2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
IVAN (Aigner Ivan)
Legnépszerűbb csengőhangok

Az olaszok hiába kiabáltak, a magyar előadó nem énekelt ráadást

A popzenész a komoly műfaj egyik legnehezebb tenor áriját is előadta. Ám mivel nem tud olaszul, nem értette mit skandál neki a közönség, de örül, hogy jól sikerült a műsora.

A Magyar Állami Operaházban a komolyzenei fellépők között egyedül az Ivan-ként ismert popelőadó képviselte a könnyűzenei műfajt azon az eseményen, amit a világszerte ismert Rotary klub egyik hazai szervezete tartott. A programra az olaszországi Potenzából is érkeztek vendégek. Iván előadását éljenezve fogadták, és ráadást követeltek, de az előadó erről nem vett tudomást.

- Olaszul skandálták, hogy vissza, vissza, de én mivel nem beszélem a nyelvüket, így nem értettem, hogy mit akarnak. A fellépés után derült ki, hogy ráadásra vágytak. Örültem, hogy jó fogadták a műsoromat, sőt azért külön gratuláltak, hogy milyen jól énekelek franciául – magyarázta az énekes.

Még különórákat is vett

Egy francia sanzon, valamint egy angol nyelvű musicalbetét után azonban nem mindennapi dologra vállalkozott Ivan, ugyanis előadta az operairodalom legismertebb és egyik legnehezebb tenor áriáját, a Nessun dorma-t, amiért külön hangképzésórákra is járt.

- Egy kis gombóc volt a torkomba, amikor elkezdtem énekelni, hiszen a komolyzene számomra picit új műfaj, de amint dalra fakadtam elillant a drukk. – mondta az előadó.

Érdekes, hogy az énekes a hangképzés órákon komolyzenével foglakozott, de végül rájött, hogy a popzenéhez vonzódik, így gyorsan abba hagyta a műfajt. A jól sikerült dal után is úgy gondolja, hogy továbbra is a könnyedebb ritmusok világába marad.
- Jól döntöttem, hiszen a szívem ma is a pop irányába húz, de egy kis kirándulás mindig jót tesz és erre ez az operaária kiváló volt.

Sándor Szabolcs, a Magyar Állami Operaház karmestere és korrepetitora is jelen volt az eseményen, hiszen ő zongorán kísérte a fellépő művészeket:

Ivan sokszínű egyéniség, akire érdemes odafigyelni. Kevesen jártasak ennyi zenei műfajban és beszélnek ilyen szinten több idegen nyelvet. Olyan popénekesről pedig nem igazán tudok, aki hasonló nehézségű áriával próbálkozott volna. Ivan viszont bravúrosan helytállt.

– zene.hu –


[2008.06.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még