2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A csinos magyar énekesnő pályája Kanadából indult
Magyar tinisztárok klipje vezeti fel az amerikai musicalt - fotókkal
Alexandra bemutatkozott - A Playboy fotósa profi munkát végzett az énekesnővel
Alexandra Mark nélkül folytatja
Korhatáros tábor tinisztárokkal
Alexandra és a kubai ritmusok
Képgalériák
Alexandra és Nika klipforgatás
Kapcsolódó Kiadványok
Alexandra: Titkod vagyok
Kapcsolatok
Alexandra
Nika
Legnépszerűbb csengőhangok

Zárva a mennyország: nézd meg hogyan látja a témát két énekesnő - képekben

Alexandra és Nika új videoklipet forgatott. A munkálatok közben beszélgettünk is egy kicsit az előadókkal és a rendezővel.

Aki még nem ismerné a Choco éttermet Budapesten, de szereti a csokoládét annak van egy kis pótolnivalója. Tipikus bulihelyszín, bár étteremnek hirdetik. Itt forgatta legújabb klipjét Alexandra a Nikával közösen énekelt „Zárva a mennyország” című dalra.

Amikor egy dalhoz elkészül, mindenkinek (előadónak, zeneszerzőnek, hallgatónak) a fejében van valami kép a dallal kapcsolatban. Erről kérdeztem a főszereplőket, hogy bennük elsőre milyen kép volt a dalról és mi lett a klipben:

- Teljesen máshogy képzeltem el a klipet. – kezdte Alexandra.

- Én egy hatvanas évekbeli hangulatot képzeltem el, ahol kis kalapban vagyunk, hosszú cigivel, fekete-fehéres képen. De ahhoz képest ez az ötlet is nagyon tetszik nekem. A klipbe nem szóltam bele, gondoltam jó lesz. A helyszín is nagyon tetszik, bár soha nem voltam még itt. A csokoládé az egyik kedvencem, egyszer ki fogom próbálni a csokoládészökőkutat. :) 

Kamuval indult

- Először kamuangol szöveggel énekeltem fel a dalt – még nem volt meg a magyar szöveg. – mondta el Nika

- Orbán Tamás írta meg a magyar szöveget és nagyon furcsa, de egyezett a bennem lévő kép még az angol szöveggel is meg a magyarral is, a dal lüktetése, tartama, egy kicsit osztós, de kedvesen „pasialázós” hangulat – pont ilyennek gondoltam.

És Juszt Balázs, a rendező hogyan képzelte? - Mivel „Zárva a mennyország” egy gospeles, nekem először egy poén jött: legyen a zsámbéki romtemplom a helyszín. Mindenki fantáziált már szexi apácákról – hogyan nézhet ki a harisnyakötő az apácaruha alatt, miközben sétálgatnak a romok között, harangoznak, miközben az egyik  dolgozik, kertészkedik, közben csatornázómunkások tevékenykednek a környéken. Az egyik apáca megbotlik, odasétál egy másik, hogy felsegítse. Ahogy letérdel hozzá, kivillan a harisnyakötő, ezt meglátja az egyik munkás. A csaj visszanéz, megnyalja a száját (benne a piercing) és indul a muzsika... Na ez hamar el lett vetve, de ezt egyszer meg fogom csinálni... Ide viszont imidzsklipet kértek. A gospel az számomra arany, lila meg ilyesmi, tehát kerestünk egy helyszínt ami ezt vissza tudja adni és a fiatal dívák érvényesülnek.

Juszt Balázs egyébként éppen itthon van ezért sikerült őt felkérni a klip rendezésére Koós Gergő producernek. Hiszen nemsokára ismét külföldre utazik, szintén zenés darabot rendezni és közben folyamatosan nagyjátékfilmjén gondolkozik.

- Felhívott a producer, hogy lenne egy ilyen klip és érdekelne-e. – kezdte a kisfilm történetét Balázs - Sokat dolgozunk együtt más dolgokon is, és már régóta ismerem, tehát ha ő hív fel munkával azt nem séróból utasítom el, hanem megnézem, miről van szó. Átküldte a számot, meghallgattam, tetszett. Magyar zenével hadilábon állok – általában nem jó. Úgy gondolom, hogy ez a szám teljesen vállalható – nem az én világom, nem fogom hallgatni a kocsiban, de nem is kapcsolom el a rádiót, ha ez megy.

Vagánykodásra is vállalkoztak

- Írtunk rá több verziót az EMI-nak – vagányabbakat is –aztán ahogy ez egy imidzsklipnél lenni szokott - leredukálódott (persze nem negatív értelemben) erre a bulizós klipre. A lányok azonnal ráharaptak az ötletre, nagyon helyesek voltak nagyon jókat dumáltam mindkettejükkel. A koreográfiát későn kezdték ugyan tanulni, de nagyon megtanulták Benji irányításával. A stáb többi része is állandó gárda. Spáh Karesz az operatőr, Sparx a lámpa és a kamera, mindig velük dolgozom, még a környező országokba is elkísérnek.

A stáb este 10-kor kezdte el a munkát, hiszen az étterem azon az estén is dugig volt vendégekkel. És mivel a táncos jeleneteket még itt is próbálták - bár a végére egész jól összejött  - énekesnőink kicsit elfáradtak.

Ennyi ötlet és munka után remélhetőleg hamarosan a zenei csatornákon is látjuk a klipet.

Alexandra és Nika klipforgatás képekben

SirOesh

[2008.08.26.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
toromon 2008.08.26. 18:17 • [1]
Veres Mónikárakíváncsi vagyok.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még