2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Kistehén-blog
Kapcsolódó cikkek
A Kistehén külföldön az angolt keveri a magyarral
Mi történt? - a Kistehén Tánczenekar megőrjítette Berlint
Nagyon beindult a Kistehén - már külföldön is sikeresek
Ismét New Yorkban lép fel a Kistehén Tánczenekar
Kapcsolódó Kiadványok
Kistehén Tánczenekar: Ember a fán (album)
Kapcsolatok
Kistehén Tánczenekar

Világsiker vár a magyar zenekarra?

Az Egyesült Államokban koncertezik szeptember eleje óta a Kistehén (Little Cow). A hazai pódiumokon kedvelt és Európában is igen népszerű csapat amerikai körútjának első hetében máris jelentős sikereket ért el, s újabb koncertekre hívták meg a zenekart.

Az amerikai turné előzménye, hogy 2008 januárjában a zenekart meghívták New York első számú világzenei seregszemléjére, a globalFEST-re. Ezen a világviszonylatban is jelentős zenei vásáron évente összesen 12 zenekar játszhat amerikai kiadóik és koncertszervezők képviselői előtt. A kiugró siker nagyon ritka, de a „Little Cow” koncertje megnyerte a közönséget. 

Azonnal ajánlatokat kaptak több fesztiváltól és koncertszervezőtől, majd egy-két tárgyalás után megállapodtak az egyik céggel. A zenekarnak így amerikai menedzsere is lett, aki idén őszre megszervezett egy hat hetes amerikai-kanadai turnét, amely magában foglalja többek között Chicago-t, New York-ot, Washingtont, Los Angelest, Torontót.

Szeptemberben két Kistehén lemez is megjelenik az USÁ-ban: az  „I’m in love with every lady” (amit Magyarország és Németország után már Amerikában is kapható lesz), valamint a Kistehén Melankólikusok név alatt megjelenő Ember a fán (A Man in a Tree). A kinti tartózkodásuk ideje alatt dolgoznak az új lemezükön, aminek anyaga várhatóan 2009-végén kerül a közönség elé, előszőr Amerikában. A zenekarnak 2009 júniusára már újabb turnét szerveznek.

Az őszi koncertsorozaton több mint harminc koncertet adnak, az első két fellépésükre szeptember 6-án és 7-én az Ohio állambeli Bowling Greenben, a Black Swamp Arts fesztiválon került sor. A helyieknek annyira megtetszett a zenekar, hogy október 1-re visszahívták őket még egy koncertre. Egy másik városban pedig látta őket egy szervező, és Detroitba hívta a csapatot. 


A Kistehén (Little Cow néven) nem amerikai magyar kolóniáknak játszik, hanem különböző fesztiválokon (mint például a Chicago World Music Festival vagy a Madison World Music Festival), és kulturális központokban lépnek fel. De több kitűnő klubba is meghívást kaptak, köztük New York egyik népszerű zenei klubjába, a Joe’s Pub-ba is (itt olyan szupersztárok adtak már koncertet, mint Madonna vagy Sinead O’Connor).

Lesznek fellépéseik a nyugati parton, San Franciscóban és Los Angelesben, de meghívást kaptak Kanadába is, ahol a csapat a Quebec város alapításának 400. évfordulójára szervezett ünnepségen koncertezik. A folyamatos fellépések közepette az új lemezükön is dolgoznak: a munkálatok szeptember végén New Yorkban kezdődnek, majd október 10-től San Franciscóban csiszolják tovább az anyagot.

Az amerikai turnéról egy blogot is indított a csapat, amelyet a kisteheniramerikabol.blog.hu címen lehet elérni.

-mti alapján-
 

[2008.09.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még