2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Rockstation blog
Kapcsolódó cikkek
On Air: külföld felé kacsingat a Flying TV?
A Black-Out befejezte, mostantól a szív diktál
Előre az aranylemezekkel kikövezett úton : Nickelback – Dark Horse
Ez nekem kínai: Guns 'N Roses - Chinese Democracy
Megérkezett a Superbutt újdonsága
Az év egyik legjobb hazai rocklemeze: Wackor - Uncommon Ground
Képgalériák
Superbutt
Kapcsolódó Kiadványok
Superbutt: You And Your Revolution
Kapcsolatok
Superbutt
Legnépszerűbb csengőhangok

Nehézsúly: Superbutt – You And Your Revolution

Úgy látszik karácsonyra belehúzott a magyar metál mezőny, hiszen a Wackor zseniális Uncommon Ground-ja, a Cadaveres igen erős Evilution-je után itt van Vörös András Superbutt-jának negyedik nagylemeze a You And Your Revolution. A csapat fejlődése eddig is töretlen volt és az új lemez megint egy újabb lépés előre.

Annak idején a Pioneer című klasszikussal ismertem meg a bandát, tudjátok ennek a klipjében üt a ringben Koncz Gabi bácsi, de nagyon, igaz a végén őt is kiütik. A csapat az első két lemez (2 Minutes For Roughing – 2001, The Unbeatable Eleven – 2003) után a harmadik Black Soup-on már teljesen állandó minőséget hozott. A 2007-es nagy részben magyar nyelvű Szájon Át EP kitérője után pedig itt az új lemez, amely hihetetlen profi kiállítással, egy abszolút nehézsúlyú produkció.

A srácok nem bíztak semmit a véletlenre. A lemez Bakery-ben történt felvétele után Stockholm felé vették az irányt, ahol a Clawfinger és a Meshuggah közös stúdiójában a Clawfinger-es Jocke Skog produceri segítségével készítették a keverést. A befektetett energia és pénz az eredményen is meglátszik: bivaly hangzás, szinte lélegző produkció.

Mivel a Superbutt idáig is megbízhatóan tolta a jó fajta modern metált nagy változásra senki ne számítson, ellenben egy pici dallamosodás és groove-osabb megközelítés mindenképpen tetten érhető a produkcióban, ami az együttes legérettebb lemezét eredményezi. Kimondott sláger nincs az albumon, viszont van 10 nagyon-nagyon erős dal.

Kezdésnek mindjárt itt van a Last Call. Ha már a Clawfinger stúdiójában folyt a keverés, akkor Zak Tell beállt egy kicsit vendégszerepelni Vörös András mellé. Húzós, groove-os darab András rendkívül erőteljes énekével, lüktető basszussal és finom, abszolút a háttérben maradó programozott alapokkal. A kettes Killer a címén kívül is gyilkos, de nekem a következő idiótán-vicces sanzonnal kezdő Figure a személyes kedvencem. Ilyen gyilkos, dallamos rock n roll szörnyeteget nem mostanában hallottam. Az ezt követő In Vain sötétebb hangulata szinte borúsra festi az amúgy klasszikusabb metál elemeket rejtő nótát.

A majd hat perces Lift Her egy elképesztően jó modern metál témával nyit és bár a dal később hol megnyugszik, hol felpörög mégis megvan a saját ritmusa még a szinte ambient középrész ellenére is. A következő With Nails punkos rohanása keményebb kötésű nótába torkollik, Salim basszusa pedig elképesztő hangokat hoz. A hetes címadó szaggatottabb riffelést hoz és a Szentpéteri Zsolt, Szűcs Szabolcs gitáros duó is hozza magát.

A következő Mother's Day üvöltősebb, basszusorientált darab, nagyszerű refrénnel és Szűcs Péter precíz dobjátékával. A Gone Fear aztán megint modern metál a javából egy kis Iron Maiden-nel nyakon öntve. Basszusgitár virgák, fejben ragadó dallamos ének, kiváló gitártémák jellemzik. A lemezt a szigorúan betonozó Blisters zárja a maga kíméletlen módján.

A Superbutt a You And Your Revolution-nel egy nagyon érett produkciót tett le az asztalra. Minden hangból süt a profizmus és csak remélni tudom, hogy a kisebb külföldi sikerek után most már a nagyobbak jönnek. A zene mindenesetre tökéletesen alkalmas erre. 9/10

-sunthatneversets-
 

[2008.12.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még