilyen a hangzása – modern, discos - mégis többet vártam annál, amit kaptam. Majdnem végig túl sok volt az elektronikus alap, szerintem halk is volt az egész. Hiányzott az élő koncerteken megszokott dinamika.

Ehhez még társult az is, hogy a vokalistákat rendesen lekeverték, amit én annak tudtam be, hogy egyrészt Kylie most gyógyult meg a torokproblémáiból, így nyilván kímélni kell a mindennapos fellépéseken, és hozzá mérten állították be a vokalistákat. Másrészt pedig a barna bőrű vokalista hölgynek iszonyúan jó hangja volt, de ugye ez nem az ő koncertje, turnéja. A táncosok tették a dolgukat, nagyon is jól. Nagyon sok átváltozáson-öltözésen ment keresztül koncert közben Kylie: volt hercegnő, pom-pom lány, domina lovaglóbottal, díva és gésa szerű japán hölgy is.

Furcsa számösszeállítás

Már majdnem másfél órája tartott a koncert, amikor jött az előre bejelentett 15 perc szünet (ami 20 perc lett). Ez nem nagyon kellett volna, pont a legnagyobb buli kellős közepére lett időzítve. Eddigre már majdnem az összes slágerét eljátszotta, nem igazán tudtam, hogy ezt hogyan lehet fokozni. Nem is lehetett. A második felvonás szintén látványos volt, csak sajnos laposabb, mint az első rész.

Már fáradt mindenki, erre pont lírai számok következtek. Viszont ezután kapott egy kis szerepet pár számban az zenekar és ekkor volt igazi koncert hangzása-hatása a zenének. Barry Manilow "Copacabana" című klasszikusára latin tengerparti bárrá alakult a zsínpad, volt konfettieső és arany színű szerpentinek is alászálltak igen nagy mennyiségben a színpad tetejéről. Két ráadás után – az utolsó a Love At First Sight volt – búcsúzott tőlünk.

Összeségében kellemes élménnyel gazdagodtam, amit negatívumként említettem, azt tudjuk be annak, hogy én inkább az „élőbb” koncerteket preferálom. Azért egy, a színpadon mindig mosolygós, nagyon profi showt alkotó Kylie marad meg az emlékeimben.

-Aretuska-

[2008.05.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még